Joka paikassa on nyt omenoita, siltä ainakin tuntuu. Ja se on mahtavaa. Meidän pihalla on yksi omenapuu, joka kituu kivien välissä – tiedän että paikka ei ole sille paras mahdollinen. Viime kesänä sain sen verran tuosta hennosta puusta omenoita, että saatoin leipoa piirakan ja maistellakin muutaman. Valitettavasti tänä kesänä kaikki vähäisetkin omenat joko putosivat ja pilaantuivat, tai sitten eläimet söivät ne. Hätä ei ole onneksi tämän näköinen, sillä sain suuren sangollisen omenoita naapurista. Meillä minä olen ainoa joka voi syödä omenoita raakana, sitä olen tehnytkin – lohkon aina muutaman omenan kerrallaan kulhoon ja nautiskelen ne ohuina siivuina.

Helppo omenapiirakka

Mutta tiedättehän kuinka rakastan leivonnaisia, niinpä suorastaan olin odottanut pääseväni etsimään mahdollisimman herkullista uutta omenapiirakkareseptiä. Yhden piirakan ennätin jo leipoa omalla ”salaiset aarteet” reseptilläni, eli Superhelppo marjapiirakka -ohjeella; joka on muuten näihin aikoihin aina blogin luetuin postaus, vaikka on jo kolme vuotta vanha. Siellä se aina keikkuu tilastojen kärjessä. Tuohon ohjeeseen tulee kermaviiliä ja  yleensä leivon piirakan mustikoihin tai muihin marjoihin. Toimi kyllä omenallakin oikein hyvin.

Se mikä tästä Superhelposta marjapiirakasta tekee helpon on, ettei voita ja sokeria tarvitse nyppiä tai vatkata – molemmat toimet ovat minusta jostain syystä tylsiä piirakan leivonnassa. Minun ohjeessani voi sulatetaan (mikrossa) ja sekoitetaan muihin aineksiin. Eli siis kaikki vaan yhdellä kertaa sekaisin. Helppoa kerrassaan. Piirakka on todella hyvää ja valmistuu nopsaan. Tästä saan aina kiitosta.

Halusin löytää yhtä helpon omenapiirakkaohjeen, ja niin löysinkin. Ja tiedättekö mikä parasta tässä löytämässäni ohjeessa – siinä on muruseos päällä. Ehkä kaikista eniten rakastan murupiiraita.

Googlettelin aikani omppupiirakkaohjeita ja tutustuin niiden resepteihin. Kinuskikissan sivuilla törmäsin omenaiseen murupiirakkaohjeeseen ja se oli siinä. Tähän reseptiin pätee sama kaava kuin marjapiirakkaohjeeseeni, mitään ei nypitä tai vatkata, kaikki vaan sekoitetaan keskenään. Surin vaiva on omenoiden pilkkomisessa.

Helppo Omenapiirakka

Taikina:
200 g voita
1 ½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
¾ dl kevytmaitoa
1 muna

Täyte:
noin 4-5 omenaa
kanelia

Sulata voi. Sekoita voisulaan sokeri ja jauhot. Erota taikinasta reilu desi pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita lopun taikinan joukkoon leivinjauhe, vaniljasokeri, maito ja muna. Kaada ja levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Viipaloi omenat, kuori halutessasi. Asettele viipaleet pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja muruseos.

Uuni 200 astetta ja noin 30 minuuttia.

 

Saman tien ryhdyin piirakkahommiin. Tein siitä Instagramiin Storyjakin ja sain viestejä, että muutkin olivat tästä ohjeesta pitäneet. Piirakkahommat innostivat niin paljon, että päätin illansuussa leikkiä oman elämäni Food Storiesia – järjestin kauniin somistuksen terassille ja nappailin kuvia tänne.

Nopein kuva otettiin kuitenkin kännykällä Instagram Storyihin, sillä piti päivittää touhuja reaaliajassa.

Ai vitsit miten hyvää tuo piirakka oli! Suosittelen leipomaan sitä, minä taidan leipoa taas – tästä on jo nimittäin kulunut säädyllinen aika. Syötiin piirakka melkein kokonaan siltä istumalta ja aamiaispöydässä loppu, ne kaksi pientä siivua.

Nyt minulla on kaksi täydellisen helppoa ja herkullista erilaista piirakkaohjetta!

Comments are closed.