Minulla oli pienoinen tappelu tuolla sivun alaosassa. Käyttämäni Instagram-lisäosa lopetettiin ja se ei enää tietenkään toiminut. Itse osaan jotain yksinkertaisempia säätöjä sivuston tekniikassa, joten käännyin taas it-tukihenkilöni puoleen ja hän pelasti nopeasti tilanteen asentamalla uuden plugarin tilalle. No okei, asensin sen itse, mutta jokin meni aina pieleen, enkä saanut toimintoa kuntoon. Onneksi on ihania ihmisiä apuna; siinä missä minä käytin aikaa tunteja, hän teki sen vartissa.

Mutta tämä vuodatus ei ollut postauksen pointti, vaan esitellä että nyt Instagram-toiminto on sivuillani entistäkin ehompana, tämä löytyy sivun alareunasta. Pääsette katsomaan lisää Instagram-kuviani painikkeesta ja tilini seuraaminen onnistuu helposti nappia painamalla.

Instagramia voi katsella älylaitteiden lisäksi ihan tietokoneen selaimellakin. Tiedän että useat teistä blogini lukijoista ette vielä seuraa minua instagramissa – tai ehkä ole siellä ylipäätään. Suosittelen liittymään, Instagram on valtavan ihana ja aktiivinen kanava. Kuvavirtaa on mukava selata ja nykyään Instagram Storyt (videosisältö) ovat erityisen suosittuja. Storyjen suosio kasvaa koko ajan.

Instagramiin voi kirjautua helposti myös tietokoneella. Sovelluksessa ei ole pakko itse lisätä kuvia ja tilin voi luoda yksityiseksi. Mutta kun olet luonut tilin pääset seuraamaan muiden sisältöjä kätevästi.

Instagramia voi katsella ja seurata älylaitteiden lisäksi myös tietokoneella

kuvat minun Instagram-tililtäni:  @anne_muotimielessa

Tein juuri omassa Instagram Storyssani kyselyn jossa pyysin kertomaan kumpaa toimintoa seuraajani käyttävät – Storyä vai feediä (kuvavirtaa). Kyselyn mukaan vain 2 % seuraa mielummin kuvavirtaa. Eli suurin osa seurasi mielummin tarinoita. Tämä ei kyllä yllättänyt, sillä olen huomannut omassa kanavassani tarinoiden (eli Storyjen)  jatkuvan suosion lisääntymisen.

Yksi mukavimmista asioista Storyissa on vuorovaikutus seuraajien kesken. Yksityisviestien määrä kasvaa jatkuvasti ja esimerkiksi viime viikonloppuna kun päivitin ahkerasti tarinoita, sain satoja yksityisviestejä. Toisinaan viesti on vain pelkkä hymiö, mutta usein niistä syntyy ihan keskusteluitakin. Vastaan aina kaikkiin lähettämiinne viesteihin, minusta on huippua kommunikoida teidän kanssa. Mihinkään vastaavaan ei enää täällä blogin puolella pääse.

Instagram kuvavirta

Pyrin pitämään Instagramin kuvavirran samassa linjassa blogin kanssa. Pidän kauniista kuvista ja yritän vaihdella aiheita monipuolisesti. Näistä aiheista muodostuu lifestyle-tyyppinen sisältö, jossa on asukuvia, sisustusta, kauniita yksityiskohtia, lemmikkien kuvia, puutarhaa jne. Mielelläni jaan kuvatekstissä jonkin huomion hetkestä tai mieleen tulleen ajatuksen. Usein myös saatan kysellä jotakin seuraajiltani, jotta saadaan aikaan keskustelua. Missä minun pitää aktivoitua, on kommentoinnissa toisille käyttäjille. Sillä onhan se kiva saada keskustelua kun toinen on nähnyt vaivaa ja päivittänyt ihanan kuvan.

Instagram Storyt

Storyjen puolella sisältöni on hyvin erilaista mitä kuvavirrassa. Haluan olla siellä oma itseni, ottaa seuraajat mukaan päiviini. Sisältö on arkista puuhamista ja inspiraatiota. Olen innokas kodinhoitaja ja päivitän usein esimerkiksi siivous- ja järjestelyjuttuja Storyissani. Tykkään myös esitellä päivän asuja vaikkapa peilin välityksellä. Tämä Story on vähän kuin olisi ystävän kanssa jakamassa asioita. Niinhän se onkin, sillä selvästi eniten vuorovaikutusta tulee juurikin täällä Storyjen puolella. Itselleni tarinat on myös paikka elää hetkessä ja jakaa huomioita ja inspiraatiota juuri silloin kun se iskee eteen. Esimerkiksi jos näen jonkun ihanan kuvan jossain, saatan jakaa sen inspiraatioksi toisillekin – ennen tein sen ystävilleni WhatsAppissa, mutta nyt tekee mieli jakaa tällaista kaikille seuraajille Instagramin puolellakin.

Instagram Story on ”kivoin keksintö aikoihin”, jollette ole siihen tutustuneet, niin tulkaa ihmeessä mukaan. Minulla kesti hetken ennen kuin pääsin kiinni kameralle juttelemiseen (vieläkin oman naaman näyttäminen ujottaa), mutta nyt siitä on tullut jo ihan sujuvaa.

Se mistä te tunnutte eniten pitävän tarinoissani on ehdottomasti kaksi aihetta. Kodinhoito ja siivous on ykkönen, siihen tulee ehdottomasti eniten kommentteja ja näistä jutuista tykätään aivan hurjan paljon. Kiva, koska niin minäkin tykkään, sillä ihana arki on ihmiselle tärkeää. Toiseksi eniten pidetään asujutuista, niistä kun kuvailen peilin kautta mitä minulla on päällä, niihin kommentoidaan myös todella paljon. Aina tulee kyselyitä mistä mikäkin vaate on. Toki myös sisustusjutuista kysellään paljon, mutta selkeästi nuo kaksi aihetta nousevat esille. Arjen askareet ja asujutut – niitä lisään sisältööni varmasti.

Niin ja keksinpä vielä yhden hyvän syyn käyttää Instagramia – sinne vinkataan aina uusista postauksista blogin puolella. Sieltä on siis kätevä seurata milloin bloggaajille on tullut uutta sisältöä blogeihin. Omat vanhempani ovat myös ahkeria Instagramin käyttäjiä, on ihana pysyä kehityksen kyydissä vanhempanakin, tekniikka kehittyy koko ajan ja mitä rohkeammin heittäytyy mukaan uusiin tuuliin sitä helpommin pärjää tulevaisuudessa. Eikö.

Olisi todella mielenkiintoista kuulla oletteko te jo Instagramissa ja seuraatteko minua? Mielelläni kuulen myös mielipiteitä Instagramista teiltä, mikä siinä on kivaa ja kuinka aktiivisesti sitä seuraatte tai ihan mitä vaan mieleen tulee.

Niin ja minun Instagram-tilini on @anne_muotimielessa

7 Comments

 1. Käytän instagramia aktiivisesti ja varsinkin storyja tulee katsottua useamman kerran päivän aikana. Olen seurannut sinua jo pidemmän aikaa IG:n puolella, höpöttelystoryt ovat kivoja ja mukavaa nähdä ”behind the scenes” materiaalia.

  Blogit ovat muuttuneet ja trendinä tuntuu olevan, että julkaistaan harvemmin, mutta postaukset ovat pidempiä ja niihin on panostettu enemmän. Storyjen avulla bloggaajat pystyvät jakamaan niin paljon laajemmin myös arkisia asioita. Mielestäni suunta on oikea. Blogikirjoituksia luen aina ajan kanssa ja en jaksa sellaisia blogeja, johon tulee päivittäin postauksia ilman sisältöä ja tehdään tikusta asiaa.

  Storyjen kautta myös vuorovaikutus on aivan erilaista ja fiilis on aidompaa, entä täällä blogin kommenteissa.

 2. Olen instagramissa ja tykkään siitä tosi paljon. Toki seuraan sinua! Etenkin storyjen avulla julkaisukynnys on madaltunut. Sinne voi laittaa enemmän sellaista sisältöä, jota ei ”kelpuuta” varsinaiselle tilille (vai onko se feedi?). Storyjen avulla pääsee myös kivasti kurkistamaan bloggareiden ja kavereidenkin arkeen.

  Terveisin, maksalaatikkoon kuuluu voinokare 😉

 3. Haha, tietty seuraillaan <3

  Samaa mieltä, storyt on kyllä paras keksintö hetkeen! Kyllä näitä tulee seurattua nykyään selkeästi eniten, kuvavirta tulee sit kakkosena. Tavallaan vähän kyllä kaipaan niitä kevyempiäkin mitä kuuluu -blogipostauksiakin, vaikka toki IG tämän asian nykyään aika pitkälle ajaakin. Silti en kuitenkaan toivoisi, että blogisisällöt muuttuisivat liian kuratoiduksi, vaikka sinällään onkin hyvä että yleisesti postauksiin panostetaan nykyään enemmän.

 4. Kyllä seuraan sinua myös IG:ssä. Näin lukijan kannalta kynnys lähettää lyhyt viesti sitä kautta on jostain syystä matalampi kuin täällä blogissa. Sekin on kiva kuulla, että vastaat kaikkiin IG-viesteihin tai ainakin reagoit niinhän. Se voi tietenkin olla aikaa vievää, mutta lämmittää lähettäjän mieltä.

 5. Anne

  Kiva kuulla että seuraat minua instassa 🙂 Olen samaa mieltä, että vuorovaikutus on erilaista ja fiilis aidompaa, etenkin Storyjen puolella. Mielestäni kanavina blogi ja IG ovat jokseenkin erilaisia. Instagramissa ollaan hetkessä ja blogissa taas tieto säilyy pitkään ja postauksissa voi tuoda paremmin esille tunnelmia ja tietoja. Tavallaan tykkään itse blogeissa myös niistä hetkessä syntyneistä postauksista, toki mielellään niissäkin saa olla jokin juju – oivallus, ajatus tai idea.

 6. Anne

  Mukava kun seuraat minua 🙂 Storyt on ihan mahtavia, itse tykkään niistä todella paljon, sillä minusta on mukava höpötellä seuraajille ja saada sitä kautta välitöntä vuorovaikutusta. Eikä sisältöä tarvitse miettiä liikaa. Ja hei, todellakin, maksalaatikko plus voi.