”kaupallinen yhteistyö Asennemedia ja Iittala

Viime viikkoina on ollut todella kiirettä, on tullut mentyä ja nähtyä ihmisiä. Toisaalta kiireitä päiviä on piisannut myös täällä kotityömaalla. Puhkun jotain ihmellistä syksyenergiaa, koko ajan jotakin mielessä ja listaan välillä idiksiä ylös etten unohda niitä.

Alkuviikosta kävin Helsingissä Iittalan vuoden 2020 uutuuksien lanseeraustilaisuudessa. Voi että mitä kaikkea ihanaa onkaan tulossa ensi vuodelle. Maistiaisia jaoin Instagramini puolella, sattuiko joku katsomaan. Saatiin tilaisuudesta lahjaksi ensi vuoden puolella lanseerattavat Nappula-sarjan uudet keraamiset kukkaruukut. Näitä tulee kolmessa värissä; valkoisena, tummansinisenä ja tuommoisena kuvassa näkyvänä beigenä. Kukkataiteilija Hanna Piippo oli tehnyt tilaisuuteen näihin ruukkuihin erilaisia istutusasetelmia ja saimme lopuksi valita mieluisat ruukut kasveineen itsellemme. Ette varmaan yllättyneet että valitsin beigen ruukun. Sijoitin ruukun mehikasveineen nyt ruokapöydälle, koska tämä on kotonamme keskeinen paikka – sekä visuaalisesti että toiminnallisesti (jollei keittiötä lasketa mukaan).

Instagram: @anne_muotimielessa

Kun minulla on aikaa rentoutua, tai kun tarvitsen hetken työrauhaa, istahdan tähän pitkän pöydän ääreen. Suurten ikkunoiden eteen sijoiteltu pöytä kylpee valossa harmaanakin päivänä. Tähän on hyvä tulla nauttimaan kupillinen teetä ja selaamaan lehtiä tai kirjoja. Minulla on tapana poltella ruokapöydällä tuikkuja. Arvatenkin kaapista löytyy monta erilaista tukkulyhtyä – juuri tällä hetkellä tummansiniset Ultima Thule -kynttilälyhdyt näyttävät ihanilta.

Kotona työskennellessä ja yleensä yksin lounasta syövänä, pyrin nauttimaan levähdyshetkestä. Kun arjessa tekee normaaleita asioita, voi itseä ilahduttaa kauniilla asettelulla ja astiavalinnalla. Turhamaista tai ei, mutta nautin aina syödessäni myös niistä astioista joita käytän. Ei liene yllätys, että meidän kaapista ei löydy ”ikäviä” astioita. Tässä syön lohi-perunasalaattia tummansiniseltä syvältä Teema-lautaselta. Valkoiset astiat forever – mutta kyllä ilahdun välillä värillisistäkin versioista. Tammiselle ruokapöydälle olen myös asetellut tämän hetken ehdottomat lempiesineet – Raami-sarjan tammiset alustat. Näitä käytän sekä ruokien ja juomien tarjoilussa, että sisustusasetelmien alustoina.

  Teetä olen alkanut juoda taas syksyn tullen. Tee on itselleni ”ajatusjuomaa” – tiedättekö hetken jolloin täytyy relata ja tuumata. Kuppi teetä ja hetki rauhaa. Lohisalaatin ja juurileivän jälkeen keitin teetä, jota nautiskelin Iittalan Graphics-sarjan Solid Waves -mukista. Näitä mukeja meiltä löytyy kaapista eri kuoseissa. Nyt ihme ja kumma tuo oranssinen sävymaailma ilahduttaa eniten. Pakkasesta löytyi kylkeen mokkapala, jonka asettelin itselleni nätisti Ultima Thule -lasiasetille. Otinpa vaihteeksi myös servetin käyttöön – oikeastaan ihan vaan näyttääkseni teille, kuinka söpöjä on puuterin väriset Iittalan Kastehelmi-paperiservetit. Muuten olen vähentänyt turhaan servettien käyttöä, niin paperisten kuin kankaistenkin.

Yksi ehdottomista rutiineista työpäivieni aikana on myös taustamusiikki. En olisi koskaan voinut kuvitella miten paljon innostun ja inspiroidun musiikista. Myönnän että tulee kuunneltua samoja listoja yhtenään, mutta musiikki virkistää hurjasti, kun hiippailee yksinään ympäri taloa – tai kun on linnottautunut työhuoneeseen – olohuoneen kaiuttimista vaimeana soljuva rytmi auttaa rentoutumaan. Iso osa työstä kuluu puhelimella tai tietokoneella. Välillä siirrän siksi laitteet sivuun ja on vaan pakko avata kirja tai lehti. Mutta tällaisen maanisen inspiraatikon (tuo ei taida olla oikea sana) ajatukset lähtee lentämään pelkästään kuviakin selaamalla. Siksi välillä pelkkä musiikki tai romaani – silloin rauhoittuu.

Tekniikan lisäksi käsiin ja korviin pitää osua muutakin kuin sähköistä ärsykettä.

Kirjahyllyssä on kirjojen lisäksi muutamia Iittalan kauniita lasiesineitä. Värillinen lasi on mielestäni todella ihana sisustuselementti. Kaksi eri väristä Nappula-pöytäkynttilänjalkaa kiinnittävät katseeni monta kertaa päivässä ja pidän siitä miten niiden sävyt tuovat syvyyttä kaiken valkoisuuden keskelle.

Itse asiassa harvoin noissa Nappuloissa edes käytän kynttilöitä. Minusta ne ovat ihania sellaisenaan, esineinä. Voisin hyvin asetella Nappulaan vaikka akuutisti käyttämiäni koruja. Esineitä vaihtelen muutenkin tiuhaan – etenkin ruokapöydälle. Ostin juuri uuden The Touch -kirjan, jonka punainen sävy kannessa on aivan ihana. Se inspiroi minua asettelemaan punaisen Valkea-kynttilälyhdyn harmaan Nappulan seuraksi. Ennustanpa, että seuraava trendikäs tehosteväri on tuommoinen verenpunainen.

 

Tätä kirjoittaessani ja kuvia katsellessani minulle tuli hyvä ja rauhallinen fiilis. Sen kaiken hektisyyden keskellä (jonka olen itse luonut) visuaalisesti harmoniset asiat ja pienet hengähdystauot ovat todella tärkeitä. Tekniikan lisäksi käsiin ja korviin pitää osua muutakin kuin sähköistä ärsykettä.

Kauniita syksysiä hetkiä teillekin!

Comments are closed.