Mulle on tullut jo pieni rutiini kuvata ruoka-annoksia terassilla (koska ulkona kaunein valo aina). Ajattelin, että kaikki hyvät ruokavinkit ovat tervetulleita, joten tässä yksi. Eilen meille tuli ihania naisia kylään, kiitos vierailusta Henna ja Carita. Olin päättänyt tehdä iltapalaksi jotakin hivenen erilaista salaattia. Olen halunnut testata kauravalmisteita ja päätin kaupassa napata ostoskoriin uusia Kaura-siemenpyöryköitä, sillä olin saanut jonkinlaisen inspiksen tehdä ”lihapullasalaattia”. Salaattiin voi toki laittaa aina mitä mieli tekee – tai mitä kaapista sattuu löytymään. Tässä kuitenkin minun komboni, joka maistui kaikille, sillä salaattikulho tyhjeni ennätysvauhtia.

Pakko sanoa, että nautin siitä kun saadaan pöydän ääreen useita ruokailijoita. Yhdessä syöminen on niin kivaa!

Kaura-siemenpyörykkäsalaatti

  • friseesalaattia ja lehtikaalia
  • kaura-siemenpyöryköitä
  • kirsikkatomaatteja, keltaisia ja punaisia
  • kurkkua
  • parsakaalia
  • leipäjuustoa (jos teet vegeversion jätä nämä pois)
  • avokadoa
  • viikunoita (tässä oli pussista)
  • lehtipersiljaa tai korianteria
  • suolaa, pippuria, oliiviöljyä

Vaikka salaattiin tuli öljyä ja mausteita, kaipaa se mielestäni kylkeen vielä täyteläisen soosin. Koska kaurapohjaisella linjalla halusin mennä, niin tein lisukekastikkeen kaurapohjaiseen kermaviiliin. Lisäsin siihen srirachaa, suolaa, pippuria ja ripauksen sokeria, pinnalle ripottelin cajun-maustetta koristeeksi. Tarjoilin salaatin seurana myös maapähkinävoita, sen pähkinäinen aromi sopii tällaiseen komboon tosi kivasti. Salaatin kanssa voi siis tarjoilla erilaisia kastikkeita, ne antavat kivasti makuja. Myös hummus olisi sopinut hyvin tähän.

Meidän keittiössä totutellaan jatkuvasti uudenlaisiin tuotteisiin ja makuihin. Vaikka olemme ihan sekasyöjiä, tietoisesti lisätään kasviksia ja erilaisia uusia tuoteinnovaatioita ruokarepertuaariin. Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä te ajattelette kaurapohjaisista tuotteista ja oletteko jo vakiinnuttaneet ne ruokakaappiin? Niin ja onko jotain kivoja reseptivinkkejä – saa jakaa mielellään, sillä meillä vasta opetellaan näitä ”uusia” makumaailmoja.

Mutta jos nyt mietit mitä kokkaisit, niin suosittelen koklaamaan tuota salaattia, se oli hyvää! 

Comments are closed.