Olen kuulkaas aivan innoissani tästä Siivouscornerista ja niin tunnutte tekin olevan. Eilen latasin Instagramiin toisen “jakson” jossa käsiteltiin kylppärin huoltamista, tarkemmin jokapäiväistä ylläpitohoitoa. Olin saanut seuraajilta kaikkein eniten kysymyksiä nimenomaan kylpyhuoneeseen liittyen. Tällä kertaa en vielä pureutunut kummemmin varsinaiseen kylpyhuoneen kuuraukseen, vaan siihen millä estetään sitä tilannetta, jossa täytyisi käyttää tavallista huoltopesua järeämpiä menetelmiä.

Kylpyhuoneen saa pidettyä hyvin pienin keinoin joka päivä puhtaana ja raikkaana. Tässä omat vinkkini siihen.

Seuraa Siivouscorneria instagramissani: @anne_muotimielessa

löydät Storyt profiilin kohokohdista

Näin pidät kylpyhuoneen joka päivä siisinä ja raikkaana:

  • karsi tilasta ylimääräiset esineet ja kosmetiikat, pidä esillä vain joka päivä käytettävät aineet (harvemmin käytettävät tuotteet voi ottaa kaapista mukaan kun menee suihkuun)
  • kuivaa seinät, lattiat ja lasiseinät suihkun jälkeen – apuna kuivauslasta ja kylpyhuoneliina
  • pyyhkäise altaan ympärystä päivittäin
  • huolehdi tuuletuksesta

Olen monta kertaa julistanut kuivaamisen vaikutusta kylpytiloissa. Työni puolesta olen päässyt vierailemaan lukuisissa uusissakin kodeissa, joissa pinnat ovat menneet lyhyessä ajassa ikävän näköisiksi, koska niistä ei ole huolehdittu.

Koti on meidän kallein investointi, oli se vuokrakoti tai omistusasunto – asuminen on suuri kustannus. Pienillä arjen toimilla voi vaikuttaa hurjan paljon kodin yleiskuntoon, joka vaikuttaa niin asunnon arvoon, kuntoon kuin omaan arkiseen hyvinvointiin. Saamani palautteen perusteella kodinhoito aiheuttaa ylimääräistä stressiä, siksi innostan mielelläni välttämään kaaosta ja rohkaisen tarttumaan pieniin rutiineihin, joilla arki helpottuu huomattavasti. On ihan eri asia tehdä huoltopesu kylppäriin, jossa ei tarvitse käyttää järeitä pesuaineita, vaan pinnat puhdistuvat lempeällä pesulla.

On myös ihana mennä nauttimaan suihku- tai saunahetkestä kiiltävänä ja puhtaana hohtavaan kylpytilaan. Se onnistuu niin yksinkertaisella tavalla, kun kuivaa vedet suihkun jälkeen. Sain muuten jo monta viestiä, että homma tosiaan toimii ja moni seuraajani jo noudattaa tätä rutiinia.

 

Kuivaukseen parhaat välineet ovat teräväkuivain ja kylpyhuoneliina, nämä ovat Sinin valikoimista. Minulla on kuivausliinoja kaksi kappaletta, toinen aina puhtaana ja pestynä kaapissa. Toinen liinani on valkoinen, toivoisin että tätä Sinin ihanaa kylppäriliinaa tehtäisiin muussakin sävyssä kuin liilana. Kuivaimeen mies on vaihtanut tuollaisen taittonivelen (en löytänyt tätä Sinin sivuilta).

Kuivain kannattaa pestä säännöllisesti, vaikka sillä pyyhkii vain ns. vettä, se kuitenkin likaantuu saippuajämistä nopeasti. Meilä kuivain roikkuu aina koukussa, jotta se pääsee kuivumaan ilmavasti. Kuivausliinankin pesen säännöllisesti tottakai.

Tarkoitus on käyttää puhtaita välineitä, koska suihkun jälkeen ei olisi mukava tarttua likaiseen siivousliinaan. Miellänkin kuivausliinan ennemmin kylpyhuoneen “pyyhkeeksi”. Sillä ei siivota muita pintoja kotona, ainoastaan kuivataan vedet pinnoilta.

Tiesittekö, että hanojen käyttöohjeissa neuvotaan kuivaamaan ne käytön jälkeen. Kalkki ei tee hyvää hanalle.

Olemme päättäneet, että suihkuhyllyllä ja altaan reunalla on vain jokapäiväiset pesutuotteet.

Kylpyhuoneen siistiin fiilikseen vaikuttaa paljon myös käytössä olevat tuotepakkaukset. Pyrin usein valitsemaan nättejä pulloja, mutta joskus vaan on tyytyminen vähän liian kirkkaan väriseen pulloon, mutta koska muuten on selkeää ja puhdasta, ei pullon ulkonäölläkään ole niin väliä. Olemme päättäneet, että suihkuhyllyllä ja altaan reunalla on vain jokapäiväiset pesutuotteet. Pullot myös suljetaan ja pyyhitään. Tiedättekö, että inhoan sellaista pullomerta, jossa suurin osa puteleista on melkein tyhjiä ja niissä on korkit auki. Minä otan uuden pullon käyttöön kun vanha on poistettu hyllyltä.

Hammasharjat, kasvojen pesuaineet, höylät, kuorinta-aineet yms. löytyvät kaapista ja ne otetaan sieltä pesuhetkeen ja palautetaan käytön jälkeen takaisin hyllyyn. En ole ikinä kokenut tätä hankalaksi. Paljon hankalampaa ja aikaavievempää on siivota ja pyyhkiä tilaa, jossa joutuu ensin siivoilemaan tahmaisia ja pölyisiä purkkeja.

#siivouscorner

Palaan kylppäriin vielä erikseen toisella kertaa. Koska tottakai pinnat täytyy pestä välillä, pelkkä päivittäinen kuivaus ei ole varsinainen siivous. Mutta tällä kuivausrutiinilla siivousta ei tarvita niin usein ja se hoituu vaivattomasti. Pesuasioihin ja -aineisiin palataan siis vielä.

Seuraavaksi ajattelin ottaa esille jonkin tekstiileihin liittyvän aiheen. Minulla on vielä jemmassa paljon lähettämiänne kysymyksiä, mutta aina saa lähetellä lisääkin. Kiitos myös kaikille ihanista viesteistä, näistä siivousjutuista on syntynyt monta hyvää keskustelua.

Kiitos kun seurailet ja toivottavasti voin olla avuksi, tsempiksi ja iloksi. Jos muuten toteutatte vinkkejä Instagramissa, niin tägätkää mut niihin Storyihin, pääsen näkemään ne ja voin jaella niitä omassa kanavassani ja niissä voi myös käyttää tägiä #siivouscorner

Lue myös aiempi Siivouscorner-juttuni:

Siivouscorner – keittiössä

Write A Comment