*postaus sisältää saatuja tuotteita

Apulainen poseeraa, taustalla HM:n ruutubleiseri

Maanantai aloitellaan taas tyyliasioilla. Poimin Jonnan blogista hauskan syystyylikyselyn ja ajattelin että nyt juuri on ajankohtaista pohtia vähän syyspukeutumisjuttuja. Kipaisin makuuhuoneeseen kuvaamaan muutamia omia ajankohtaisia syysvaatteita tätä juttua varten. Apulaisena minulla oli tietenkin taas herra Lettunen, joka halusi ehdottomasti päästä poseeraamaan. En hennonut häätää toista heti pois, joten yksi kuva karvapalleron kanssa on laitettava tähän mukaan.

bootsit Vagabond

Mikä on syksyn lempitrendisi?

Olen aivan ihastunut saappaisiin. Minun tekisi tosi paljon mieli polven alle päättyviä palikkakantaisia saapikkaista, mutta kun sovitin sellaisia, ne eivät vaan sovi omiin mittasuhteisiini – tai en vielä ole löytänyt tarpeeksi siroja. Mutta sen sijaan löysin bootsit, joissa varsi ei ole niin pitkä ja massiivinen, näilläkin saan sitä saapasfiilistä pukeutumiseen. Olen jo ennättänyt käyttää bootseja mekon kanssa, voi miten kivat (ja lämpimät). Aion myös yhdistää nämä vajaamittaisiin leveisiin lahkeisiin, ei ole paljaiden nilkkojen ongelmaa. Lisäksi kiinnostaa pillit farkut ja muhkea neule saappaiden kanssa.

mekko Odd Molly (*saatu)

Mitä trendiä et koe omaksesi?

Olen aika rohkea kokeilemaan erilaisia villityksiä. Minulla harvoin kestää kauan tottua uusiin juttuihin, mutta sovellan niitä hillitymmin klassiseen omaan tyyliini. Lisäksi kokeilen mieluiten yhtä hullutusta hillityssä asussa, niin kokonaisuus pysyy aisoissa. Mutta mielestäni pukeutuminen on hauskaa ja on mukava kokeilla jotakin uutta välillä. Oma tyylini on kuitenkin aina samanlainen ja todella selkeä. Niinpä en edes keksi mitä en voisi kokeilla. No, napapaita ehkä kuuluu siihen kastiin, vaikka toisaalta, mietin että voisin sellaisenkin laittaa ilta-asuun vaikka jakun alle…

Minkä viime syksyn trendin jatkumisesta olet innoissasi?

Mekkojen ja hameiden suosiosta. Vannoutunut housutyyppi on ihan innoissaan tästä naisellisesta trendistä. Nyt grungevibat ovat erityisen trendikkäitä – kuka muistaa ysärigrungen. Kyllä, minusta se on kivan näköistä taas. Eli pitkähelmaiset mekot, bootsit tai nauhanilkkurit, muhkea neule – yes.

kotimainen villaneule PURA Finland (*saatu)
puuvillainen villatakki COS

 

Onko jotain hankintalistalla tälle kaudelle?

Neulepaitoja. Vaikka kaapista löytyy aina ihania neuleita, en voi vastustaa niitä neulesesongin aikana. Sitäpaitsi, minä käytän villapaitoja noin kymmenen kuukautta vuodesta, joten on mukava, että vaihtoehtoja löytyy useampia. Pari uutta neuletta kaapista jo löytyykin, mutta olen varma että haksahdan vielä johonkin tämän sesongin aikana. Nyt kiinnostaa villapaitojen lisäksi myös lyhyet laatikkomaiset neuletakit.

Milli Matkuri -nahkalaukku Marimekko (*saatu)

Mikä on lempiasusteesi syksyyn?

Myönnän että en ole mikään asusteilla revittelijä. Viimeaikoina olen ihastunut kuitenkin pipoihin, annankin hiusten taas olla hitusen pidempänä talven ajan, jotta pipon alta pilkistää tukkaa. Mutta silti valitsen lempiasusteekseni laukun. Mielestäni hyvä laukku on ilo jokaisena päivänä, koska se on aina mukana. Lisäksi takkikautena laukun tulee olla hitusen järeämpi. Oma Marimeko Milli Matkuri on aivan täydellinen.

Pipo vai hattu?

Pipo, minulle hattu ei ole vaihtoehto.

Minkälaisia kenkiä käytät syksyllä?

Käytän nilkkureita, lenkkareita ja bootseja. Toki minulla on erikseen myös ulkoilujalkineet, mutta ne eivät kuulu tähän tyylikategoriaan.

villakangastakki Marella EMME

Takkityylisi?

Rakastan pitkiä, hitusen ylisuuria villakangastakkeja. Pidän siitä että villakangastakki ei ole liian tiukka, mielummin valitsen vähän liian suurenkin koon. Nyt saatan olla kiinnostunut myös lyhyistä muhkeista toppatakeista, sellaista en kyllä ole vielä sovitellut.

Mitkä ovat kolme lempivaatettasi syksyyn?

Villakangastakki, villapaita ja ihanat farkut. Tuolla kombolla ei voi mennä ikinä vikaan. Farkuissa kiinnostaa nyt monenlaiset mallit; pillit, suorat ja leveät. Oleellisinta on korkea vyötärö ja oikea lahkeen mitta. Villapaidan tungen mielelläni farkkujen sisälle, jotta korkea vyötärö korostuu. Tai sitten pidän lyhyistä paidoista. Vyötärön korostaminen siis kiinnostaa.

pellavapaitapusero Nanso (*saatu)

Luottoasusi?

Taisin kuvailla sen tuossa edellisessä kysymyksessä. Mutta farkkuasun lisäksi voisin mainita neulepaita+midihelmainen hame tai valkoinen paitapusero ja ihanat housut, farkut tai sammarit esimerkiksi. Valkoinen väljä paitapusero on pelastajani silloin kun villapaita tuntuu hitusen arkiselta.

Kaikenkaikkiaan oma syysgarderobini alkaa olla hyvässä mallissa. Olen myös karsinut vaatekaapista jälleen liikoja pois, rekeillä ja hyllyillä on väljää. Siitä voisin tehdä juttua Siivouscorneriin joku kerta.

Ihanaa viikkoa!

Comments are closed.