Minulla käy usein ruoan suhteen niin, että hullaannun johonkin totaalisesti. Tällä kertaa se on Banana Bread eli suomalaisittain banaanileipä. Ystäväni Henriikka tarjosi tätä jokin aika sitten teen kera ja koska se oli niin taivaallisen hyvää, päätin itsekin leipoa banaanileipää. Ohje on ystäväni, eli tämä. Muuntelin sitä hieman oman kaapin antimien mukaan. Nyt leivoin jo toisen banaanileivän, koska se vaan on niin helppo ja herkullinen.

Tässä yhdistyy mehevyys ja ihanan mausteinen maku – jouluisuuskin tulee mieleen. Tarjoilisin banaanileipää kahvin kanssa (aamupalalla mainio), teen kanssa tai joulukautena se on glögin seurana mitä ihanin.

Helppo Banana Bread (banaanileipä)

  • 3 pehmeää, mielellään ylikypsää banaania
  • 3/4 dl sulatettua voita
  • 2 dl fariinisokeria (minä käytin ruokosokeria)
  • 1 muna
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 tl piparkakkumaustetta
  • ripaus kardemummaa halutessasi
  • 3,5 dl vehnäjauhoja

Muussaa banaanit haarukalla, säästä yhdestä banaanista halutessasi pari pitkää ohutta siivua koristeeksi. Lisää banaanin joukkoon muna, voisula ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaaniseoksen joukkoon. Kaada voilla voideltuun pitkulaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti.

Tämä ohje on niin vaivaton, kun ei tarvita vatkainta. Kaikki vain sekoitellaan keskenään. Soodan voi korvata leivinjauheella ja munan vaikka kermaviilillä tai piimällä. Mausteitakin voi säädellä omien mieltymysten mukaan. Ekalla kerralla en käyttänyt piparimaustetta vaan kokeilin hitusen kanelia, inkivääriä ja kardemummaa – toimi hyvin silläkin tavalla. Taikinaan voi halutessaan lisätä myös pähkinöitä.

Ohje on helppo, ei tarvita vatkainta ja sitä on helppo muunnella omien mieltymysten mukaan.

Tällainen kakku sopii erinomaisesti vaikka pieneksi lahjaksi. Meillä oli äskettäin ystävien kesken brunssi, jossa jokainen toi pöytään jotakin. Banaanileipä olisi sopinut brunssille loistavasti. Myös joulun ajan tuliaiseksi tämä on mainio.

En oikeastaan tiedä miksi kokeilin leipoa Banana Brediä nyt vasta, mutta onneksi kokeilin. Tästä tulee ehdottomasti meidän yksi vakioleivonnaisista. Suosittelen testaamaan, jollet vielä ole kokeillut tätä tehdä.

Herkkuhetkiä toivottelen!

Comments are closed.