Pikkuisen asiaa säilytyksestä, nimittäin vessassa sijaitsevasta meikkien ja hiustenlaittovälineiden organisoinnista. Mukana tietysti vähän töhnän pesua – koska kun käyttää hiuslakkoja, vaahtoja yms. tulee väkisinkin sutattua putelien lisäksi myös kodin pintoja.

Meillä on kaksi kylpyhuonetta, tätä pienempää kutsutaan kotoisasti vessaksi, koska täällä ei käydä suihkussa. Tässä tilassa ns. laittaudutaan, eli meikataan ja viimeistellään kampaukset. Säilytystilaa tarvitaan siis niihin liittyville tarvikkeille ja lisäksi tietenkin wc-paperille ja puhdistusaineelle.

Siivouscorner Instagram Storyissa: @anne_muotimielessa

Säilytystilana on perinteinen allaslaatikosto kahdella peruskokoisella laatikolla. Tällaisiin laatikoihin on nykyään saatavana kivoja lokerikkosisuksia ja muita hienouksia. Sellaisia en itse ole kokenut tähän tilaan tarpeelliseksi, koska säilytettävää ei ole kovin paljon. Lisäksi mietin, keräävätkö sellaiset pikkulokerot turhaan pölyä ja onko ne vaikea siivota – kertokaa joilla sellaiset on, kannattaako miettiä laatikoihin kiinteitä lokeroita?

(Sain jo viestillä hyvän vinkin, jos on sellaisia kiinteitä lokerikoita, ne on helppo siivota, laittamalla sisukset astianpesukoneeseen – riippuu siis lokerikoista toki).

Kun alan siivota kauneuspisteen tarvikkeita, tietysti ensimmäisenä tyhjennän laatikot ja inventoin kaikki pullot – jotka lähinnä liittyvät hiusten laittamiseen. Kuvassa on ne jotka ovat käytössä. Miten niitä onkin nyt noin paljon. Nykyään on mahtavia hiustuotteita, jokaiseen tarkoitukseen ja kampaustyyliin omansa. Itse saan vielä usein testiin uutuuksia, joita sitten haluan toki kokeilla rauhassa. Ehkä muuten pulloja ei olisi ihan noin montaa.

Pyrin kuitenkin jatkuvasti vähentämään ja tiivistämään käyttämieni aineiden määrää. Siksi inventaario on hyvä ja mietin mitä oikeasti tulee käytettyä ja tarvittua. Joskus lahjoitan melkein täysiä pulloja läheisille, kun itse ei ole tullut innostuttua jostakin tuotteesta. Mutta lähtökohtaisesti mielellään käyttää ensin loppuun tuotteet, sitten vasta ostaa uuden kun vanha on loppu.

Inventaario on loistava tapa keskustella itsensä kanssa siitä mitä oikeasti tarvitsee ja tulee käytettyä

Pullot pesen aina välillä, sillä inhoan tahmaisia puteleita ja ne väkisinkin tahmaantuvat käytössä. Koska meillä ei ole kaappia, säilyvät ne parhaiten tuolla tavalla vaakatasossa laatikossa. Ne pysyvät hyvin paikallaan vaikka laatikkoa liikutellaan. Päällimmäisenä on eniten käytetyt tuotteet eli kuivasampoo ja hiuslakka.

Kosmetiikkakaapin säilytyksestä yleisesti:

  • mieti todelliset tarpeesi ja karsi tarvikkeet siihen määrään mitä käytät
  • salli muutama testijuttu, käy ne säännöllisesti läpi – menikö jatkoon vai ei
  • pyyhi pullot ja putelit säännöllisesti, tahmaisia pulloja ei ole mukava käyttää
  • mitä aineita käytät päivittäin ja missä järjestyksessä, sijoita ne helpoimmin saatavaksi
  • miten voit välttää pölyn pääsemistä kosmetiikkoihin, rasiat, pussukat yms. säilyttimet avuksi
  • järjestä kaikki niin että sinun on helppo käyttää ja laittaa asioita paikoilleen, se minimoi sotkua

 

Muuten olen miettinyt tarkkaan mitä tässä tilassa tarvitaan. Hiuslenksut ja pinnit, kynsisakset, pinsetit ja peili. Siinäpä ne. Hiuslenkut ja pinnit säilytän ikivanhassa lasikipossa, jossa on alumiinikansi. Tuosta en oikein osaa luopua, se on kulkenut matkassani pitkään. Toki jokin lajittelevampi säilytin olisi parempi, nyt kiposta joutuu hitusen poimimaan lempipinnejä ja lenksuja.

Meikit säilytän mieluiten meikkipusseissa. Parhaiksi ovat osoittautuneet klassikot – eli Johanna Gullichsenin puuvillaknkaiset toilettipussukat. Minulla on pussukoita kaksi, pienemmässä on ne meikkituotteet joita käytän päivittäin ja joilla syntyy perusmeikki. Kaikki muut harvemmin tarvittavat meikkivälineet ovat isossa pussukassa. Tämä toimii itselläni tosi hyvin, nostan pussukan tasolle tai ruokatilan pöydälle, riippuen missä milloinkin meikkaan. Arkimeikin sutaisen tässä vessassa, mutta kun haluan panostaa, siirryn tekemään pitkän kaavan mukaan meikkiä ruokatilan pöydän ääreen. Silloin on kätevä napata pussit kainaloon. Pusseissa meikit myös pysyvät pölyltä suojassa, huippua on myös meikkipussien pesumahdollisuus – nämä saa pestä pyykkikoneessa kuudessakympissä.

Alalaatikossa on suoristusrauta, kiharrin ja fööni. Lisäksi useimmin myös suurempi meikkipussini. Tilaa olisi vielä jollekin muulle säilytettävälle. Mutta eipä onneksi tarvitse. Tämä on ihan ammattijärjestäjien oppien mukainen säilytys – hyllyllä/laatikossa olisi aina oltava noin 30% tyhjää tilaa.

On ihan eri asia säilyttää tavaraa väljästi, sekä käyttö että puhdistus sujuu helposti.

Storyjen puolella demonstroin hauskan vinkin liittyen fööniin. Kiersin aina ennen johdon tuon varren ympärille, mutta Hän neuvoi paremman ratkaisun. Kierrä johto suuttimen ympärille – uskomatonta, mutta se aukeaa siitä paljon helpommin, eikä mene niin kierteelle. Arjen pieniä niksejä tämä!

Kun vessassa on hiustenlaittopiste, kertyy sinne seiniin ja tasoihin väkisinkin hiuslakasta tahmaa. Niinpä saan välillä tehopestä tahmeita seinäpintoja. Käytän pesussa sientä ja yleistpuhdistusainetta. Huuhtelen samalla sienellä ja lopuksi kiillotan pinnan kuivalla mikrokuituliinalla. Tämä sama pesutekniikka toimii niin moneen paikkaan.

Samalla kun kerran siivoilee laatikot ja pyyhkii kaikki hiusainepullot on hyvä muistaa huolehtia hiusharjat ja kammat kuntoon. Harjoista poistan kyllä hiukset usein, ettei niihin kerry sellaista hiustuppeloa. Mutta välillä ne on suotavaa pestä. Käytän pesuaineena sampoota. Pesun jälkeen nostan ne kuivumaan froteepyyhkeelle. Tulee yllättävän ylellinen olo ottaa puhdas ja raikas hiusharja käyttöön, jonka varsi ei ole hiuslakkatöhnässä…

Yleisesti meidän veskin yleisilme on tosi mustavalkoinen. Wc-paperien säilytyskori tuo sinne vähän lämpöä. Vaihdettiin myös laatikoston pitkä metallivedein nykyaikaisemmaksi. Nyt pienet nupit ovat ajankohtaisia. Nämä mustat nuppelot piristivät laatikostoa kivasti. Vetimet ostettiin Ikeasta.

#siivouscorner

Kiitos kaikille kun jälleen katsoitte Siivouscornerin. Mielellään saa laitella kommentteja ja toiveita tähänkin liittyen. Miten teillä toimii näiden kauneudenhoitovälineiden säilytys. Katsoin juuri kollegani Jonnan blogista postauksen  Vinkki kosmetiikan säilytykseen, hän oli löytänyt Ikeasta kivan säilytyslaatikon meikeille, sekin oli mainio ratkaisu. Noin muuten vinkkaan myös säilyttämiseen liittyen toisen kollegani Lauran #kaunisjärjestys -postaussarjasta, joka löytyy hänen Home via Laura -blogistaan. Laura on järkkäilyn mestari ja hänen organisointiaan aina ihailen.

Mukavia järkkäilyhetkiä!

Ps. Minun Instagramissa @anne_muotimielessa on juuri nyt arvonta, jossa on palkintona Johanna Gullichsenin pussukat – nuo samanlaiset kuin minulla!

2 Comments

  1. Pidän itse kaikkien laatikoiden pohjalla Ikean läpikuultavaa Variera-hyllynmattoa, koska se suojaa laatikon materiaalia, on sopivasti pehmeä materiaali, helposti pyyhittävissä ja vähentää tavaroiden ”kolisemista”. Itselle on olennaista myös se, että kaikki kodin puhdistusaineputelit, siivousliinat etc. ovat visuaalisesti eleettömiä ja neutraalin värisiä. Saatan hyvinkin siirtää puhdistusaineet erikseen silmää miellyttäviin pulloihin jne.

  2. Anne

    Hyvä vinkki tuo hyllymatto, voisin sitä harkita keittiöön. Tässä veskin laatikostossa on niin vähän tavaraa ja kevyttä, että ne eivät kolise. Ja samaa mieltä puhdistusaineputeleista, mieluiten nättejä. Käytän tekniikkaa kaikissa esillä pidettävissä saippua- ja pesuainepulloissa. Mutta meillä kaapissa olevat pesuaineet saavat olla omissa pakkauksissaan. Tavallaan tykkään siitä fiiliksestä että otan valitsemani pesuaineen esille, se rumakin pakkaus tuntuu ”puhtaalta” hassua. Mutta on tarkkaan tutkittu mitkä värit ja etiketit luo ihmisille tehokkaan puhtauden tunnetta 🙂 Liinoissa mulla sama, mieluusti suosin kauniita valkoisia tai neutraalin värisiä, jos liina on esillä. Mutta itse en ole vielä löytänyt todella hyviä neutraalin sävyisiä liinoja – paitsi valkoisia ja ne eivät pesuista huolimatta pöly- ja likaliinoina pysy kauniina. Mustia liinojakin testailin, mutta niistä irtosi valkoisille pinnoille aina nukkaa, monenkin pesun jälkeen. Kokeilin sitten Clasun harmaita liinoja, mutta ne eivät vaan ole yhtä hyviä kuin nämä värikkäämmät siivousmerkkien liinat. Ennen kaikkea itselle kuitenkin merkkaa liinan puhtaus ja tehokkuus. Joten meillä mennään tällä värikkäällä linjalla siivouskaapin sisällä olevien tuotteiden suhteen 🙂