Viikonlopun paras idea syntyi spontaanisti ystävien kanssa jutellessa – lauantain yhteinen brunssihetki. Konsepti ei ole uusi eikä yllättävä, mutta muistutan tässä siitä kuitenkin. Rauhallinen pyhäinpäivän viikonloppu sai ihanan lämpimän aloituksen, kun koti oli siivottu perjantaina – lauantaiaamuna sai vain sytytellä kynttilät ja pöyhiä sohvatyynyt ennen ystävien saapumista. Jotkut ottivat sitäkin rennommin sohvalla. En kyllä ymmärrä miten he aina vaistoavat kun joku on tulossa.

Olen vaihtanut sohvaan harmaat päälliset vaihtelun vuoksi. Olohuoneen tunnelma muuttui heti astetta hämyisemmäksi. Totuuden nimessä on sanottava, että tuo harmaa ei natsaa takaseinän vihertävän seinäsävyn kanssa yksiin. Mutta saa nyt olla hetkisen ja vaihdetaan sitten takaisin valkoiset päälliset pestyinä ja raikkaina.

Yhteisessä brunssissa on parasta yhdessä tekeminen ja oleminen. Pöytää aloin kattaa vasta kun vieraat saapuivat. He hääräsivät keittiössä kuin kotonaan. Oltiin sovittu että kaikki tuo pöytään jotakin. Tällaisella systeemillä herkkujen kasaan saaminen käy nopeasti ja mukana on vähän yllätyksiäkin, mitä kukakin tuo.

Meillä oli pöydässä hyvää leipää (Grynistä), leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, juuri savustettua lohta (Henna oli sen jostain käynyt hakemassa)… Kahvia, mehua, viiniä…

Yhteisen pöydän äärellä on kiva jutella kaikkien viikon kuulumiset pitkän kaavan mukaan.

Istuttiin pitkään ja kahvia juotiin kaksi täyttä pannullista. Yhteisen pöydän ääressä on kiva jutella kunnolla kaikkien viikon kuulumiset. Vaikka päivittäin vähintään chattaillaan, on ihan eri asia istua kasvotusten kertomassa asiat pitkän kaavan mukaan. Suunniteltiin myös vähän joulujuttujakin.

Jälkiruoaksi Maija poikaystävineen loihti meille herkullisia French Toasteja – oi nam. Tässäkin klassikko, joka on hyvä elvyttää silloin kun haluaa hemmotella itseään ja läheisiään.

Sitten ne vieraat lähtivät ja joku tuijotti perään vakiopaikallaan. Itse jatkoin brunssin jälkeen hymyssä suin päivää työn touhussa. Myöhemmin illalla vielä käytiin Hänen kanssa yksillä kaupungissa. Oli ihana lauantai.

Nyt sunnuntai saakin kulua tehokkaasti töitä tehden. Valokuvausta tiedossa, tosin suhmurainen päivä tarjoaa hitusen ylimääräistä haastetta. Mutta hyödynnetään hämyinen valo ja tehdään sitten tunnelmallisia kuvia.

Ihanaa sunnuntaita!

Comments are closed.