Ihanaa ensimmäistä adventtia! Minä olen jo kirjaimellisesti virittäytynyt jouluruokatunnelmointiin, eilen ostin joulupuurotarvikkeet – punaista maitoa, riisiä ja tietysti luumuja soppaa varten. Parasta joulussa on tunnelman ja läheisten lisäksi ruoka, kuten olen monen monta kertaa täällä sanonutkin. Puuroa laitan tulemaan ihan pian.

Joulun perinneruoat ovat minulle yksi vuoden parhaista ruokahetkistä. En tunne montakaan ystävääni, jotka innostuisivat yhtä paljon laatikoista, kinkusta, rosollista ja puurosta. Mietinkin minkälaisia jouluruokia nykyaikaiseen listaan voisi koota. Vaikka itse pyrinkin muuttamaan jatkuvasti ruokailutottumuksia järkevämpään suuntaan, enkä vähiten vastuullisuuden nimissä, on minun vaikea kuvitella joulua ilman kinkkua. Kuulostaa toisaalta aika perinteiseltä, koska voisihan sitä pöllyyttää vanhoja tottumuksia. Jos kuitenkin kinkun paistaa, kannattaa muistaa kierrättää paistinrasvat – Kinkkutempaus tulee tänäkin jouluna.

No, joulupuuronkin voisi keittää hyvin kauramaitoon – oletteko kokeilleet? Itse olen enemmän hellalla keitetyn puuron ystävä. Testasin nimittäin äskettäin uunissa valmistuvaa riisipuuroa tuossa Iittalan Sarpaneva-padassa ja jos seurasit Storyjani, näit että saatoin unohtaa puuron uuniin. Pelkäsin jo että pata meni pilalle, mutta kyllä se puhtaaksi lähti! Minusta uunipuuro ja hellalla keitetty puuro maistuvat erilaiselta. Pitäisi kyllä testata uuniohrapuuroa, sellaista en ole itse koskaan tainnut tehdä. Lapsena en siitä tykännyt ja sen takia olen vältellyt koko puuroa.

Minusta uunipuuro ja hellalla keitetty puuro maistuvat erilaiselta

Yksi kiva juttu tässä joulun odotuksessa on ollut tänä vuonna myöskin – on ollut aikaa valokuvata fiiliskuvia. Yleensä olen ollut töissä ja sen pienen valonhinnun aikaan tietysti ei ole ollut kuvausmahdollisuuksia, joten nyt kun työpaikka on kätsysti kotosalla, voi hyödyntää valo-olosuhteen kreivin aikaan. Joten täällä on senkin takia enemmän näitä kuvatestailuita. Näitä kuvia teimme yhdessä toisen vapaapäivänä. Hän hääri kameran takana, minä stailasin ja käsittelin nämä kuvat. Yhteistyöllä mentiin.

Miten paljon kuvaan vaikuttaakaan pieni valolämpötilan muutos; onko kynttilöissä tuli vai ei.

Tunnelmallista Adventtia ja joulun odotusta!

Niin piti kysyä vielä – mites te tykkäätte jolupuuron syödä ja nautitteko siitä jo ennen aattopäivän puurohetkeä? Tämä oli kirjaimellisesti – puurosta asiaa postaus.

4 Comments

  1. Grey noise

    Puuroa on nautittu jo useamman kerran. Se on erinomaista lounasruokaa viikonloppuisin, kun ei huvita laittaa mitään erityista, mutta haluaa kuitenkin jotain lämmintä. Puurosatsista jää aina hieman yli, joten se on hyvä pakata anopille mukaan seuraavalle viikolle lounaaksi.

  2. Ohrauunipuuro kotimaisista luomuohrasta on parasta. Ohra tasaa verensokeria ja on siksi terveellisempaa. Myos maukkaampaa, jos minulta kysytaan. Pientuottajien suurimoita myydaan useissa perusmarketeissa. On siis myos vastuullisempaa kuin monikansallisten riisintuottajien ryynien kaytto. Toki jokainen saa syoda tykkaamaansa joulupuuroa.

  3. Anne

    Puuroa tulisi kyllä syödä useamminkin. Minä tein tosiaan muutama viikko sitten riisipuuroa uunissa ja unohdin sen sinne 🙂 mutta vahingosta aina viisastuu ja osaa seuraavan kerran olla unohtamatta. Uuniohrapuuroakin tulee varmasti testailtua perinteisen riisipuuron lisäksi.

  4. Anne

    Oi, varmasti aivan ihanaa – kiva kun muistutit noista pientuottajien suurimoista, ostan ehdottomasti sellaisia. Hyvä pointti tuo vastuullinen aspekti!