Rakastan mahdollisimman helppoja ja näppäriä leivontaohjeita – sekä perinteisiä yksinkertaisia leivonnaisia. Yksi joulun suosikkiherkuista on minulle jonkinlainen kuivakakku. Pidän kaikista kakuista, mutta koska en itse ole mestarileipuri, valitsen yleensä helpoimmat ja mehevimmät ohjeet. Piimäkakku on idioottivarma valinta, se onnistuu ilman minkään kuohkeaksi vatkaamista. Arkisesta piimäkakusta taikoo myös helposti juhlavan, siihen tarvitaan vain sankka huntu tomusokeria. Tässäpä siis teille helppo piimäkakkuohje!

Arkisesta piimäkakusta taikoo myös helposti juhlavan, siihen tarvitaan vain sankka huntu tomusokeria.

Helppo piimäkakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 dl rusinoita
  • 2 tl soodaa
  • 3 dl piimää
  • 1 dl sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet hyvin ja lisää sitten piimä ja sula voi. Sekoita taikinaksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Mausteet voit korvata myös valmiilla piparkakkumausteella tai joskus itse laitan vain pikkuisen kardemummaa.

Arvatkaa vain onko meillä vielä kakkua jäljellä – leivoin sen toissapäivänä. Mutta onneksi tässä on vielä hyvin aikaa leipoa lisää ennen jouluaattoa. Sillä aikaa kun kakku paistuu ennättää vaikka siivota kertaalleen keittiön läpikotaisin – katso edellinen postaukseni näppäristä siivousnikseistä.

Kakkuisia kahvihetkiä toivottelen!

 

PS. Noi ihanat kullanväriset joulukoristeet ovat Georg Jensenin – melkein harmittelen että ei laiteta joulukuusta tänä vuonna..

Comments are closed.