”kaupallinen yhteistyö Bio-Oil ja Asennemedia

Ah, nyt siitä lumesta on jo hitusen saanut esimakua. Turussa satoi jo kerran pieni määrä lunta ja kun kävimme Kokkolassa vanhempien luona, siellä lunta oli vähän enemmänkin. Olen vähän kahden vaiheilla sen suhteen pidänkö lumesta. Ihana aurinkoinen päivä ja valossa kimmeltävä hanki – kyllä, se on kaunista. Mutta miinuspuolia löytyy myös, sähköisyys ja ihon kuivuminen.

 

Tämän vuoden aikana olen saanut tehdä Bio-Oilin kanssa yhteistyötä ja tiedättekö, olen oppinut samalla ihostani aika paljon. Nimittäin ainakin sen, että kuivuuteen voi vaikuttaa itse hoitamalla ihoa. Kuten olen sanonut, kasvojen kohdalla ihonhoitorutiinit ovat olleet aina huolelliset ja säännölliset, mutta tarvittiin tämä yhteistyö Bio-Olin kanssa, että vihdoin sain aikaiseksi jatkaa säännöllistä ihon hoitoa myös vartalon iholle. Kesällä toki siihen olen aina paneutunut, mutta heti kun viileämmät ilmat koittavat, olen jaksanut hoitaa vartaloa vain silloin tällöin.

Nyt kun olen omasta ihostani (toimien itse koekaniinina) saanut todeta muutoksen, halusin nostaa tähän joitakin hyviä kuivan ihon hoitovinkkejä – no sen Bio-Oil “kauneussalaisuuden” lisäksi.

ihon kuivuuteen voi vaikuttaa itse hoitamalla ihoa

Mistä ihon kuivuminen johtuu

Iho kuivuu, kun sen ulommista pintakerroksista pääsee haihtumaan vettä pois. Normaalisti ihon sarveiskerroksen rasva estää veden liiallisen haihtumisen, mutta jos rasvoja on liian vähän, vettä haihtuu ihosta liikaa. Ihon pintakerroksen kuivuminen aiheuttaa iholle lievän tulehduksen, joka tuntuu epämiellyttävänä olona ja usein kutinana.

Talvella ilmastointi ja lämmitys kuivattavat huoneilmaa. Kesällä taas auringon valo auttaa ihoa voimaan paremmin, sillä auringon valo lisää pitkäketjuisten keramidien eli rasvan muodostumista.

Kuivan ihon hoitaminen

Olen myös selvittänyt muutaman hyvän ja toimivan rutiinin kuivan ihon hyväksi. Nämä eivät vaadi mitään erityistä, mutta itse olen ainakin kokenut toimiviksi ihonhoitorutiinissani.

Iho kannattaa rasvata perusvoiteella heti suihkussa käymisen jälkeen, tällöin iho on vielä kostea ja voide imeytyy parhaiten. Kuivaan ihoon auttaa erityisen hyvin kosteutta sitova voide,  siksi Bio-Oil Geelivoide on aivan mahtava kuivalle iholle. Se on öljypohjainen ja se muodostaa iholle kalvon, jotta vesi ei pääse haihtumaan ihosta.

Itse olen ihastunut erityisen paljon Bio-Oilin Geeliin, senkin takia, että se tuntuu lämpimältä iholle levitettäessä ja se imeytyy tosi nopeasti. Olen välillä suorastaan hupsu, kun haluan hivellä ihoa, koska olen niin ihmeissäni siitä miten pehmeä se nykyään on. Sellainen hilseilevä kutiseva iho ei nimittäin tunnu kovin kivalta. Tiedättehän, pilvi ihon hilsettä leijailee kun riisuu sukkahousut..

Tietysti ihon hyvinvointiin voi vaikuttaa myös juomalla tarpeeksi vettä – yritän pitää aina vesikarahvia esillä, jotta muistan juoda tarpeeksi päivän mittaan. Joskus laitan sitruunaa lisukkeeksi, koska sekin tekee iholle hyvää, näin olen kuullut.

Talvisin olen myös ottanut tavakseni välillä kuivaharjata ihoa. Se vilkastuttaa verenkiertoa ja ajattelen että se myös on luonnollisempi tapa kuoria ihoa. Kuivaharjauksen jälkeen tulee muutenkin hyvä olo.

Vesi sinänsä ei kuivata ihoa, mutta liian kuuma suihku ei tee hyvää kuivalle iholle. Rakastan kuumia suihkuja, mutta olen opetellut maltilliseksi veden lämpötilan kanssa, koska tiedän, että hitusen viileämpi ja lyhyempi suihku on hyväksi iholle ja myös ympäristölle.

juo tarpeeksi vettä, kuivaharjaa ihoa ja ole maltillinen suihkussa veden lämpötilan kanssa

Mitä te olette pitäneet Bio-Oilin Geelivoiteesta

Kysyin Instagramin Storyissa oletteko te kokeilleet Bio-Oilin uutta geelivoidetta ja sain monta vastausta, joissa kehuitte tätä voidetta. Niin kiva kuulla. Sain myös ihan spontaaneita kiitoksia, että olin vinkannut tästä voiteesta. Minusta tällaiset yhteistyöt on juuri ihania itsellenikin, kun lämpimästi voin suositella jotakin ja siitä on apua toisillekin. Kiitos kivoista palautteista!

Tällä hetkellä mietin, että voisinkohan kenties kokeilla iltamenoissa mekkoa ilman sukkahousuja (tosin ohuiden sukkistenkin läpi näkyy hyvin hoidettu iho), sillä Bio-Oililla saa niin kauniin kiillon iholle, tähän sopii hyvin Bio-Oilin öljykin, sekin on aivan ihana tuote. Sitä muuten taputtelen kasvoille iltaisin ja myös välillä meikin päällekin päivällä – minulla on sellainen tapa, että kaiken huolellisen meikkipohjan tekemisen jälkeen, kaipaan heleyttä ja ihan pieni sipaisu öljyä poskipäille luo mielestäni hyvinvoivan kiillon iholle – vähän kuin oman elämäni JLo.

Olen niin iloinen että olen saanut kuivaan ihoon helpotuksen, tai sanotaanko että olen myös ylpeä itsestäni, että olen ollut tunnollinen ihoni rasvaamisessa Bio-Oililla.

 

Comments are closed.