Pienet vaatejutut tähän kaiken joulufiilistelyn lomaan, jotenkin teki juuri tänään mieli siirtää jouluiset tunnelmoinnit hetkeksi pois mielestä ja keskittyä pukeutumisasioihin. Nimittäin tajusin että tuo kuvien villapaita on monen monta vuotta vanha ja edelleen rakastan sitä palavasti. Tällaisia on hyvät ostokset. Kohta alkaa joulun alennusmyynnit ja mietinkin hitusen mitä ehkä haluaisin täydentää omaan vaatekaappiini.

Ajattelin, että kirjaan tähän ylös joitakin havaintojani alennusmyyntihankinnoista ja yleisesti oman tyylin löytämisestä.

Kaiken ylenpalttisen kulutushysterian keskellä on aivan mahtavaa, että ostamisesta puhutaan. Koska maailma kuitenkin tarvitsee myös kaupankäyntiä, on minusta ihan turhaa kehottaa ostamisen lopettamiseen, enemmänkin siihen miten siihen tulisi suhtautua. Kauhulla muistelen omia vuosien takaisia ostosmanioitani ja lukuisia nettikauppatilauksiani. Nykyään en halua niin paljon asioita kun silloin kun ostelin enemmän. Mitä vähemmän ostaa, sitä vähemmän haluaa – se pätee ainakin itselläni. Kaikista edullisinta on tuntea oma tyyli, tietää minkälaisia vaatteita ja asusteita käyttää eniten ja mieluiten. Pyrkii karsimaan vaatekaapin niiden mukaan ja kun hankkii jotain uutta, pitää tämän mieluisimman tyylin mielessään. Poikkeuksena muutamat villimmät mausteet, joilla nämä perusjutut saavat eloa. Näin itse pyrin toimimaan valinnoissani.

Tiedän, että mieluiten otan kaapista näitä asioita:

  • selkeät ja laadukkaat neuleet
  • valkoiset puuvillaiset paitapuserot
  • farkut
  • valkoiset t-paidat
  • mustat housut
  • hillityt ja ajattomat korut
  • mukavat kengät
  • selkeät pitkät villakangastakit
  • hauskat midimittaiset hameet

 

Mitä vähemmän ostaa, sitä vähemmän haluaa

Näiden kuvan nahkahousujen tilalle haluaisin löytää uudet. Housut olen saanut joskus noin 9-vuotta sitten HM:ltä. Mielelläni käyttäisin vielä näitäkin housuja, mutta se ei valitettavasti onnistu ilman pitkää neuletakkia – olen nimittäin saanut näihin peppuun ratkeaman, joka ei ole sauman kohdalla. Sen korjaus taitaa olla aika hankalaa. Harmitus, sillä pidän edelleenkin tästä rennosta nahkahousumallista kovasti. Nahassa on se ihana ominaisuus, että se on pehmeää ja muotoutuu ajan mittaan entistä mukavammaksi. Huonoa on tietysti arkuus, jossain vaiheessa vaan pehmeä nahka hioutuu niin ohueksi että se menee rikki.

Jotain perusasioita mistä myös pidän – mukavat ja kivan näköiset talvikengät, jotka voi yhdistää niin hameeseen kuin housuihinkin. Minähän hankin viime talvena parit nilkkurit, sitä edellisenä myös parit. Kaikki nämä ovat edelleen käytössä ja mieluisia. Tälle talvelle olen ostanut yhdet kengät, cowboy-bootsit; jotka ovat siinä villi kortti -kategoriassa. Eniten varmasti käytän näitä Vagabondin nauhanilkkureita. Tämä malli on aika klassinen, nyt ehkä voisin valita vähän enemmän maiharihenkisenkin kenkäparin, mutta koska nämä ovat edelleen mainiot, ei tarvetta uusille ole. Yleensä pyrin ostamaan vain yhdet uudet kengät / sesonki ja käyttämään edelleen myös aiemmin hankittuja kenkiä. Poikkeuksena lenkkarit, jotka saavat niin paljon käyttöä, että ne kertakaikkiaan on välillä uusittava kokonaan. Kengissä panostaan hyvään hinta-laatusuhteeseen. Tekonahkakenkiä en osta, mutta olen nykyään myös maltillinen arvokkaiden kenkien suhteen. Minulle riittää hyvin sadan ja parin sadan hintahaarukka, en ole valmis enää kovin helposti upottamaan rahaa designer-kenkiin.

Koruissa suosin nyt eniten kaulakoruja. Välillä innostun rannekoruista ja joskus myös sormuksista. Tämä korujuttu menee kausittain. Juuri pengoin varastojani ja löysin sieltä tooooodella vanhan ketjun, jossa on valkokultaa ja keltakultaa sekaisin. On kiva omistaa myös tällaisia koruja, jotka pääsevät välillä pitkään lepoon ja sitten niitä taas käyttää innolla. Sama myös kellon kanssa, en ole pitkään aikaan käyttänyt kelloa, mutta nyt kun katselin tuota Cartierin klassikkoani, muistin että siihen voisi vaihtaa patterit ja ottaa sen taas käytöön.

neule ByMalene Birger / housut HM*saatu / nilkkurit Vagabond

Kaikenkaikkiaan on ihana kun ei tee mieli koko ajan uutta vaatetta, vaan on tyytyväinen siihen mitä omasta kaapista löytyy. Suosittelen hyödyntämään alennusmyyntejä sellaisiin ajattomiin ja arvokkaampiin hankintoihin. Olen sanonut tämän ennekin, on ihan turhaa ostaa kahden kympin paita kympillä. Mielummin sen viidenkymmenen prosentin alennuksen hyödyntää arvokkaaseen neuleeseen, jota käyttää monen monta vuotta ja joka hykerryttää joka kerta kun siihen pukeutuu.

Ps. Minulta on kyselty aivan älyttömän paljon valkoisista t-paidoista! Teen niistä joku kerta postauksen tai Storyn – mitkä on suosikkejani, mihin kiinnitän huomiota teepparin valinnassa ja tietysti kuinka pidän valkoiset t-paidat valkoisena. Eli tulossa juttu: valkoisen t-paidan anatomia

Ihanaa heleää viikkoa!

Comments are closed.