Olette varmaan huomanneet, että minulla on ollut pieni lomaviikko blogitöistä. Onneksi on työ, jota voi säädellä hitusen omien menojen mukaan. Miehellä on vapaata, joten olen itsekin rauhoittanut töitä. Vietettiin melkein koko viikko vanhempieni luona Kokkolassa. Kamera ja läppäri olivat mukana, mutta eihän niitä avattu repusta – keskityttiin viettämään aikaa perheen kanssa.

Ajattelin tehdä tähän pienen koosteen tämän viikon tapahtumista, minun kännykästä poimittujen kuvien avulla. Nappailin vanhempien kauniista kodista kuvia sieltä täältä, mutta vain puhelimella. Meillä oli pieni tehtävälista lomapäiville, nimittäin noiden upeiden ikkunoiden syvennysten maalaaminen.

Vanhempien koti sijaitsee 1800-luvulla rakennetussa talossa, joka on alun perin toiminut sairaalana. Täällä on aivan mielettömän upeat ikkunasyvennökset. Ne oli joskus maalattu seinämaalilla, mutta haluttiin korostaa syvennystä ja vanhan kivitalon fiilistä. Niinpä syvennökset maalattiin kiiltävällä maalilla, ne raikastuivat ja samalla korostuivat kiillon avulla hienosti. Harmikseni tämä upea lopputulos ei näissä kännykkäkuvissa näy, mutta voitte kuvitella mien kauniit nuo kiiltävät puhtaan valkoiset ikkunasyvennökset on luonnossa. Seuraavaksi maalataan seinät jahka keritään. (Korostan kuitenkin että tässä urakassa olen itse toiminut vain apulaisena ja varsinaisen työn on tehnyt mies).

#siivouscorner

Keskiviikkona kuvattiin Siivouscorner-jakso numero 11 Instagramiin vanhempien keittiöstä ja kylppäristä. Aiheena oli teräksisen liesituulettimen pesu (muutenkin keittiö teräspintojen puhdistus), keraamisen liesitason puhdistus pinttymistä ja lasisen suihkuseinän puhdistus. Jakso sai teiltä hurjasti palautetta, siitä tykättiin kovasti ja lisäkysymyksiäkin tuli paljon. Kiitos kaikille innostuneesta vastaanotosta. Tuumin, että en taida siitä tehdä tänne blogiin erillistä postausta, se kun jäi nyt vähän tässä kiireessä.

Siivouscornerin voi käydä katsomassa minun Instagram-tililtä @anne_muotimielessa – jaksot löytyvät profiilistani Storyjen kohokohdista. Yhdessä nappulassa on useampi jakso. 

Palattiin kotiin torstaina myöhään illalla. Perjantaiksi Henna oli järjestänyt ihanan tapahtuman kotimaisen Brinkhall’s viinitalon kanssa. Pääsimme vierailemaan Brinkhallsin viininvalmistustiloihin ja tehtaanmyymälään Röölään, joka sijaitsee tässä Turun lähellä Naantalissa. Oli supermielenkiintoista kuulla Suomessa valmistettavista viineistä, joiden pääraaka-aine on kotimaiset omenat. Samalla tietysti maisteltiin viinejä.

Brinkhall’s valmistaa samppanjamenetelmällä omenasta ihanaa kuohuvaa viiniä, jonka maku on minusta erikoisen kiva – se on hedelmäinen ja raikas, muttei yhtään hapan tai makea. Lisäksi heiltä löytyy jääviinejä, jotka kypsytetään vanhoissa konjakki- tai muscat-viinitynnyreissä, näin syntyvä viini imee tynnyreistä itseensä aromia. Jäävinien nimi on Eeva.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan näihin viinehihin, jos haluatte kokea jotakin erityistä. Kotimainen viini on myös aivan ihana lahjaidea!

Röölästä siirryimme porukalla takaisin Turkuun ja ennen illallista piipahdettiin Wiklundin yläkerrassa Walossa glögillä. Täällä sitten kaadoin hameelleni alkoholitonta glögiä – hyvä Anne. Saa nähdä puhdistuuko hameeni, muistin juuri äsken vasta laittaa sen pesukoneeseen. Sain Instagramissa teiltä vinkkejä nopeaan tahran puhdistamiseen, mutta kun hame on päällä ja on ravintolassa, ei sitä huvita kastella enempää, niinpä vaan kuivattelin paperilla tahraa…

Loppuilta sujui ihanan illallisen merkeissä vanhassa perinteikkäässä Suomalainen Pohja -ravintolassa. Meille oli laadittu menu, jossa tarjoiltiin mm. Brinkhall’sin viinejä. Söimme siikavoileipiä, hanhenmaksaa, poroa, juustoja ja omenapiirakkaa…nam. Oli aivan älyttömän herkullista ja jotenkin ihanan arvokas ja klassinen tunnelma. Tässäkin yksi hyvä vinkki ruokapaikasta täällä Turussa.

Ilta jatkui vielä myöhään, seura oli hurmaavan mukavaa ja tulipa myös tanssittua pitkästä aikaa.

Tänään olenkin sitten hoidellut rästiin jääneitä työhommia ja sama jatkuu huomenna. Mennään nimittäin vielä maanantaina parin päivän hömpöttelylomalle Helsinkiin. Varattiin huone F6-hotellista ja illallispöytä Brondasta – en malta odottaa.

Näin se vaan kiirettä pitää!

3 Comments

  1. Tulipa ikkunasyvennyksistä kauniit! Mitä maalia ja sävyä käytätitte? Sama urakka on edessä ikkunoiden vaihdon yhteydessä.

  2. Anne

    Moi, niistä tuli kyllä tosi kauniit. Kiiltävä maali tekee paljon. Maalattiin Teknoksen Futura Aqua 80 -maalilla – sitä voin lämpimästi suositella. Ensin mies maalasi telalla ja sitten vielä siveli Antzan 150 mm leveällä tasoittaja-siveltimellä niin tuli kaunis jälki.