”kaupallinen yhteistyö Värisilmä ja Asennemedia

Värit ovat kyllä mielenkiintoinen asia – ne vaikuttavat meidän ympäristöön yllättävänkin paljon ja etenkin omassa kodissa värit luovat joka päivä elämäämme vaikuttavia tunnelmia. Tiedätte miten ahkeria olemme seinien maalaamisen suhteen – täällä on aika useinkin testailtu maalaushommia. Koko talo on kutakuinkin seinien osalta maalattu läpi kahden vuoden aikana, jotkut seinät jopa useampaankin kertaan. Ammatin puolesta värien valitseminen on meille helppoa ja myös mielekästä puuhaa. Koska ei pelätä epäonnistumisiakaan, saatetaan intuitiolla kokeilla jotain epäilyttävämpääkin värivaihtoehtoa. Tällainen oli viimeksi makuuhuoneen tehosteseinä. Olin saanut päähäni, että haluan siitä haalean huilukan, joka näyttää tosi huomaamattomalta. Väri oli ihan kiva, sellainen hiekkainen vaalea. Jokin tuossa värissä vaan lopulta ei sitten herättänyt minussa tarpeeksi tunteita – sillä värien pitää mielestäni ehdottomasti herättää (etenkin kotona) tunteita.

Onneksi seinän värisävyn vaihtaminen on nopea muutos, joka kuitenkin vaikuttaa tilan yleisilmeeseen hurjan paljon, myös silloin kun muutos on pelkästään hienovarainen. Oi miten olen tyytyväinen nyt makuuhuoneeseen, vaikka puhutaan pienestä muutoksesta, mutta silti se on tunnelmaan hurjasti vaikuttava.

Tätä seinän maalaamista vauhditti vielä mieluinen yhteistyö Värisilmän kanssa. Itse pitkään kauppiaana toimineena arvostan hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Värisilmän kaikki myymälät ovat yksityisiä ja yrittäjävetoisia. Asiakkaita palvelee kaikissa myymälöissä sisustussuunnittelija, joka neuvoo haluttaessa kodin väri- ja materiaalivalinnoissa. Olen aika monta kertaa itse huomannut myymälätyössä, miten paljon ammattitaitoinen myyjä voi auttaa ammattitaidollaan sisustusvalintoja mietittäessä.

Värisilmä julkaisi viime vuonna oman 147 sävyn sisämaalien värikartan – Unelmien värit. Tänä vuonna Unelmien värejä esitellään vuodenaikojen kautta; jokaiselle vuodenajalle on koostettu omat värimaailmat, jotka julkaistaan aina neljännesvuosittain. Talven kokoelmassa on kuusi kuvassa näkyvää väriä; neutraaleita ja rauhallisia sävyjä, sekä lisänä heleitä pastelleja. Värit on valittu siten, että kaksi sävyistä on tullut asiakkaiden suosion perusteella ja neljä muuta on suunnitellut Värisilmän väriasiantuntija. Valitsin tästä kokoelmasta meidän makuuhuoneen seinään uuden värin. Hitusen minua kutkutti tuo kaunis ruskea väri, leikittellin myös ajatuksella vaaleanpunaisesta seinästä, mutta lopulta päädyin kauniseen neutraaliin harmaaseen – valitsemani värin nimi on Karaoke.

värien pitää mielestäni ehdottomasti herättää (etenkin kotona) tunteita

Tämä neutraali harmaa Karaoke-sävy on samaa maailmaa kuin huoneessa ennestään ollut haalea seinäväri, mutta se on kuitenkin selkeästi harmaampi ja tummempi. Näin tilan ilme ei muuttunut radikaalisti, vaan se hioutui tunnelmaltaan kutsuvammaksi ja pehmeämmäksi. Juuri niin kuin toivoinkin. Pidän niin paljon siitä, että kodin suuret linjat ovat neutraaleita. Tällöin saan vaihdeltua   ilmettä yksityiskohdilla, kuten makuuhuoneessa eri sävyisiä lakanoita vaihtelemalla. Nyt petasin sänkyyn roosaa sävyä, sain siihen innoituksen tuosta Värisilmän talven väripaletista, vaikka suoranaisesti pastellista vaaleanpunaista en käyttänytkään. Myös idean ruskean tyynyn lisäämisestä petaukseen poimin tuosta kuuden värin paletista.

Tämä on hyvä esimerkki siitä miten värit inspiroivat. Vaikka ei suoraan kopsaa jotakin väriyhdistelmiä, saattavat ne innoittaa kokeilemaan erilaisia omia yhdistelmiä.

Nyt kiinnostaa ympäristöystävällisyys, niinpä ihastuin myös Värisilmän Greenline-sarjan himmeään seinämaaliin. Maali on vesiohenteinen, muoviton ja hengittävä. Tässä on sideaineena ympäristöystävällinen, uusiutuva luonnonöljy. Plussaa ehdottomasti näistä raaka-aineista.

Greenline maali oli tuoksuton maalatessa, tällä maalilla on myös hometta, bakteereja ja sienten kasvua estävä vaikutus. Antimikrobinen teho säilyy koko maalipinnan eliniän ja sen vaikutus on koko maalikalvossa, ei vain pinnassa.

Muutenkin maalatessa kannattaa kiinnittää huomiota ympäristöystävällisyyteen, siihen miten huoltaa välineitä ja miten siivoaa jälkensä. Esimerkiksi maalausvälineiden pesuvettä ei ole suositeltavaa huuhtoa viemäriin; sekä vesiohenteisten että liuotinohenteisten maalien pesunesteet ovat vaarallista jätettä ja ne tulee viedä vaarallisten jätteiden keräyspisteeseen. Välineiden puhdistuksessa on täten omat niksinsä.

Vinkkejä seinän maalaukseen:

 • puhdista maalattava pinta maalipesulla, se tekee pinnan maalia vastaanottavaisemmaksi
 • kiinnitä huomiota suojateippiin, laadukas teippi ei jätä poistettaessa liimajälkiä
 • puhdista uusi tela huolella pölystä ennen maalaamista, teipin avulla saat hyvin irtonukan pois, kostuta tela kevyesti vedellä ennen maalauksen aloittamista
 • muista rajaussivellin, viistopäinen sivellin on kätevä
 • suojaa halutessasi maalikaukalo muovipussilla, näin säästyt turhalta kaukalon pesulta ja pussista saa tuserrettua yli jääneet maalit hyvin takaisin purkkiin
 • käytä pohjamaalia jos uusi värisävy poikkeaa suuresti vanhasta
 • maalaa seinä kahteen kertaan
 • huolehdi työn jälkeen välineiden asianmukaisesta pesusta – älä huuhtele maalia viemäriin

Ah, olen kyllä tyytyväinen. Opin tässä itsekin jotain, joskus kannattaa hankkia vähän suurempia värimalleja. Värisilmällä on oivallinen näytepalvelu, josta voi tilata eri materiaalien näytepaloja, mallipalojen hinta hyvitetään sitten myöhemmin Värisilmässä varinaisten tuotteiden tilauksen yhteydessä. Miten loistava idea. On ihan eri suunnitella sisustusvalintoja kotona ja rauhassa vertailla eri materiaalien sopivuutta keskenään, kuin tarkastella niitä kiireessä myymälässä. Kotona kaikki on myös autenttisempaa – valo ja tunnelma tulevien materiaalien rinnalla.

Mallipalojen tilaaminen on edullista. Mallipaloja voi tilata kerralla jopa 25 kappaletta 0,50-1,90 €/kpl hintaan. Edullisimmillaan mallipalat saa tilaamalla ne täyden palvelun Värisilmä-myymälään ja noutamalla ne itse myymälästä. Tuotenäytteet voi tilata myös postitse, jolloin toimituskulut ovat 13,90 €/tilaus.

Voi miten kivaa pienetkin remontit ja muutoshommat ovatkaan. Välillä sormet syyhyävät niin paljon tällaiseen tekemiseen. Toivon että tänä vuonna saadaan touhuta paljon remontin ja suunnittelun puitteissa. Jos uusi kotihaavekin edistyisi tämän vuoden aikana. Jännää, vaikka kyllä tässäkin kodissa viihtyy oikein hyvin, etenkin kun fiilistä on hiottu jatkuvasti mieluisammaksi.

Ai niin, tietysti haluatte nähdä miltä makkari näyttikään ennen seinän maalausta, tästä postauksesta pääsette katsomaan entisen värisävyn. Valokuva tietysti vähän hämää, etenkin harmaissa sävyissä, luonnossa uusi väri on huomattavasti tummempi kuin vanha seinä. Muutenkin värien nyanssit vaihtelevat ympäröivän valon vaihdellessa, se on oikeastaan aika kivaa – toisinaan seinä on kylmempi harmaa ja toisinaan lämpimämpi.

Nyt kelpaa tunnelmoida, itselläni kodin kunnossa pitäminen vaikuttaa niin paljon viihtyvyyteen – koskee se sitten siisteyttä tai visuaalisuutta. Tämä on lempilukupaikkani kotona, yöpöydältä löytyykin aina kirja, pakko kyllä myöntää, että välillä katse harhailee lukiessa ja ajatukset ovat jossain ihan muualla kuin kirjassa.

4 Comments

 1. Koko aamu menikin sitten maali- ja tapettimalleja selaillessa, kiitos koodista, näytteet tilattu jo ensi syksyn uutta kotia silmällä pitäen. Ihanaa kun voi jo fiilistellä nyt! Mukavaa viikonloppua!

 2. Anne

  Hei ihan mahtavaa, tuommoiset kunnollisen kokoiset näytteet ovat mahtava apu kun suunnittelee ja fiilistelee. Ja voi miten kiva odottaa uutta kotia – minäkin odotan ja suunnitellaan jo kovasti (jos pääsisi rakentamaan seuraavaksi). Ihanaa viikonloppua!

 3. Ihanan väriset lakanat! Minkä valmistajan ovat? Ovatko puuvillaa? Ihanaa alkavaa viikkoa <3

 4. Anne

  Minustakin nuo on ihanan väriset! Lakanat ovat ruotsalaisen Midnattin ja väri on Wilted. Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3