Saan usein kysymyksiä monista olohuoneessamme olevista jutuista. Ajattelinkin koostaa tähän postaukseen vastauksia noihin ja myös kertoa omia lempiasioitani olohuoneessamme. Vaihdoin juuri sohvaan valkoiset päälliset ja voi vitsit miten paljon raikkaammalta koko tila näyttääkään. Harmaa sohva on kiva, mutta kyllä itse peukutan meille tätä valkoista versiota.

Koostin muuten Instagram Storyihin tuosta sohvan päällisten pesusta ja pukemisesta Siivouscornerin jakson. Miten helppoa se päällisten pukeminen onkaan ja mitä vinkkejä sohvan pesuun keksin antaa – käy kurkkaamassa jakso Instagramista. (Storyjen kohokohdissa löytyy kaikki Siivouscornerin jaksot).

Siivouscorner Instagramissa: @anne_muotimielessa

terrakotta torkkupeitto on Muuton Ripple ja beige Vallilan

Ehkä kaikken eniten pidän olohuoneessamme sen yleisestä rennosta fiiliksestä. Vaikka yleisilme on selkeä ja moderni, se on samalla kutsuva ja rento. Pidän sisustustrendeistä ja haluan usein kokeilla uusia ideoita kotona, mutta kaiken kaikkiaan koen että se oma sisustustyyli on löytynyt ja mitään suurempia muutoksia ei ole tarpeen tehdä. Sisustustrendeistä muuten ovat äskettäin kirjoittaneet siskoni Suvi ja ystäväni Maija. Laitan tähän teille linkit heidän postauksiinsa, käykää lukemassa, minä ainakin olen täysin samaa mieltä sisustustrendeistä heidän kanssaan.

tekstityyny on Marimekon ja neulostyyny Vallilan

Sohva

Rentouden ja mukavuuden lisäksi voisin mainita ikisuosikikseni meidän sohvan. Tämä on tanskalainen Soren Lundin klassikkomalli – ehkä vähän perinteinen ja tylsäkin, mutta juuri sellainen jossa ei näy trendit ja jonka laatu kestää aikaa. Sohvassa on näiden asioiden lisäksi vielä se kaikista tärkeinkin ominaisuus, siinä on todella mukava oleskella, niin istuen kuin löhötenkin.

Meillä on sohvaan kahdet päälliset, valkoiset puuvillaiset ja harmaat puuvillasekoitteiset. Käytämme ehdottomasti enemmän valkoisia päällisiä. Moni on kysellyt miten ne toimivat koiraperheessä. Kieltämättä harmaat ovat hitusen armollisemmat, mutta onneksi meidän valkoinen kangas kestää hyvin pyyhkimistä ja kuumaa vesipesua. Toki sohva täytyy muistaa imuroida usein, valkoisessa pöly ja lika näkyy herkemmin, mutta ihan samat asiat ne ovat sellaisessakin sohvassa jossa se lika ei näy.

ihanan terrakotan värinen maljakko on Muuton, muut esineet Iittalan

Matala hyllystö

Ikkunan alla on matala liukuovellinen kaapisto, jossa on alla pyörät. Aiemmin tämä hyllystö oli ruokatilan peräseinällä vähän korkeampana versiona. Hyllystö on espanjalaisen Stuan valmistama Sapporo-hyllysysteemi. Olen hankkinut hyllyn ikuisuuksia sitten, se on seurannut monessa kodissa mukana ja sitä on muunneltu erilaisiin kokoonpanoihin. Tällainen eleetön ja moderni huonekalu on mitä mainioin. Osa tästä hyllystöstä on tällä hetkellä työhuoneessamme. Pidän tästä hyllysysteemistä edelleen, mutta en ole ihan varma haluanko sitä enää seuraavaan kotiin – katsotaan. Tai sitten muokataan sitä, sen voisi vaikka maalata seinien sävyyn johonkin tilaan.

kaikki taulut ovat isäni Juhani Melenderin maalaamia

Ruokapöytä ja tuolit

Kaikista eniten saan kysymyksiä meidän ruokapöydästä. Se on Muuton 70/70 -pöytä tammikannella. Oikeastaan tämä on yhdistelmä kahdesta Muuton pöydästä, molemmat osat, jalat ja kansi ovat päätyneet minulle asiakasreklamaatioiden seurauksena. Mutta tätä pöytää saa tammisella kannella kyllä. Pöydän pituus on 220 cm ja siihen mahtuu hyvin ihmisiä ympärille. Tykkäämme kuitenkin pitää pitkällä sivulla vain kaksi tuolia, näin yleisilme säilyy keveänä. Suuri ruokapöytä on ihana ja vaikka meitä on vain kaksi on tälle kookkalle pöydälle usein käyttöä. Tämän ääreen on myös ihana asettua tekemään töitä tai puuhasteluita.

Ruokapöydän mustat tuolit ovat &Traditionin Pavilion-tuolit. Etsimme pitkään mieluisia tuoleja ja koeistuimme valtavat määrät ehdokkaita. Kriteerinä ei ollut pelkkä ulkonäkö, vaan etenkin ”tuolinatsi”miehelle istuinmukavuus oli tärkeää. Tässä mallissa viehätti kaunis muotoilu, hyvä istuttavuus ja ilmavuus. Olen erittäin tyytyväinen valintaan. Minusta on myös mukava että näitä tuoleja ei ”näy liikaa” – vaikka toisaalta minua ei kovin paljon kiinnosta onko joku huonekalu suosittu tai ei, valitsen omien mieltymysten mukaan huonekalut. Pöydän toisessa päässä on Hayn villakankaalla verhoiltu Neu-tuoli ja toisessa päässä tumman vihreäksi maalaamamme Ton-tuoli.

Ja tuo ihana kattovalaisin on Flosin Viscontea – ehdottomia lempiesineitä kodissamme.

Seinäväri

Jos ihan oikeasti laskee yhteen olohuonetta koskevat kysymykset, niin ehkä kuitenkin kaikista eniten kiinnostaa millä seinävärillä tuo takaseinä on maalattu. Sävy on aika ihana, se elää valon mukaan, niin kuin seinävärit aina. Luonnossa se on ehkä hitusen kellertävämpi kuin näissä kuvissa, eli ei ihan noin vihertävä. Mutta se juuri on värin hienous, sen eri nyanssit. Koen että tähän sävyyn myös sopii kaikki värit, mitä vaan tehostevärejä sen kanssa yhdistääkin niin aina toimii.

Seinäväri: NCS S2005-Y

parhaat somisteet juuri nyt -unikot ja veriappelsiinit

Olohuoneen matto

Olohuoneen matosta kysellään myös tosi usein, mattomme on Muuton Ply Rug. Minä tykkään villamatoista, koska niiden tuntuma on miellyttävä ja lämmin. Matossa on myös tärkeää sen helppo puhdistettavuus – koiraperheessä ei todellakaan voi välttyä joskus vahingoilta. En kyllä tiedä mikä matto olisi helpompi hoitaa. Villa itsessään hylkii likaa, koska se on niin rasvainen kuitu, niinpä siitä myös lähtee kaikki todella helposti. Tämä matto on myös niin neutraali, että vaikka sisustuksen sävyt muuttuvat ympärillä, niin matto sopii aina kokonaisuuteen. Se on kuitenkin hitusen mielenkiintoisempi kuin ihan tasaisen värinen matto, mutta ei liian levoton eikä kuviointi vilise silmissä.

Betonipöytä

Betonipöytä ikkunan alla on miehen tekemä, siitä syystä erityisen rakas. Tällä hetkellä minusta tuo Iittalan Virva-valaisin on aivan täydellinen juuri tämän betonipöydän päällä. Vieressä olevat pienesineet vaihtuvat aina mielialan mukaan. Pöydän vieressä on Bertoian klassikkotuoli, siinä tykkään välillä istuskella ja ihastella pihaa (vaikka nyt on aika ankean näköistä).

Kirjahylly

Olkkarissa on kepeä metallinen kirjahylly, se on Muuton Compile. Pidän siitä että syntyy hiukan korkeuseroja ja että esillä on kirjoja ja yksityiskohtia. Hyllyn luoma tunnelma on kyllä omaa luokkaansa, tämä pieni seinänpätkä olisi tosi tylsä jos siitä puuttuisi tämä hyllykokonaisuus. Enkä pistä pahakseni, jos kotona joskus ajelehtii satunnaisia lehtipinoja, ne ovat sitä huolettomuutta, joka muuntaa modernin sisustuksen kutsuvammaksi. No joo, voisin noi käydä läpi – mutta sitten kun inspiraatio siihen iskee…

..koska leukaa täytyy jossain lepuuttaa…

 

sohvapöydän olen itse suunnitellut, harmaa tuoli on Muuton Cover

Kaikenkaikkiaan viihdymme olohuoneessa erityisen hyvin. Yleensä kaikki neljä (me+koirat) olemme linnottautuneet sohvalle. Tästä järjestyksestä itse myös pidän enemmän – aiemminhan meidän sohvaryhmä oli tuolla ruokatilan puolella. Jotenkin sohva on kuitenkin tilan keskipiste ja on mukava kun siitä näkee hyvin kaikkialle. Mutta ainahan se on kiva muutella sisustusta. Helpoiten se onnistuu pienellä kalusteiden pyörittelyllä – tai sitäkin helpommin pikkuisten yksityiskohtien vaihtamisella. Nyt kiinnostaa poltettu oranssi, kuten näkyy. Tehostesävy on helppo vaihtaa kun siltä tuntuu.

Comments are closed.