Lontoon matka oli superkiva! Meillä oli hyvä tuuri kaiken suhteen, sää oli mukava, hotelli ihana ja muutenkin kaikki sujui sutjakkaasti. Olimme matkalla tiistaista perjantaihin, se on mielestäni aika sopiva pituus kaupunkilomalle. Tässä ajassa sai rauhassa kierrellä ja fiilistellä, mutta ei ennättänyt vielä väsyä suurkaupungin hektisyyteen. Lontooseen on lyhyt lento ja me valittiin menoajaksi aamupäivä ja paluuajaksi ilta. Näin matkustuspäivinäkin ennättää tehdä jotakin, mutta ei ole ihan väsynyt liian aikaisen lähtöherätyksen takia.

Itse kävin viimeksi vajaa pari vuotta sitten Lontoossa, toisella on pidempi aika käynnistä. Meillä ei ollut etukäteen mitään tavotteita tai suunnitelmia (kuten meillä ei yleensäkään ole), intuitiolla mentiin. No okei, Skygardeniin oli varattu liput etukäteen – sen opin viime reissulta.

Kuten kerroinkin aikaisemmassa Lontoo-postauksessa: Hotellisuosituksia Lontooseen, valitsimme majoittua Shoreditchiin, joka on aika ”hip” alue. Meidän hotellivalinta oli Ace Hotel Shoreditch ja siihen olimme oikein tyytyväisiä. Saatiin sattumalta vielä upgreidaus huoneeseen. Hotelli oli kivalla sijainnilla ja siellä oli elämää ympäri vuorokauden. Kappas, en muistanut ottaa yhtään stillikuvaa huoneestamme – kuvasin sitä vaan Instagramin Storyihin.

Yksityiskohdat kaikkialla

Lontoossa yksi kivoimmista asioista on vaan fiilistellä yksityiskohtia, mitä hassuimpia. Itse koen saavani tällaisesta valtavasti inspiraatiota kaikkeen tekemiseen. Joka puolella ihasteltiin mielenkiintoisia materiaaleja ja väriyhdistelmiä- kuten katujen graffitit, talojen värit, laatoitukset ja kivipinnat. Käytiin paljon erilaisissa kaupoissa – ei ostamassa mitään, vaan katsomassa sisustuksia ja tunnelmia.

skonssia oli pakko maistaa, tämä Albionin oli aika kuiva

kaikilla kaupunkilomilla tulee syötyä todella paljon vehnäjauhoja

meidän hotellin pieni kahvila, täällä oli supermukava palvelu

Pulla ja leivonnaiset

Mikä siinä on että kaikilla kaupunkilomilla tulee syötyä todella paljon vehnäjauhoja; vaaleaa leipää, pullaa, kakkuja. Täälläkin olin monessa paikassa nenä kiinni leivosvitriinissä, pullaparatiisi. Tai ainakin siihen saakka kun (onneksi vasta viimeisenä päivänä) nähtiin pyöräkaupan takapihalla erään leipomon takahuoneeseen, jossa oli ovi suoraan auki pihalle ja vastapaisteut leivonnaiset kärryssä oven edessä. Siellä oli yhdellä pululla oikea pullaparty – hän herkutteli sydämensä kyllyydestä viinereillä. Ei tehnyt sen jälkeen mieli pullaa.

Meidän huoneen hintaan ei kuulunut aamiaista ja käytiinkin nauttimassa se läheisessä ketjussa, Pret A Mangerissa, useimmin. Helppoa ja nopeaa. Syötiin puuroa, toasteja ja aina pain aux raisins – miten se muuten oikein lausutaan, hävetti aina tilata sitä lausumisen takia. Tuosta rusinapullasta vielä, onneksi sitä ei saa kovin helposti täältä…

Skygarden

Viimeksi Lontoossa Maijan kanssa, ei oltu tajuttu varata etukäteen Skygardeniin lippuja, joten nyt olin viisaampi ja varasin liput ennen matkaa. Monessa paikassa on hehkutettu Skygardenia ja odotinkin innolla millaista siellä on. Jonoa oli ensinäkemältä paljon, mutta se veti kyllä nopeasti. Sisään pääsy oli helpompi kuin odotin. Meillä sattui hiukan sumuinen sää juuri tuohon kohtaan, mutta näköalat olivat tietysti hulppeat. Yllä olevan kuvan olen ottanut zoomilla. Mutta muuten en kyllä voi mitenkään hehkuttaa tätä paikkaa. Se oli kolkko ja ravintolan hinnat todella kalliita – GT 15,80 puntaa… Toisaalta, ei me sinne mentykään syömään tai juomaan – joten suosittelen tätä pelkästään näköalafiilistelyyn.

tällaiset lasipurkkeihin luodut istutukset ovat nyt aika pop, näitä näkyi monessa paikassa
tätä Anissa Kermichen ”peppuvaasia” näkyi paljon design-liikkeissä

Pikkukaupat

Miten ihana oli kiertää eri kaupungin osissa pieniä putiikkeja. Kaikissa oli iloinen palvelu, vaikka emme mitään ostaneetkaan. Aesopilla käteen lykättiin heti lämpimät kupposet teetä ja juteltiin ystävällisesti, vaikka kerrottiin, että ollaan juuri lähdössä koneeseen käsimatkatavaroilla, että isot lotionit eivät nyt tule kyseeseen. Kauppojen persoonallisten sisustusten lisäksi mieleen jäi ehdottomasti rento ja iloinen palvelu.

Ruoka

Tällä kertaa emme aikoneet satsata kalliisiin illallisiin, vaan oli päätetty syödä missä sattuu sopivalla hetkellä. Pari kertaa käytiin syömässä pubissa perinteinen fish and chips (okei otin kalan sijaan paneroitua halloumia) ja ekana iltana hotellin vieressä olevassa italialaisessa pitseriassa, jossa nautittiin avotulella paistettua herkullista pitsaa. Viimeisenä iltana ei jaksettu etsiä mitään ja päädyttiin ihan meidän hotellissa olevaan Hoi Polloi -ravintolaan – se olikin tosi kiva. Sisustus oli elegantti, palvelu rennon mukavaa ja ruoka hyvää. Toinen söi hampurilaisen ja minä risoton.

Noin muuten Lontoossa on vaikka mitä ruokapaikkoja, varmasti jokaiselle jotakin. Itse koen, että Lontoo on matkailijalle helpompi ruoan suhteen kuin vaikkapa Pariisi – siellä en ikinä onnistu löytämään kovin helpolla kivaa ruokaa.

Istuttiin myös vähän väliä johonkin kahville tai oluelle – se on ehdoton must tietysti Lontoossa. Pubit ovat ihania ja niissä on ihan oma fiiliksensä.

koko matkan asu oli tässä – kuuma tuli (tämä sininen ovi on kuulemma Notting Hill -elokuvasta kuuluisa)

Notting Hill

Teimme matkan aikana piipahduksia metrolla eri kaupungin osiin. Notting Hillissä en ollut käynyt nuoruusvuosien jälkeen, joten oli kiva piipahtaa ihastelemassa tätä erityisen viehättävää kaupunginosaa. Täällä kieltämättä oli tosi nättiä, kelikin suosi – aurinko paistoi ja oli oikein lämmintä. Ainoa miinus tälle kaupungiosalle tulee lukuisista rihkamakaupoista ja kojuista. Muuten koimme että paikkana Shoreditch esimerkiksi on paljon kiinnostavampi.

Sekalaisia huomioita

  • metrossa oli todella kätevä matkustaa kun matkan sai maksettua sirukortilla, kortti piipattiin mennessä ja lähtiessä portilla – korkein päiväveloitus keskustan alueella oli 6 puntaa
  • meillä ei ollut yhtään käteistä (puntia) silti pärjättiin oikein hyvin, lähimaksu toimi joka paikassa
  • kannattaa varata etukäteen liput nähtävyyksiin ja museoihin
  • jonoja ei kannata pelätä, ne liikkuvat nopeasti
  • kaikkialla oli tosi kuuma sisällä – kannattaa huomioida tämä vaatetuksessa
  • hinnat olivat meistä hitusen edullisempia kuin Suomessa
  • ruoka-allergiat oli huomioitu esimerkillisesti kaikkialla (merkinnät ja kyselyt), tämä on harvinaista
  • jos pidät ylellisestä fiiliksestä hehkuttamani Shoreditch ei ole sinun paikkasi (kokeile Paddigtonin tai Kensingtonin alueita)

Kaikenkkaikkiaan matka oli ihana ja innostava. Varmasti unohdin kertoa vaikka mitä reissulta. Meillä ei myöskään ollut kameraa mukana, mutta kännykällä oli ihan näppärä napsia kuvia. Tosin kieltämättä myönnän, että jos olisi ollut ihan oikea kamera, kuvia olisi tullut otettua huomattavasti enemmän.

Nyt on taas hyvä hetki nauttia kotimaasta jonkin aikaa. Vaikka ulkomailla käyminen on kivaa, pyritään kuitenkin tekemään matkoja harkitusti.

Comments are closed.