Jos pöydällä on ranskalaisia tulppaaneita, on se erittäin pätevä syy tarttua kameraan – eikö. Kevään kukkasesonki kutkuttaa jo kovasti, maljakossa on ollut syreeneitä (jotka kestivät pari viikkoa), nyt tulppaaneita kaikissa ihanissa muodoissaan löytyy runsaasti ja olenpa ihastellut mimosaakin kukkakaupan vitriinissä. Omista tulppaanilemppareista kärkipaikalle kohoaa kuitenkin hennot pitkävartiset ranskalaiset tulppaanit. Ne näyttävät mielestäni todella kivoilta kapeasuisessa maljakossa, jollaisia itseltä ei montaa löydy. Parhain vaihtoehto omassa maljakkokokoelmassa on tuo vanha kirppikseltä vuosia sitten ostettu maljakko. Asetelmaa keventää ihana Oiva Toikan lasilintu ja alustaksi laitoin graniittipalasen.

Luin juuri jostain somesta, että ärsyttää bloggaajien kukkakimppukuvat – pitäisi olla koko huonetilan kokoisia näkymiä eikä tällaisia yksityiskohtia. Kieltämättä, onhan se mukavaa nähdä laajempia näkymiä, mutta ei niitä joka kerta ole tarjolla ja mieluusti kirjoittaa kodin pienistä yksityiskohdistakin. Tai sitten kuvittaa muut höpötykset yksityiskohtakuvilla. Onko muuten teistä blogiteksti osa postausta, vai haluatteko keskittyä lähinnä katsomaan kuvia – olisi kiva tietää.

No mutta, tämän jutut tarkoituksena ei ole vain esitellä ihania tulppaaneita, vaan myös vilauttaa joitakin Lontoon ostoksiani. Matkalla ei ollut mitään tarkoitusta shoppailla yhtään mitään, enkä yleensäkään halua käyttää matkojani mitenkään päämäärätietoisesti kaupoissa kiertelyyn. Olen kuitenkin aina sellainen, että ostan silloin jotakin jos eteen sattuu sopivaa. Minusta huutavaan tarpeeseen ostaminen on aina jotenkin ahdistavaa. Niinpä tein muutaman ei harkitun ostoksen, joihin olen oikein tyytyväinen.

Arketista ostin tuon pienen pilkkukuvioisen maljakon. Se on pieni kiva lisä sisustusasetelmiin ja muisto tuosta matkasta. Hauskaa kun juttelin siskoni Suvin kanssa, hän oli ostanut ihan samanlaisen maljakon itselleen muistoksi äskeiseltä Tukholman reissulta – selvästi ollaan siskoksia.

Lentokentältä ostin myös pari lehteä, sillä nämä olivat hurjan paljon edullisempia siellä kun täällä kotimaassa.  Nykyään ostan harvoin paperilehtiä, niin niiden selaaminen on tervetullutta vaihtelua somen sijaan. On ihan eri hengähtää hetki lehden parissa, kun pyörittää puhelimen kuvavirtaa. Lisäksi pidän tietysti lehdistä myös sisustuksen tunnelman luojina – nämä tuo sitä kaivattua rentoutta kotinäkymiin.

Löysin myös pari vastustamantonta vaatetta Arketista. Minulle nahkahousut on yksi vaatekaapin klassikoista ja olen reilut pari vuotta sitten onnistunut saamaan rakkaista mustista nahkahousuista käyttökelvottomat, sillä ne repesivät takamuksesta, ei sauman kohdalta vaan keskeltä. Pehmeä nahka ei kestä ikuisuuksia. Sitäpaitsi tuo repeäminen naurattaa – haluatteko kuulla – kerron. Oltiin sinä iltana ”alettu oleen varsinaisesti yhdessä” ja Hän nosti mut ilmaan ja halasi, niin housut repesi. En tiedä pitäisikö ne vanhat nahkahousut säilyttää muistona tuosta halauksesta.

No mutta, löysin Arketista pitkään etsityt uudet aitoa nahkaa olevat housut ja ostin ne. Esittelen nahkikset tarkemmin sitten asukuvassa. Housujen kanssa kokeilin tuota kuvassa näkyvää ihanaa neuletta ja en malttanut ensin ostaa sitä, mutta se jäi vaivaamaan niin paljon, että seuraavana päivänä menin takaisin kauppaan ostamaan senkin.

Neuleiden suhteen olen heikko, mutta tiedätte että niitä oikeasti käytän paljon, joten joskus niitä voi ostaa ilman huutavaa tarvettakin. Etenkin kun olen juuri siivonnut taas kaapistani monta ihanaa ja käyttökelpoista neuletta eteenpäin. Laadukkaat neuleet jatkavat minun kaapistani eteenpäin ilostuttamaan jonkun toisen vaatekaappia. Yritän ostaa koko ajan vähemmän, tälle talvelle olen ostanut muistaakseeni kolme neuletta ja saanut yhden. Se on kieltämättä aika paljon, mutta kaikkia olen käyttänyt todella paljon.

Glossierin myymälä oli kokemus ja tuotteet ovat mielenkiintoisia

Yksi täsmäisku minulla oli Lontoon varalle. Nimittäin Glossierin meikkejä myydään tietääkseeni euroopassa vain Lontoossa. Koko myymälän konsepti ja fiilis oli ihan omanlaisensa kokemus, samoin tuotteet ovat mielenkiintoisia. Teen näistä erikseen jutun tänne blogiin, mutta vilautan tässä mitä ostin itselleni. Tuollaisen nestemäisen poski/huulivärin ja hypetetyn kulmakynän sekä kulmageelin. Etenkin tuo värituubi on aivan ihana.

Pakko muuten sanoa, että ennen muotilehdet olivat niin suuria inspiraation lähteitä ja jaksoin perehtyä niihin lukemalla lähes kaikki jutut. Tiesin muodista ihan hurjan paljon ja suurkulutin eri maiden suurimpia muotilehtiä. Nyt kun on someaika, en enää jaksa keskittyä lehtiin ja niiden muotijutut tuntuvat jotenkin tosi kaukaisilta omasta elämästä. Muutenkin nuorempana saatoin satsata isojen muotitalojen asusteisiin tai jopa vaatteisiin. Nyt aikuisena ajatukset ovat huomattavasti maanläheisempiä ja vaikka rakastan vaatteita, haluan ennen kaikkea toteuttaa omaan tyyliini ja elämääni sopivaa pukeutumista. Kohtuuhintaista, laadukasta ja järkevää. Olenko tylsä, en tiedä, mutta ainakin valinnat korreloivat elämäni kanssa yhteen.

Ihanaa viikkoa!

2 Comments

  1. Nahkahousujen repeämisestä tuli mieleen oman nahkaisen liivimekkoni repeäminen. Nostin jalkaani vetääkseni ulos lähtiessäni paksummat sukkahousut ohuiden päälle, kun pamahti. Siis oikeasti, se ääni ei ollut mikään rrrrrrrrits vaan ihan kunnon pamahdus, aivan kuin joku olisi puhkaissut ilmapallon neulalla! Hameen helma repesi sivusta, mutta ei valitettavasti sauman kohdalta minullakaan vaan sivumpaa. Se oli sen mekon menoa… Tuosta neuleestasi tuli mieleen, että minulla oli muutamia vuosia sitten ihan samanvärinen (väripilkkuineen kaikkineen) neuletakki, pidin siitä tosi paljon, se oli vieläpä kirpparilöytö. Farkkujen ja nahkahousujen kanssa tosi kiva!

  2. Anne

    Oi hitsit tuota sinunkin nahkavahinkoa, vaikka nahka on kestävä ja ihana materiaali, on se ilmeisen altis myös vahingoille, joita ei saa korjattua. Täytyy minunkin olla uusien housujen kanssa varovainen 🙂 Pilkkuneuleet on aika kivoja, tulee vähän eloa yksiväriseen vaatteeseen.