”kaupallinen yhteistyö Vallila

Siitä on jonkin verran aikaa, kun viimeksi täällä blogissa on ollut juttua kylpyhuoneesta. Meillä kylpyhuone on yksi käytännöllinen osa taloa; ei mikään erityisen upea hemmottelukeidas. Tänne kuljetaan kodinhoitohuoneen kautta ja muutenkin kylppäri on omassa rauhassa talon päädyssä. Siksi tämä onkin tila, johon vetäydyn jos haluan olla rauhassa vaikkapa työjutuilta tai kotihommilta. Jotenkin kiva kun kylppäri ei ole heti muun kodin keskiössä.

Innostuin pohtimaan kylppäriasiaa tarkemminkin saatuani Vallilalta uudet muhkeat Makeba-pyyhkeet. Nimittäin oivalsin, että haluan jatkossakin sellaisen kylppärin, johon saa eloa erilaisin sävyin ja yksityiskohdin. Nyt meillä on talon rakentaneen tekemät perusvalkoiset seinälaatat ja lattiassa mikrosementti. Tämä on neutraali tausta kokeilla erilaisia sävyjä ja kuvioita tekstiileissä. Vaikka pidänkin haaleasta ja vaaleasta, on ilme välillä vähän liiankin haalea, jos naulakossa roikkuu neutraalit pyyhkeet.

Makeba-kylpypyyhkeessä ihastuttaa Howard Smithin suunnittelema kukkakuosi, joka henkii 70-luvun tunnelmaa. Vallilan klassikkokuosina tunnettu Makeba on saanut nimensä laulaja Miriam Makeban mukaan.

Näitä kuvan Makeba-pyyhkeitä on myös trendikkään sinisenä ja herkullisen oranssina. Minä valitsin kuitenkin harmaan, koska vieressä olevassa kodinhoitohuoneessa on samanlaista tummanharmaata kaapistoissa ja lattiassa. Näin saan kätevästi yhdisteltyä kodinhoitohuoneen ja tämän kylpyhuoneen toisiinsa. Väreillä voi nivoa tiloja yhteen.

Minkälaisen kylpyhuoneen haluaisin

Somistetuani uudet pyyhkeet paikoilleen aloin miettiä millaisen kylppärin haluaisin seuraavaksi. Mikrosementtilattia on ollut aivan ihana, koska siinä ei ole mitään saumoja, eikä se ole liukas. Tämä kellertävä beige sävy ei ehkä ole se mitä seuraavaksi haluaisin, mutta jonkinlainen tasoitepinta kylppärissä kiinnostaa kovasti. Vähän sellainen betonimainen fiilis ja siihen yhdistettynä kauniit allaskalusteet ja hanat. Juuri sillä tavalla neutraali, että sinne voi luoda erilaisia fiiliksiä tekstiilien ja muiden yksityiskohtien avulla. Tunnustan että minua ainakin motivoi tosi paljon viikottainen pyyhkeiden vaihto, koska tämän todella neutraali tila saa niistä potkua.

Eli vastaus on yksinkertaisuudessaan; haluaisin kylpyhuoneen, jonka seinä- ja lattiapinnat ovat tasaiset ja luonnollisen oloiset (jos niin voi kuvailla). Vahvana ehdokkaana on hartsipinnoite, johon saa valittua itse värisävyn – mikä olisi jokin saven sävyinen.

Kylpyhuoneen kosmetiikasta

Pidän kylpyhuoneessa myös kauniista kosmetiikkapulloista, myönnän että pakkauksen ulkonäkö vaikuttaa myös ostopäätökseeni. Mielestäni arjen tarpeet ja tarvikkeet ovat osa sisustusta. Miettisin tarkkaan kylpyhuonetta suunniteltaessa mihin nämä tarvikkeet sijoitetaan. Nyt meillä on Vipp:in yksinkertainen suihkuhylly, jossa pesuun tarvittavat kosmetiikat ovat käden ulottuvilla. Itse pidän tästä ratkaisusta niin paljon, että voisin valita sen uudelleen seuraavaan kotiin. En kaipaa suuria muurattuja syvennöksiä tai hyllyköitä, koska haluan vähän pulloja esille.

Pullojen määrän suhteen olen ehdottomasti maltillinen, me käytämme samoja aineita miehen kanssa, niinpä suihkun vierestä hyllyltä löytyy yleensä vain kolme tai neljä pulloa. Ajattelen tässä myös sitä, että ostan mielummin vähemmän erilaisia aineita, mutta hyviä. Nyt meillä on ollut testissä Whamisan sampoo ja se on aivan ihana, kallis, mutta pullo on kestänyt molempien käytössä jo pari kuukautta ja siitä on mennyt vasta vähän yli puolet. Laadukas aine on myös riittoisaa. Samoin suosikki suihkugeelimme, joka on Kiehlsin öljy, sekin kestää todella pitkään. Hoitoainetta vaihtelen, useimmin käyttämäni on suihkuhyllyllä, mutta jos haluan tehohoitoa, haen sen mukaani erikseen suihkuun mennessä, samoin höylät, sienet tms. ylimääräiset esineet. Minusta ei ole yhtään vaivalloista ottaa niitä kaapista esille tarvittaessa ja palauttaa paikalleen. Pidän siisteyden helpottamisesta ja se että esillä on vain muutama tarpeellisin aine, helpottaa.

Sauna vai amme

Meidän tulee käytettyä saunaa todella harvoin. Haaveilenkin seuraavaan kotiin ennemmin ammeesta kuin saunasta. Sauna kyllä rentouttaa ihanasti, mutta koska emme kuitenkaan viihdy kuumassa kauaa, on sitä turha lämmittää hetken takia liian usein.

Olen muuten löytänyt viime aikoina kuivaharjauksen, se on ollut oiva apu kuivan talvi-ihon hoidossa ja samalla myös yleisessä hyvän olon luomisessa. Nykyinen harjani on hitusen liian kova, joten harjaan hyvin varovasti ihoa. Mutta aion etsiä itselleni pehmeämmän harjan, niin että pääsen nauttimaan kuivaharjauksesta kunnolla. Usein minulla on myös vesilasi mukana kun vietän hemmotteluhetkeä kylppärissä. Ensin kuivaharjaan ja sitten menen suihkuun. Meidän kylpyhuoneeseen voisi etsiä myös paremman jakkaran, nyt olen käyttänyt Artekin jakkaraa, mutta kosteaa se ei kestä. Yksi hyvä muistutus seuraavaan kylppäriin – istuinpaikka on tärkeä.

Valaistuksesta

Kylpyhuoneessa valaistus on myös yksi tärkeimmistä tekijöistä. Seuraavaan kylppäriin haluaisimme hitusen tummemman sävymaailman, joten valaistuksen osuus nousee entistäkin tärkeämmäksi. Nyt meillä on seinän ja katon rajassa kulkeva led-nauha, jota pääosin käytämme. Katossa on lisäksi Flosin kattovalaisin, mutta se on päällä vain lähinnä siivotessa kun tarvitaan tehokkain mahdollinen valaistus. Peilin päällä ei tässä kylpyhuoneessa ole ollenkaan valoa – toisaalta ei tarvitakkaan kun toisessa kylppärissämme sellainen on. Mutta kun itse pääsee suunnittelemaan seuraavaa kylpytilaa, otetaan tämäkin seikka huomioon. Haluaisin useita eri tyylisiä valaistusmahdollisuuksia kylppäriin; tehokkaan yleisvalon, tunnelmallisen säädettävän valon ja lisäksi armollisen peilivalon.

Loppujen lopuksi tämäkin kylpyhuone on ihan kiva, olen joskus sanonut että parasta tässä on puhtaus. Olen kyllä edelleen samaa mieltä. Meillä on omat kaavamme toimia, joilla kylppäri pysyy joka päivä puhtaana ja raikkaana, vaikka mitään suuria siivousoperaatioita ei usein tehdä. Niistä olen teille kertonut esimerkiksi Siivoucornerissa.

Täällä jatkuu haaveilut uudesta kylppäristä!

3 Comments

 1. Onkohan sinulla tietoa, että kummallako pintamateriaalilla (hartsi vai mikro msementti) on mahdollista saada tasaisempi lopputulos? Itse haaveilen vaaleasta/valkoisesta lattia- ja seinämateriaalista ja mietin noiden kahden vaihtoehdon välillä. Tähän asti näkee missä lopputuloksessa on vähän liikaa näkynyt ns. käsityönjälki. Jos ymmärrät, mitä tarkoitan.

  Olisi myös kiva kuulla, miksi haluaisit hartsin mikrosementin jälkeen🙂

  Nämä tulevan kodin suunnittelu postaukset on ihan parhaita. Näitä lisää!

 2. Anne

  Hei niin kiva kuulla, että pidit tällaisesta postauksesta 🙂 Tällaisten pinnotteiden tasainen jälki on tosi paljon tekijästä kiinni, pitää tehdä alusta saakka selväksi että haluaa tasaista pintaa. Hartsista minulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olemme käyneet ihastelemassa täällä Belleartin hartsipinnotteita, heidän myymälässä. Minusta hartsi näyttää vielä ”luonnollisemmalta” kuin mikrosementti ja jotenkin tuntuu että sillä saa tasaisemmankin jäljen varmemmin. Itse nimenomaan en halua läikkymäistä lopputulosta enkä lakkamaista pintaa. Tämän takia mielummin hartsi kuin mikrosementti. Kannattaa käydä tutustumassa hartsiin myymälässä, jos vaan mahdollista.

 3. Kiitos tuosta vinkistä, Belleartilla näytti olevan showroom myös Helsingissä. Käyn ehdottomasti katsomassa.

  Minäkään en halua läikkymäistä lopputulosta, joten hartsi kuulostaa paremmalta. Myös luonnollinen lopputulos on mieluisampi kuin muovinen/lakkainen.

  Kivaa loppuviikkoa 🙂