”Kaupallinen yhteistyö Lyko ja Asennemedia

Ajattelin kertoa teille kaikki mitä olen oppinut kauniista meikkipohjasta. Olen aina tykännyt paljon meikkaamisesta, vaikka suosinkin todella neutraalia meikkityyliä. Haluan myös mielelläni pysyä ajan tasalla uusista meikkituulista ja innovaatioista. Niinpä mielelläni seurailen somesta erilaisia meikkijuttuja välillä rentoutuessani. Siinä missä mies katsoo remppa- tai autovideoita, voin minä katsoa meikkivideoita. Aina ei vietetä ruutuaikaa suoratoistopalveluissa, vaan myös ihan videoiden parissa.

Meikissä minua kiinnostaa erityisesti meikkipohja, sillä se luo mielestäni perustan koko olemukselle. Oma ihoni on verrattain hyvä, mutta olen viime aikoina huomannut haasteita sen kuivuudessa. Tärkein asia meikkipohjassa ei olekkaan mikään meikkituote, vaan hyvin hoidettu iho. Siinä voi aina, korostan aina, petrata. Mutta tässä jutussa ei paneuduta siihen, vaan meikkituotteisiin ja niiden hyödyntämiseen.

Testasin Lykon nettikaupaa ensimmäistä kertaa ja olin aivan haltioissani laajasta valikoimasta. Halusin ehdottomasti tilata tuotteita, joita ei helposti saa täältä kaupasta ostettua. Lykon valikoimasta löytää kaiken mitä kosmetiikan saralla voi ikinä tarvita.

Saat koodilla: muotimielessa 20% alennuksen kaikista tuotteista*

voimassa 15.3.2020 saakka.

 

Päädyin tilaamaan By Terry -merkin ylellisen hoitavan meikkivoiteen ja paljon hypetetyn hyaluronijauhepuuterin. Yleensä teen arkimeikin kevyellä meikkipohjalla, mutta välillä on tilanteita, jolloin haluaa panostaa erityisen paljon. Silloin kaipaan enemmän peittävyyttä ja ylellisyyttä iholle. Halusin nimenomaan kokeilla By Terryn tuotteita, koska niitä ei (tietääkseeni) saa vielä Suomesta ja olen seurannut vuosikausia hänen työtään. Hän työskenteli pitkään YSL:n meikkien parissa ja lopulta perusti oman tuotemerkin.

Meikkivoide: By Terry Opulent 10- Nude Radiance 1 (natural radiance)

Tämä meikkivoide on kehitetty erityisesti ikääntyvälle iholle. Sen ainesosat täyttävät ryppyjä ja juonteita ja voide sisältää antioksidantteja. Hoitava värivoide on itselleni tärkeä juttu. Tässä mielenkiintoista on tuo sävy, joka on kehitetty sopimaan todella monelle iholle, se mukautuu ihon omaan pohjasävyyn. Pakko todeta, että kun sain purkin, ajattelin voiteen olevan aivan liian tumma omalle iholleni, mutta kummasti se vaan sulautuu osaksi omaa ihoa. Toki levittämiseen täytyy keskittyä, mutta niin täytyy aina kun haluaa mahdollisimman täydellisen meikkipohjan.

Miten levitän meikkivoiteen

Olen suuri hifistelijä, mitä tulee meikkipohjan levittämiseen. Olen testannut kaikkia mahdollisia levitystapoja, oikeastaan käytän myös monia erilaisia, riippuen tuotteesta. Parhaat tavat ovat mielestäni hellävarainen sormilla taputtelu (ei vetäminen), se sopii ohuille ja kevyille voiteille hyvin. Silloin kun haluan panostaa pohjaan ja käyttämäni meikkivoide on tuhdimpi tykkään käyttää joko kosteaa beauty blendeiä tai uusinta ihastustani, meikkivoidesivellintä. Meikkivoidesiveltimellä saa ”buffattua” värivoiteen osaksi ihoa. Etenkin tällainen tummempi sävy sulautuu todella kauniisti ihoon ja kaikki rajakohdat saa meikkisiveltimen avulla siistittyä. Oma suosikkisiveltimeni on Real Techniquesin, ihan samaa mallia ei löytynyt Lykolta, mutta tämä versio on samanlaisella harjaspäällä. Olen ennen käyttänyt litteäpäistä meikkivoidesivellintä, mutta tällainen pyöreäpäinen on mielestäni ehdottomasti parempi, juuri tuohon pyörittelevään levitystekniikkaan. Suosittelen lämpimästi testaamaan tällaista sivellintä.

Meikkivoiteen levitän kaikkialle muualle kasvoille, paitsi silmien ympärille

Meikkivoiteen levitän kaikkialle muualle kasvoille, paitsi silmien ympärille. Katselin nimittäin taannoin Ali Andreean meikkivideota, jossa hän kertoi ettei kannata kerrostaa kahta eri tuotetta ohuelle silmänympärysiholle. Nimittäin kaikki meikkitaitajat kehottavat satsaamaan myös hyvään peiteaineeseen, jota laitetaan silmien ympärille. Olen itse ennen käyttänyt vain meikkivoidetta silmien ympärillä, mutta kun löysin peiteaineidean, tajuan että se raikastaa hurjan paljon katsetta ja peiteaine tosiaan peittää myös enemmän tummia silmänympäryksiä ja juonteita. Mutta tosiaan, ei kannata kerrostaa kahta peittävää ainetta ohuelle iholle. Hyvä peitevoide on esimerkiksi MAC Pro Longwear Concealer sävyssä 25, tätä itse olen käyttänyt jo ties kuinka kauan, tuo pullo on tosi riittoisa. Minulla on samasta peiteaineesta myös toinen sävy, joka häivyttää couperosaa. Myös Bare Mineralsin peittaria olen kuullut kehuttavan.

VINKKI: Peiteaineen levitykseen pieni kikka; taputtele muutama tippa iholle, odota pieni hetki ennen levittämistä, niin aine ennättää vähän kuivahtaa ja se jämähtää paremmin. Minä tykkään levittää peittarin joko sormin tai siveltimellä. Lopuksi tasoitan meikkivoidesiveltimellä sen ja muun meikin rajakohdan.

Ei saa unohtaa pohjustusta

Mutta hei, hypätään vielä hetki taaksepäin ennen meikkivoidetta. Nimittäin pohjustusvoide! Kun kerran satsataan meikkipohjaan, tarvitaan myös pohjustusvoide. Minulla on kaksi hyvin erilaista pohjustusvoidetta käytössä. Kun haluan samettisen silkkisen tasaisen ja blurratun pohjan käytän Dermalogican Skin Health Hydra Bluria. Sen vaikutus ihoon on oikeasti uskomaton, kun kokeilin sitä ensimmäistä kertaa olin todella innoissani. Ihosta tulee hetkessä blurratun ja tasaisen oloinen.  Toisinaan taas kaipaan enemmän hehkua, silloin pohjustan ihon MAC:in Strobe Creamilla. Se kosteuttaa ihon ihanasti ja tuo siihen hillityllä tavalla hehkua ja heijastuksia.

Pohjustusvoide: Dermalogica Skin Health Hydra Blur

Puuterointi

Oma ihoni on kovin kuiva, joten vältän yletöntä puuterointia. Olinkin vähän hukassa, millaista puuteria käyttäisin, sillä kuitenkin koin että haluan tiettyihin paikkoihin kasvoilla puuteria – lähinnä silmäluomille, silmien alle ja muutenkin kasvojen keskiosaan. Olin lukenut monesta kauneusblogista ylistyksiä By Terryn hyaluronipuuterista ja halusin testata onko se hypetyksensä arvoinen. Minusta on. Puuteri on valkoista, mutta se on niin hienojakoista, että se vain häivyttää ihohuokosia ja tasoittaa ihon pinnan, ei tuo siihen minkäänlaista sävyä.

Jauhepuuteri: By Terry Hyaluronic Hydra-Powder

VINKKI: Levitä irtopuuteri pienen siveltimen avulla, näin sitä ei leviä mihinkään muualle kuin on tarkoitus. Hyvä sivellin on esimerkiksi Real Techniquesin setting brush.

Hehku

En tässä kummemmin keskity varjostuksiin tai poskipunaan, niitäkin toki käytän ja suosittelen. Kasvojen muotoilu ja sävyjen tuominen on todella tärkeää. Mutta kun pohja varjostuksineen on valmis, kaipaa kenties vähän hehkua. RMS Beautyn Living Luminizer -kuultovoide on todella suosittu hehkuttelija. Itsekin liityn sen ylistäjiin. Tuotetta on helppo levittää sormin, mutta muista olla hellä ja taputella rajat hyvin. Itse levitän joskus tätä myös siveltimen avulla, näin saa vielä hennomman lopputuloksen. Korostan kuultovoiteella poskipäitä ja kulmakarvojen alaosaa sekä joskus ylähuulen amorin kaarta.

Kuultovoide: RMS Beauty Living Luminizer

Mikäli kylppärin kaappisi tai meikkipussisi tarvitsee nyt jotakin täydennystä, tai haluat testailla uusia tuotteita, niin nyt saan jakaa teille tosiaan mukavan alekoodin Lykolle. Tiedän että siellä on paljon lukijoita, jotka esimerkiksi asuvat paikkakunnilla, joissa kosmetiikan valikoimat ovat rajalliset. Kevät tosiaan innostaa päivittämään omaa kauneudentoito- ja meikkirutiinia. Aloitin jo ihosta, se on minulle kuitenkin meikin tärkein osa.

Alekoodi Lykolle: muotimielessa  voimassa 15.3.2020 saakka

*koskee kaikkia muita tuotteita, paitsi kampanjatuotteita ja seuraavia tuotemerkkejä: Dr. Dennis Gross, Eminence, Elixir Cosmetics ja The Ordinary.

1 Comment

  1. Aika tiukkahintaisia tuotteita!
    Terry, tämä on aseeton ryöstö.. 🙂