*postauksessa kaupallisessa yhteistyössä saatu Matrin Lempi-penkki

Pidän sattumanvaraisista jutuista sisustuksessa. Kun kerää kotiin vain kauniita asioita, on oikeastaan ihan sama miten yksityiskohdat sijoittelee ja yhdistelee, kokonaisuus on silti aina kaunis. Monet pienet huonekalut saattavat seilata kotona eri paikoissa. Nyt meidän olohuoneessa on ollut hetken aikaa upea Matrin Lempi-penkki. Sain penkin yhteistyön myötä ja se on tarkoitus sijoittaa työhuoneeseen, kunhan seinäremontti valmistuu pian.

Olen usein ihaillut siskollani Suvilla Valkoisessa Harmajassa penkkiä sohvan takana. Sellainen on kiva tilanjakaja ja myös aika käytännöllinenkin. Nyt asettelin tähän kuvia varten satunnaisia kauniita esineitä luomaan tunnelmaa. Yhtä hyvin penkillä voisi olla vain kirja- ja lehtipinoja.

Tästä kuvasta näkee miten meidän ruokatilan ja sohvaryhmän puolet erottuvat tosistaan. Tilava olohuone on ihana, toivottavasti jatkossakin kotona olisi väljää juuri oleskelutilojen puolella. Nyt kun tähän suuntaan kuvasin, kerronpa ajatuksen tuosta ikkunasta. Jos en olisi myymässä tätä taloa, niin vaihtaisin ikkunan tilalle pariovet ulos ja jatkaisin terassia tuohon saakka. Minusta tähän sopisi ihanasti alas saakka tulevat lasiovet. Meillähän on viereisessä puolessa huonetta alas asti ikkunaa, joten valon takia ei lisää ikkunapintaa tarvita, mutta olen aina rakastanut pariovia ja erityisen paljon silloin kun niistä pääsee puutarhaan. Aion kyllä vinkata tästä ideasta sitten joskus talon tulevalle ostajalle.

Meille alkaa muuten hivuttautua yhä enemmän taas vaaleaa puuta sisustukseen. Pidän siitä että sisustuksessa näkyy luonnollisuus. Minulla on aina ollut sisustuksessa puuta, etenkin tammea. Tajusin juuri, että omissa kodeissani on lähes aina ollut tammpiparketti – yksi pieni hairahdus pähkinään tuli tehtyä, mutta tajusin jo silloin että rakastan eniten tammea. Tai yleisesti vaaleaa puuta; tämä Lempi-penkki on saarnea, meidän sohvapöytä on jalavaa, Artekin jakkarat koivua ja lattia sekä ruokapöytä tammea. Kaikki sopivat silti nätisti yhteen.

Lattiasta tuli tässä vielä mieleen sanoa sananen myös. Kun aikanaan ostin tämän talon 8-vuotta sitten, oli lattioissa tumman pähkinän sävyinen uusi laminaatti. Ensitöikseni lahjoitin sen Torin kautta pois ja tilasin Timberwiselta tammiparketin. Tuolloin hinta kirpaisi, mutta vuosien jälkeen on pakko sanoa, että olen kiitellyt valintaa lähes päivittäin. Laatu myös näkyy siinä miten parketti ikääntyy; olen nähnyt suunnilleen saman ikäisiä edullisempia öljyvahattuja tammiparketteja ja niiden sävy ja kuluminen ei ole yhtä kaunis kuin meidän lattiassa. Tästä olen oppinut sen, että yleensä laadukas materiaali ikääntyy kauniimmin kuin edullisempi versio.

yleensä laadukas materiaali ikääntyy kauniimmin kuin edullisempi versio

Ihana penkki on Matrin Lempi-kalustesarjasta

Koska meillä on hyvin vaaleaa ja neutraalia, tuon mielelläni pieniä yksityiskohtia sinne tänne. Erilaiset esineet, kirjat ja lehdet, viherkasvit, taide ja lämpimät materiaalit luovat kodikkuutta. Vaihtelen toisinaan usein yksityiskohtia, joskus taas olen tyytyväinen luomiini somistuksiin ja annan niiden vain olla.

Täällä on jo suuret tulevan kodin haaveilut menossa. Olen miettinyt että tässä on jo aikaa kulunut tämä projektin aloituksesta, mutta näin jälkikäteen minusta on tosi hyvä että mitään ei tapahdu hetkessä. Tilanne on jo elänyt ja ollaan muutettu haaveita ja suunnitelmia, aina vaan parempaan suuntaan. Tämä koti on niin ihana, että nautin täälläkin olemisesta ihan joka päivä. Se mitä toivoisin täältä mukaan tulevaan uuteen kotiin on ainakin valon kulku – sitä ei voi edes selittää miten kauniisti talon eri osissa valo kulkee. Samoin kokonaistunnelma on mielestäni viehättävä, kaikki keskittyy talon keskiosaan ja muut toiminnot ovat sitten keskiön ympärillä.

Toivoisin myös joskus tulevaan omakotitaloon yhtä ihanaa pihapiiriä, tätä tonttia on ihasteltu – se on harvinainen näin tiiviisti rakennetulla omakotialueella. Oma pieni metsäpläntti ja viereinen niitty sekä nurmikkoalue talon edessä – ne luovat monipuolisuutta pienelle kaupunkitontille.

seuraa Instagramissa: @anne_muotimielessa

Jos seuraat minua Instagramissa – etenkin Storyjen puolella, nämä näkymät ovat erittäin tuttuja. Lähes päivittäin höpöttelen tarinoihin tuosta sohvalta. Se on paikka jossa levähdän, ideoin ja sometan – muiden muassa.

Viihtyisää viikkoa!

Comments are closed.