”Kaupallinen yhteistyö Värisilmä ja Asennemedia

Meidän kodin haasteellisin tila on työhuone. Hassua sinänsä, sillä tämä on talon suurin makuuhuone ja myös tila, jossa vietetään tosi paljon aikaa – onhan se työhuone. Itselleni työhuoneen merkitys on kotona työskennellessä todella suuri, käytän pöytäkonetta koska nyt siihen on kätevä mahdollisuus, sillä minun ei tarvitse siirtyillä tietokoneen kanssa paikasta toiseen. Mielelläni myös asetun ihan oikeasti työtilaan keskittymään, silloin kun teen työtä muuten kuin kännykällä. Työtilaan liittyen pieni remotti oli paikallaan viihtyvyyden takia, olemme aika innokkaita kodin sisustajia kuten tiedätte. Tykätään kokeilla erilaisia, rohkeitakin valintoja. Varsinaisissa kalustehankinnossa pyritään tottakai pitkäikäisyyteen, mutta mieltä virkistää kovasti helpommat muutosvaihtoehdot. Toki myös talosta on kiva pitää hyvää huolta, niinpä pintoja täytyy välillä huoltaa.

Työhuoneen seinä maalattiin noin vuosi sitten rohkealla kellanruskealla sävyllä. Oli kiva testata miltä konjakinruskea sävymaailma näyttää kotona, mutta heti saman tien huomasin, että se ei ole oma juttuni. Seinä hallitsi työtilaa liikaa ja minusta teki siitä pimeän ja tunkkaisen. Eikä se kieltämättä innostanut kummoiseen somisteluunkaan, seinustalle kerääntyi kaikki ylimääräiset kalusteet ja puolikuolleet viherkasvit. Värisilmä-yhteistyön myötä päätin että tämä tila laitetaan kuntoon. Huoneessa on muilta osin siisti valkoinen seinämaali ja työpiste sekä säilytyskaapisto ihan toiveiden mukaiset. Mutta tämä seinusta, jota työpöydältä katselen ja joka näkyy ovesta sisään astuttaessa, oli se murheenkryyni.

Värisilmällä on kätevä näytepalvelu, josta voi tilata kotiin haluamiaan materiaalimalleja. Ajattelin heti että kokeilen hyödyntää tätä palvelua tässä remontissa, sillä halusimme seinään jotakin muuta kuin ihan perinteisen maalipinnan. Vaihtoehtoina oli tapetti tai eläväinen kalkkimaalipinta. Selattiin tapettimalleja Värisilmän verkkokaupassa; meillä meni miehen kanssa hitusen eri suuntiin nuo tapettimieltymykset. Minä ihastelin rohkeita värejä ja kuvioita, kun taas hän kääntyi enemmän hillityiden ja graafisten kuviointien puoleen. Tapettimalleja on Värisilmän verkkokaupassa hurja määrä, tapettien kohdalle on merkitty, onko siitä tilattavissa näytepala.

Mallipaloja voi tilata kerralla jopa 25 kappaletta edulliseen 0,50-1,90 €/kpl hintaan. Edullisimmillaan mallipalat saa tilaamalla ne täyden palvelun Värisilmä-myymälään ja noutamalla ne itse myymälästä. Tuotenäytteet voi tilata myös postitse, jolloin toimituskulut ovat 13,90 €/tilaus.

Me tilasimme tapettimallipaloja Boråstapeterin valikoimista. Tuossa linkissä on muuten Boråstapeterin tapetointisovellus, jolla pääsee testaamaan tapetteja omaan seinään.

Itseäni viehättää todella paljon nuo rehevät, hitusen Svenskt Tennin mallistoja muistuttavat kuosit. Vanhempieni makuuhuoneessa on peräseinällä tuon tyyppinen mustapohjainen kasviaihetapetti ja se on aivan huikea. Mutta on kyllä sanottava, että tuo hillitty harmaakin on todella kaunis ja harmoninen.

pienet kalkkimaalipurkit sopivat mainiosti myös askarterlupuuhiin

Tapettien lisäksi vaihtoehtoina meillä oli kalkkimaali. Kiinnosti kovasti millainen se on, sillä kumallakaan ei ollut aiempaa kokemusta kalkkimaalista seinäpinnoilla. Värisilmä myy Vintron kalkkimaaleja, jotka ovat vesipohjaisia ja soveltuvat monenlaisiin tarkoituksiin. Näistä maaleista ei ole varsinaisia näytepaloja, mutta tilasimme muutamista sävyistä pienet mallipurkit. Tällaisilla pikkupurkeilla on käyttöä testimaalauksen jälkeenkin, sillä pikkupurkista riittää tuunaamaan vaikkapa kukkaruukkuja, maljakoita tai muuta pientä.

Kuvassa näkyy testimaalauksemme. Yllätyin maalin pigmenttimäärästä ja koostumuksesta, se on hyvin paksua ja kannattaa sekoittaa siksi maali todella huolellisesti. Muuten sitä oli miellyttävä työstää, juuri paksun ja peittävän koostumuksen takia.

Päädyttiin lopulta kalkkimaaliin, siihen vaikutti myös se että lopputuloksesta tulee neutraali, koska kuten tiedätte tämä talo on myynnissä ja sikäli halutaan pitää valinnat mahdollisimman hillittyinä – mutta kyllä tapetti olisi ollut aivan upea sekin. Arvaatte varmaankin minkä noista sävyistä valitsimme tähän seinään, valintamme oli vaalea harmahtava Yorkshire Stone. Pidin todella paljon myös sävyistä Dove ja Pebble, mutta koska halusin vaaleutta ja raikkautta, niin päädyttiin vaaleampaan vaihtoehtoon. Mutta mietin että nuo hitusen tummemmat sävyt olisivat ihania vaikkapa makuuhuoneessa.

Tässä on muuten Vintron kalkkimaaliesite jos haluatte lukaista.

seinän kaunis struktuuri tulee hyvin esille sivuvalossa

 

Jännitti kovasti miltä seinä tulee näyttämään, koska kokeiltiin siihen vähän erilaista maalaustekniikkaa. Ruskea seinä ei tarvinnut pohjamaalia, koska tämä kalkkimaali on niin peittävää. Ensimmäinen kerros telattiin normaaliin tapaan. Toisessa kerroksessa telattiin aina pieni osio kerrallaan, sinne tänne telalla rullaten. Sitten märkään maaliin tehtiin leveällä siveltimellä vetoja, jotta pinnasta saatiin eläväinen. Työstäminen oli kuulemma helppoa ja kivaa, sai käyttää luovuutta.

Seinäpinta näyttää edestäpäin katsottuna melko tasaiselta, mutta sivuvalossa sen struktuuri erottuu selvemmin. Siitä tuli juuri sellainen kun toivottiin, hillitty ja samalla kuitenkin mielenkiintoinen ja tietyllä tapaa ”maanläheinen”. Tällaiset seinät haluaisin seuraavan kodin makuuhuoneeseen, ne olisivat ihanat.

vanhat keraamiset maljakot on maalattu Vintron kalkkimaalilla sävy Pebble

Minä olin tietysti innoissani kun pääsin somistamaan huoneeseen jotakin kaunista. Matrin Lempi-penkki pääsi kunniapaikalle seinustalle ja sen päälle somistin luettavaa ja kauniita esineitä. Miten kiva kun työhuoneessa on kaunista ja rauhoittavaa katseltavaa. Veikkaan että jatkossa tälle penkille tulen levittelemään inspiraatiojuttujani ja sen äärellä tulen myös nauttimaan päiväkahveja ja selailemaan lehtiä. Ikkunan alle huoneeseen voisi etsiä ihanan pienen nojatuolin. Muuten maalattiin nuo maljakot myös kalkkimaalilla, se oli helppoa ja hauskaa pientä puuhaa.

Nyt etenkin kun kotona viettää lähes kaiken ajan, on niin mukavaa tehdä olosta viihtyisä ja rauhoittava. Tässä työpöydän ääressä koneella näpytellessä katse kiinnittyy vähän väliä seinustalle, on ihanaa kun maljakossa on tuoreita kukkia ja näky on seesteinen, eikä siinä ole sekalaista tavararöykkiötä. Myös pieni remonttipuuha piti mieltä virkeänä kaiken ulkomaailmassa tapahtuvan keskellä. Puuhastelu on terapiaa.

Nyt jos tekee mieli uudistaa ja järjestää kotia, voi hyödyntää verkkokauppojakin. Värisilmällä on tosi kattava verkkokauppa, josta saa tarvikkeet kätevästi kotiin.

Värisilmän verkkokauppa tarjoaa nyt ilmaisen toimituksen yli 100€:n tilauksille (voimassa 18.-31.3.). Lisäksi ilmainen toimitus 150€:n tilauksiin koko huhtikuun ajan.

Mitäs pidätte tästä seinästä? Itse olen hyvin innoissani lopputuloksesta. Minusta on myös kiva kun taas opittiin lisää kun uskallettiin kokeilla jotakin erilaista. Tällaiset kevyet remontit ovat piristäviä ja innostavia.

Ihania kotihetkiä jokaiselle!

2 Comments

  1. Moikka,

    Täydelliseen saumaan tuli tämä postaus, kun juuri olen mietiskellyt Pebble sekä Yorkshire Stone sävyjä. Upealta näyttää seinä! Tuo näyttää kyllä huomattavasti kylmemmältä tuo Yorkshire Stone sävy kuin esim. täällä se on tosi kermainen: https://www.varisilma.fi/tuote/vintro-chalk-paint-york-stone-125ml-kalkkimaali/

    Maali on siis levitettäessä kuitenkin harmaampi? Haluaisin nimittäin juuri tuon kaltaisen seinän kuin teillä. 🙂

    Yst. Essi

  2. Anne

    Kiva jos postauksesta oli apua. Suosittelen ostamaan harkitsemistasi maaleista minipurkit ja testaamaan niitä siinä valossa mihin seinä tulee, nimittäin huoneeseen tulevan valon sävy vaikuttaa maalin tunnelmaan. Meillä tämä seinä on itäpuolen huoneessa, tänne ei juuri koskaan tule heleää valoa. Meillä tämä sävy näyttää ”kellertävän” harmaalta ja hyvin vaalealta. Eli ei sinertävältä, vaan ennemmin aika lämpimältä, jossa aavistus hiekkaista sävyä. En tiedä auttoiko tämä 🙂