*kaupallinen yhteistyö / postaus sisältää saatuja tuotteita

Muistin aamulla yhtäkkiä, että minulla on kaapissa vaaleanpunainen verho. Palataanpa hetkeksi tähän aamuun; herätessäni vastassa ei ollut ihana lempeä keväinen auringonpaiste, vaan ulkona näytti heleän harmaalta ja kun nousin istumaan katsoakseni ikkunasta ulos, näin vain lunta. Maanantai ja sankka lumipeite – voin sanoa että päivä ei alkanut osaltani yhtä positiivisesti kuin yleensä. Yritän aina olla hyvällä mielellä ja katsella positiivisesti asioita, mutta joskus vaan minäkään en jaksa olla superpositiivinen.

Voiko lumi todellakin vaikuttaa mielialaan, sanon että voi. Vaikka muuten on ollut oikein mukava päivä kaikin puolin, kyllä tänään vaan on ollut tavallista tahmeampaa. Varmasti ihan oikea syy ei ole tuo lumipeite, mutta syytän sitä mieluiten tästä känkkäränkästä. Taisin muuten käsitellä yöllä maailman tilannetta alitajunnassa, sillä näin pitkästä aikaa painajaista. Ehkä se vire vaan siirtyi eteenpäin.

No asiaan; piristääkseni päivääni ajattelin somistaa makuuhuoneeseen jotakin kivaa, sillä siivosin sen illalla ja vaihdoin valkoiset puhtaat lakanat. Sitten muistin vaaleanpunaisen verhon. Maanantai on juuri sopiva päivä peittää luminen maisema vaaleanpunaisen verhon taakse. Niinpä yhteistuumin suoritettiin verhon vaihto-operaatio. Hitaan aamupalan, yhden etäpalaverin ja muutamien sähköpostien lomassa silittelin verhon ja mies ripusteli sen paikoilleen.

Tällaisena päivänä tietenkään ei inspiroi oikein mikään, joten makuuhuoneen somistushommat turhauttivat minua entisestään. Mikään ei tuntunut sopivan vaaleanpunaiseen verhoon. Kaivelin kaappiani ja nappasin sieltä Bakerin kukkatyynyn ja Societyn ikivanhan torkkupeiton sängylle. Jotain piristystä sentään. Yöpöydällä on kirjapino – veljeni kirjoittamat kirjat, joita luen hitaalla etenemistahdilla. Palautan ne välillä kirjahyllyyn ja jatkan taas toisinaan verkkaista lukutahtia.

Archetype-pellavapaita*

Eniten somistushommissa ilostuin asetellessani uuden pellavapaidan henkariin odottamaan silitystä. Sain tuon kauniin paidan äskettäin yllätyslahjana Achetype-merkiltä. Tällä uudella kotimaisella merkillä on viehättävä pieni liike Helsingissä, mutta heillä on myös verkkokauppa, josta voi tilata tuotteita. Nyt jos koskaan haluan nostaa enemmän kuin mielelläni esille tällaisia pieniä kotimaisia yrityksiä. Kivijalkamyymälässä heillä on omien tuotteiden lisäksi kuratoitu valikoima muiden valmistajien asusteita ja vaatteita. Pikku hiljaa niitä kuulemma lisäillään myös verkkokaupan puolelle.

Sovittelin jo tietysti paitaa ja se on mitä hurmaavin päällä. Lyhyt helma ja kauniisti leikatut leveät hihat. Näette ihan pian paidan asukuvissani, kunhan silitän sen ja ”saan kammattua hiukset ojennukseen asukuvien ottamista varten” – noin niin kuin selitelläkseni.

Makuuhuoneen pyöreän peilin alla on oikeasti Hayn matala avohylly ja sen päällä telkkari. Kyllä, olen joskus todennut että ”en ikinä” haluaisi makuuhuoneeseen telkkaria ja nyt siihen on tultu. Koska tänään halusin ottaa kauniita kuvia, vaihdoin Hayn hyllyn työhuoneeseen telkkareineen ja työhuoneesta Matrin superkauniin Lempi-penkin* makuuhuoneen puolelle. Makuuhuoneeseen tämän penkin olen alun perin ajatellut, mutta tässä kodissa sen paikka on työhuoneessa. Oli kuitenkin ihana kokeilla sitä tähän ja kieltämättä ärsytti kuvauksen jälkeen siivota penkki takaisin työhuoneeseen ja siirtää telkku takaisin peilin eteen. Mutta nyt vaan on se aika, että haluaa iltaisin katsella sarjaa sängystä käsin…. (toki telkun voisi laittaa penkin päälle, mutta meillä on niin pieni telkkari että se jää vähän matalalle, joten telkkari pitäisi laittaa seinälle, kuten joskus tullaan tekemään).

Siivosin tänään myös ruokatilan pöydällä olleen kukkakimpun, poistin siitä nuupahtaneet oksat ja asettelin jäljelle jääneet kukat ja heinät Iittalan tehtaalla itse puhaltamaani hentoon maljakkoon. Kyllä vaan kukkakimpuista on niin paljon iloa. Nyt inspiroidun paljon värikkäistä kukista. Kuvassa on muuten Joikin ruusuvesisuihke* – ah mikä ihana ylellinen kasvosuihke. Sitä suihkuttelen virkistääkseni ihoa, itseäni tai meikkiä, käy mainiosti näihin kaikkiin. Suihketta saa Biodellystä.

Vaaleanpunainen verho piristää vaaleaa huonetta ja värjää seinään ihanasti vaaleanpunaista sävyä, huomaatteko. Tuo hauska verhotanko ja verho ovat Kvadratin*. Kangas on nimeltään Ace ja ripustussysteemi on Kvadratin Ready Made Curtain -systeemi, jonka on suunnitellut tunnettu design-kaksikko Ronan and Erwan Bouroullec. Tämä verho on ollut aiemmin ruokatilassa, mutta nyt ilostuttaa täällä makuuhuoneen puolella.

Tämmöiset makuuhuonesomistelut oli tänään, aina ei onnistu niin hyvin kun toivoisi, mutta seuraavalla kerralla sitten paremmin. Lettunen ainakin hyväksyi kaiken, hän hääräsi koko ajan apuna, kun taas tyttö nukkui jossain prinsessauntaan.

Nyt kun tässä iltasella tätä naputtelen, niin täytyy sanoa, että olipas päivä. Harvoin olen yhtä angstinen – mutta eihän kukaan ole aina hyvällä tuulella. Ihana että muu perhe oli hyvällä tuulella!

Comments are closed.