Kaikkihan osaa tehdä salaatteja! Me ollaan viime aikoina syöty aika usein jonkinlaista salaattia. Nyt kun on entistä tiukemmin kotona, tulee herkuteltua paljon ja välillä kaipaa jotakin kevyempää syötävää. Meillä on tällainen tietynlainen perussalaatti, jota muunnellaan ja tehdään usein. Tässä on nyt lisukkeena kanaa, mutta yhtä hyvin sen tilalle voisi laittaa halloumia, kuten aion tänään tehdä tai mitä muuta herkkua tahansa. Jos lisäisin joukkoon vaikka siemenpyöryköitä, tekisin kylkeen vielä jonkin lisäkastikkeen. Ja tähän sopisi mainiosti mukaan esimerkiksi uunissa paahdettu bataatti.

Kanasalaatti

-salaattipohja, meillä yleensä jääsalaatti maustetuna suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä

-kirsikkatomaattia, kurkkua, viinirypäleitä (tai viikunaa kuivattuna), kevätsipulia, paprikaa jne.

-jotain juustoa, nyt olen murustanut tuohon fetaa

-pannulla paistettuja kanapaloja, jotka olen maustanut suolalla, pippurilla, soijalla ja hunajalla

Oleellisinta tässä yhdistelmässä on raikkaat vihannekset ja suolaisen ja makean yhdistelmä. Siksi tykkään lisätä salaatteihin viinirypäleitä tai viikunoita. Maustan mieluusti myös kanat aina soijalla ja hunajalla. Makea ja suolainen tasapainottavat toisiaan.

Itse en useinkaan pidä kovin raskaista salaatinkastikkeista, ylensä maustan pohjasalaatin suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Mukaan voisi lisätä esimerkiksi viinietikkaa tai sitruunamehua – mutta me ei pidetä kovin happoisista. Tomaateista tulee happoa mukaan jo luonnostaan. Tähän salaatiin voi halutessaan lisätä vaikka balsamicosiirappia päälle.

Tämä oli nyt aika itsestään selvä ohje, mutta tavallaan muistutus siitä, miten pieni makea lisä salaatissa, tekee siitä astetta herkullisemman. Noudatan yleisestikin kokkaillessa makujen tasapaino-ohjetta: happoa, suolaista, makeaa.

Ihania ruokahetkiä!

Comments are closed.