”kaupallinen yhteistyö IKEA ja Asennemedia

JOFRID-huopa sohvalla

Mikä on meidän perheen suosikkipaikka – no se näkyy kuvassa. Keräännytään aina kaikki neljä henkeä (kaksi ihmistä ja kaksi koiraa) sohvalle. Sohva on meillä kodin keskiössä, sieltä näkee sekä talossa sisällä joka puolelle, että myös suurista ikkunoista ulos. Toisessa päässä sohvaa on näiden kahden pienen karvakaverin oma pesä. Valkoisen sohvan olen suojannut heitä varten viltillä, jonka ostin IKEA:sta. Koska viltti joutuu kovalle koetukselle, sekä petaamisen että pesujen suhteen, täytyy materiaalin olla kestävä ja pestävä. JOFRID-huopa on valkaisematonta vahvaa puuvillaa, materiaaliltaan miellyttävä istuskella ja helppo heittää aina tarvittaessa pesukoneeseen – olen jo pessyt sen ja testannut. Peiton olisi voinut pesun jälkeen silittää, mutta mitä turhia, minä pidän rennosta lookista kovasti.

Kirjoittelinkin teille jokin aika sitten olohuoneen somistamisesta IKEA:n luonnonmateriaaleista tehdyillä tuotteilla – voit lukaista Sisusta luonnollisesti -postauksen tästä. Nyt silloin hankittujen somisteiden kanssa on eletty hetki, ja on tullut huomattua miten paljon ne ovat kotia piristäneet eri paikoissa.

en tykkää mennä illalla nukkumaan, jos olohuoneessa on paikat hujan hajan

TJILLEVPIS-meriheinäkori

Peittojen ja johtojen säilytys olohuoneessa

Sohvan vierellä oleva TJILLEVIPS-meriheinäkori on osoittautunut loistavaksi. Kuten alun perin ajattelinkin, halusin säilöä siinä lukuisia torkkupeittoja ja latausjohtoa. Nyt saan järkkäiltyä sohvaryhmän käden käänteessä, kun taittelen ylimääräiset torkkupeitot koriin ja sujautan vielä latausjohdon samaan koriin peittojen seuraksi. Torkkupeittoa käytän nimittäin minkäkin aina ja sohva ei ole mikään kaunistus arkioloissa, kun siinä on peittovuoria.

Kotona rentoutuessa on kuitenkin ihana saada paikat nopeasti järjestykseen. Olen vähän hassu, en tykkää mennä illalla nukkumaan, jos olohuoneessa on paikat hujan hajan. Se on niin mukavaa herätä aamulla ja saapua makuuhuoneesta siistiin näkymään.

Kotia on mukava suunnitella vaikka sohvalla istuen. IKEA esimerkiksi on tehnyt nyt verkko-asioinnista helppoa. Uudistunut Click & Drive -palvelu tarjoaa ostosten noudon vaikka suoraan tavaratalon lastausalueelta tai parkkipaikalta. Toki ostokset voi tilata tuttuun tapaan myös kotiin toimitettuina ja ilman lähikontaktia – myös ne voi noutaa IKEA noutopisteeltä tai noutoautomaatilta.

Itse olen viime aikoina sohvalla istuessa haaveillut uudesta nojatuolista. Kaipaisin hiukan lisää pehmeää oleskelutilaa sohvan lisäksi, joskus tässä neljään pekkaan istuessa tulee hiukan ahdasta. Olen miettinyt yhtenä hyvänä vaihtoehtona EKERÖ-lepotuolia beigellä kankaalla. Joku tuollainen kepeä mutta verhoiltu nojatuoli olisi ihana.

VIDGIS-tyynynpäällinen

Sohvalle ostin IKEA:sta aiemmin myös herkullisen värisen VIGDIS-tyynynpäällisen. Sen materiaali on ramia, joka muistuttaa pellavaa ja on tietysti myös luonnonmateriaali. Ihastuin tyynyn raffiin materiaaliin, mutta ennen kaikkea tuohon sinappisen kullanruskeaan väriin. Tyyny on ollut kovassa käytössä, siihen haluavat kaikki nojailla. Pieni karvakaveri Lätsä rakastaa lepuuttaa leukaansa tyynyllä, tai ihan missä tahansa. Hassut leuanlepuutusasennot ovatkin hänen tarjoamaansa päivittäistä hupia.

Tunnelmointia ruokapöydän äärellä

Parhaimpia hetkiä kotona on tietysti myös ruokahetket. Ollaan yritetty skarpata nyt ruokatilan käytön suhteen. Usein siinä tulee istuskeltua jotain puuhaten, mutta viime aikoina myös syöden. Meillä saattaa olla rento sääntö, että yhdessä syödessä voi selata jotakin, jos siitä jutellaan yhdessä. Siksi joskus olen tuonut mukanani ruokapöytään vaikka inspiroivan sisustuskirjan. Koska miksei rentona ruokahetkenä juttelisi vaikka uuden kodin sisustusinspiraatiosta. Nyt mietitään erilaisia värisävyjä ja pintamateriaaleja. Tuossa kuvan kattauksessa nautimme ruoaksi kanasalaattia, joka taitaa olla kummankin lempparisalaatti juuri nyt.

VERKLIGHET-paperilautasliina

Minua viehättää keittiösisustuksessa sävyinä raikas valkoinen, tammi, marmori ja teräs. Tällaisella yhdistelmällä ei voi oikein mennä pieleen. Huomasin että olen alitajuisesti toteuttanut tässä kattauksessa tuota yhdistelmää. Keittiömme käytetyimpiä kulhoja ovat eri kokoiset IKEA:n teräskulhot. Tuohon suurimpaan BLANDA BLAKNK -tarjoilukulhoon tehdään salaattia, sitä käytetään ruokien valmistuksessa ja se on meidän the napostelukulho sipseille ja poppareille. Ja miten kivalta kulho näyttää myös kattauksessa. Seuraavaan keittiöön tulee varmasti jollain tapaa näitä mainittuja materiaaleja.

LIVSVERK-maljakko ja GODTAGBAR-kynttilänjalka

Me ei muuten olla poltettu enää kynttilöitä kovinkaan paljon. Mutta kieltämättä tällä viikolla erityisen harmaana päivänä oli oikeasti ihana laittaa kynttilä palamaan. Muuten käytän paljon kynttilänjalkoja muuten vain sisustuksessa somisteina. Pikkujutut tekevät niin paljon viihtyisyyttä. Sitäpaitsi jo pelkästään astetta nätimmin kattamalla arkiruokahetkestäkin tulee niin paljon mukavampi. Istuttiin tuossa pöydän ääressä pitkään, juotiin vielä jälkkärikahvitkin.

Makuuhuoneessa haaveillen

Minun uskollinen kotikaveri seuraa aina perässä mitä touhuilenkin. Aiemmin tällä viikolla blogikuvia nappaillessani seuralainen kulki mukana, välillä tosin otti torkut. Viikon yhtenä puuhana on ollut makuuhuoneen perusteellinen siivous ja somistus.

Yöpöydällä on kirjapinot saattaneet vaihtua. Yksi viikon luetuimmista kirjoista on ollut klassinen Piha ja puutarha -teos. Vaikka tämän talon pihaan ei ole tarkoitus suurempia istustusjuttuja enää toteuttaa, niin puutarhaunelmat ei suinkaan ole pois mielestä. Koska haaveillaan uudesta talosta, kuuluu siihen pihakin. Niinpä ollaan tutkailtu millaisia puutarhureita me oikein ollaan ja mitä kenties tulevalle toivepihalle halutaan laittaa. Aihetta on hyvä ja mukava opiskella valmiiksi.

OSTBIT-tarjotin herkkujen kera

…haaveiden piharyhmä…

Samoin ollaan mietitty millaisia oleskelupaikkoja unelmien pihalle haluaisimme. Ainakin kookas ruokapöytä pihalla on meistä ehdoton, vaikka oltaisiin vain kahdestaan, levitellään usein pöydän ääreen jotakin puuhaamista, syömisten lisäksi. Esimerkiksi IKEA:n ÄPPLARÖ-klaffipöytä olisi kiva vaihtoehto, pöydän voisi käsitellä mustaksi ja kerätä sen ympärille erilaisia keveitä tuoleja – kuten vaikka YPPERLIG-käsinojallisia tuoleja. Pidän erilaisten kalusteiden vapaasta sekoittelusta enemmän kuin valmiista yhteen mietityistä ryhmistä. Tämän haaveryhmän viereen suuria vaaleanharmaita ruukkuja, joissa heinää ja laventeleita, sekä siihen vierustalle pieni yrttimaa puisessa laatikossa, tähän ASKHOLMEN-kukkalaatikko (mustaksi käsiteltynä) sopisi täydellisesti. Miltä kuulostaa?

Ah, jos minulta kysytään miten rentoudun, niin kyllä se on oikeastaan juuri tämän postauksen mainitsemin keinoin – nauttimalla kodista ja haaveilusta.

Vinkkaan vielä tähän loppuun, että jos siellä on kodinkohennusmietteitä, niin tosiaan suunnittelu ja haaveilu kannattaa. Mutta kun löytyy sopivat ja mieluisat tuotteet, niin nyt on superhelppo tehdä tilaus IKEA:n verkkokaupan tai uuden Click and Drive -palvelun avulla.

2 Comments

  1. Hei, mikä tuo jännä kangas tuossa sängyn päällä on, kauniit värit?

  2. Anne

    Hei, se on Society-merkkinen torkkuhuopa, todella vanha, varmaan parikymmentä vuotta jo 🙂