”kaupallinen yhteistyö Biodelly

Miten ihanasti pääsiäisen vietto onkaan alkanut. Hipsin eilen aamulla itsekseni keittämään kahvia ja ihailemaan aurinkoista aamua. Unikeot nukkuivat vielä makuuhuoneessa, enkä raaskinut (lue halunnut) herättää toisia (mies ja koirat). Nautin aamuhetkistä itsekseni välillä. Sillä aikaa kun kahvi tippuu, hoidan aamupesut – kasvot ja hampaat. Nyt kun on kotona, eikä käy missään, ihoa ei tule meikattua yhtä voimakkaasti kuin yleensä. Silti käytän aina päivisin vähintään aurinkovoidetta, joten illalla en laista huolellisesta kasvojen pesusta, vaikkei varsinaista meikkiä olisikaan. Enkä muuten laista oikein aamuisinkaan, sillä tykkään aloittaa aamun freesaamalla kasvot.

Kahvikupposen ja voileipien äärellä juttelin ystävien kanssa, miten ikävä heitä onkaan jo. Onneksi voi järjestää virtuaalisia juttutuokioita. Tällä hetkellä arjen normaalit asiat tuntuvat arjen iloilta. Aamupalan jälkeen viritin olohuoneeseen kuvausspotin. Pitkästä aikaa oli aivan ihana kuvata vähän kosmetiikkapurkkeja. Tällaiset kuvausjutut ovat välillä erityisen mukavia.

Sovin jokin aika sitten Biodellyn kanssa tästä yhteistyöstä ja sain ihan vapaat kädet puhua mistä vaan kosmetiikka-aiheesta. Minun ei tarvinnut kauaa miettiä – halusin ottaa esille hellävaraisen ja tehokkaan kasvojen puhdistamisen. Sillä minusta tuntuu, että jokainen osaa kyllä levittää seerumeita ja kosteusvoiteita, mutta ihon hoidossa paitsiossa on usein oikeanlainen kasvojen puhdistaminen, joka omasta mielestäni on vähintään yhtä tärkeää kuin hoitoaineiden levitys.

Olen usein törmännyt siihen, että moni tykkää puhdistaa kasvot millä tahansa geelillä tai vaahdolla. Tähän liittyy myös se, että silmämeikistä ja meikkivoiteesta jää pyyhkeeseen jämiä. Tällaisen aineen kanssa pitää olla aina myös erikseen silmämeikinpoistoaine. Iho jää saippuamaisen aineen jälkeen puhtaaksi, suorastaan narisevan puhtaan tuntoiseksi. Se ei ole hyvä juttu, silloin on pessyt iholta sen oman tärkeän ”suojavaipan” pois. Jos teet näin niin lopeta! Vaikka sinulla olisi rasvainenkin iho, se tarvitsee hellävaraisen ja tehokkaan puhdistuksen – siihen kulminoituu hyvä ihonhoito.

Puhdistusmaidossa on kattavasti kosteutta sitovia ainesosia, eli kun iho on jo avoinna ja kostea on se vastaanottavainen kasvovedelle, seerumille ja voiteille. Puhdistusmaito on kuin pesevä kosteusvoide – Miila/Biodelly

JOIK Facial cleansing oil -öljypuhdistus

Ihon kaksoispuhdistus

Itse olen totaalisesti hurahtanut ihon puhdistamisessa öljypuhdistukseen. Kuivalle iholle hierotaan puhdistusöljyä. Ihossa oleva lika lähtee hyvin irti öljyllä, etenkin rasvaiset meikkivoiteet ja muuta ikään kuin sulavat öljyyn. Nyt on erittäin suosittua ja suositeltavaa tehdä ns. kaksoispuhdistus, jossa öljyn jälkeen kasvot pestään vielä puhdistusmaidolla. Näin saadaan kaikki lika tehokkaasti kasvoilta pois ja hellävaraisten aineiden ansiosta ihon pinta ei kuivu liikaa puhdistuksessa.

Minulla on nyt testissä Biodellystä saadut JOIK Organics -tuotteet. Puhdistusöljy on ihanan täyteläistä ja sitä on miellyttävä hieroa kasvoille. Öljyn mukana tulee sieni (jonka vahingossa heitin pois pahvipakkauksen mukana). Tämä öljy ei emulgoidu, joten sen poistamisessa sieni tai liina on hyvä apuväline.

JOIK Gentle cleansing milk -puhdistusmaito

Öljyn jälkeen käytän vielä puhdistusmaitoa, jolla poistan myös silmämeikin. Puhdistusmaitokin hierotaan aina kuivalle iholle. Pelkkä puhdistusmaitokin riittää, mutta puhdistusteho on ihan eri luokkaa kun satsaa kaksoispuhdistukseen. Ja ihon kuntoon vaikuttaa kyllä merkittävästi, miten huolellisesti jaksaa sen puhdistaa.

Kysyin Biodellyn Miilalta ihon puhdistamisesta ja hän kertoi öljypuhdistuksesta näin:

Öljypuhdistuksen taika piilee siinä, että se auttaa epäpuhtauksia ja pienen pieniäkin tiukkoja mustapäitä liukenemaan iholta. Ihonhoito aloitetaan puhdistamalla iho, mutta puhdistusöljyä voi käyttää myös puhdistuksen tehostamisessa. Esimerkiksi saunan jälkeen, kun iho on pehmeä ja vastaanottavainen, ihohuokoset auki, voi tehdä ensin kuorinnan ja sen jälkeen kevyen pyörittelyn öljypuhdistusaineella, jonka pyörittelee iholta pois pakkauksessa mukana olevalla kasvosienellä tai konjac-sienen avulla tai kostealla musliiniliinalla (tuplahyöty myös kuorinnalle). Ihosta tulee tosi kirkas ja hehkuva. Tämä etenkin sellaiselle iholle, joka on pintakuiva ja kuivuuden alle jää epäpuhtaudet ikään kuin jumiin. Kevään aikana saattaa olla usein myös pölyä ja muuta ilmassa mikä vaatii ihonpuhdistukselta hieman enemmän.

Minulla on juurikin erittäin pintakuiva iho. Siihen ilmestyy satunnaisesti näppylöitä, mutta enemmän ihoani määrittää kuivuus. Sen takia yritän olla mahdollisimman hellävarainen, mutta toisaalta haluan myös kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia – joita näkyy etenkin ohimoilla ja leuassa.

Lyhyesti ihon puhdistusaineista, vältä niitä mitkä levitetään märälle iholle. Hellävaraisimpia ovat ne, jotka hierotaan ensin kuivalle iholle – siten myös iholla oleva meikki ja lika irtoavat paremmin.

Älä skippaa kasvovettä

Puhdistuksen jälkeen kasvovesi on supertärkeä. Mietin miksi joskus skippasin laiskuuksissani kasvoveden. Nyt jättäisin ihonhoidossa mieluiten väliin kosteusvoiteen, jos joku hoitotuote olisi pakko jättää rutiinista pois. Huolellisen ja hellävaraisen pesun jälkeen iho on todella vastaanottavainen kosteutukselle ja tehoaineille. Niitä on kasvovedessä. Se valmistaa ihon myös ottamaan vastaan seuraavaksi laitettavat tehotipat ja lopuksi kosteusvoiteen.

JOIK Refreshing facial toner

JOIKin raikastava kasvovesi on kirjaimellisesti kuin freesi tuulahdus kun sitä sivelee iholle. Pullo kannattaa ravistaa huolella, että ainesosat sekottuvat. Pumppaan kasvovettä pari annosta kämmenelle ja taputtelen sen iholle kevyin painalluksin. Tässä kasvovedessä on ihana piparminttuinen raikas tuoksu, se jo virkistää mieltä. Aineksista tyrni sisältää antioksidantteja, greipin ja piparmintun eteeriset öljyt supistaa ihohuokosia. Tuotteessa on myös ihoa tehokkaasti kosteuttavia ainesosia.

Muistatteko ne ajat kun voimakasta kasvovettä vedettiin pumpulilla pitkin kasvoja – jotta varmasti puhdistuksen jälkeiset meikkijämät lähtisivät. Hyvää se silloinkin teki, mutta nykyajan kasvovedet ovat aivan eri asia. Ne avaavat ja ravitsevat ihoa.

JOIK Illuminating & Brightening AHA facial toner

Minulla on käytössä myös JOIKin toinen kasvovesi, heleyttävä ja kirkastava anti-age -kasvovesi, joka sisältää AHA-happoja. Tämä kasvovesi on miedosti kuoriva noiden happojen ansiosta, etenkin aamuisin tulee ihanan heleä iho kun tätä taputtelee iholle. Olen kyllä useinmiten kerrostanut tätä iltaisin tuon raikastavan kasvoveden kanssa. Miedosti kuorivia ominaisuuksia sisältävä kasvovesi uudistaa ihoa, siinä on toki mukana myös kosteutta sitovia aineita. Tämä nipistelee hellästi kun sitä taputtelee iholle. Vältän kuitenkin ainetta nenän ja leuan alueella, missä minulla on couperosaa.

JOIK Organic on virolaista sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Testaan nyt ensimmäistä kertaa tätä sarjaa ja pidän sen tietyllä tavalla eleettömästä fiiliksestä (jos niin voi sanoa kosmetiikasta). Mutta kaikki tuntuvat miellyttäviltä ja raikkailta. Nyt olen testannut sarjaa noin kuukauden verran ja iho on jotenkin erityisen heleä. Näistä ei jää sellainen kosteanoloinen fiilis, vaan enemmänkin freesi ja kirkas. Aikaisemmin minulla oli käytössä Whamisan tuotteet, jotka ovat mielettömiä. Niiden jälkeen ihossa on erilainen fiilis. Minusta onkin kiva vaihdella eri sarjoja juuri sen takia, miltä ne saavat ihon tuntumaan. Mutta yhteistä kaikille on tehoaineet ja kosteus.

Tuntuuko teistäkin, että nyt kun ollaan kotona, ihoa tulee hoidettua entistäkin tunnollisemmin – vai onko toisin päin. Itse olen ajatellut tehdä nyt ihoni hyväksi mahdollisimman paljon, jotta se olisi kesäksi niin kaunis, että ei tarvita paksuja meikkipohjia.

Talvella iho on minulla herkimmillään ja kuivimmillaan. Silloin suosin paljon rauhoittavia naamioita. Nyt taas talven jälkeen tekee mieli heleyttä ja kun ima ei ole enää niin ihoa kuivattava, olen aktivoitunut ihon kuorimisessa. JOIKin Exfoliating facial scrub -kuorinta sisältää minipieniä rakeita. Kuorin ihon tällä kerran pari viikossa. Mielestäni kuorinta pitää ihon heleänä aina, mutta etenkin keväisin suosin sitä säännöllisemmin.

Mutta koska kotona ja aikaa, saatan pyöräyttää kasvoille naamion ihan koska vaan päivällä. Silloin kun tuntuu, että haluaa pitää pienen rentoutumishetken. Kuvassa olen levitellyt vihreänruskeaa mömmöä kasvoilleni – se on JOIKin savea ja matchaa sisältävä detox-naamio. Tällaisen naamion jälkeen taputtelen erityisen huolellisesti kasvovettä iholle ja sen jälkeen seerumia ja kasvoöljyä. Ihana kasvohoito on siinä.

Halusin tosiaan tällä kertaa puhua ihon huolellisesta puhdistamisesta, sillä koen sen olevan ihonhoitorutiineissa se johon on hankalin paneutua – koska nopea pesu ja sitten voiteet – on se helpoin ratkaisu, mihin rutiiniin yleensä jää kiinni.

Pari ihanaa bonusvinkkiä

Tein Biodellyyn tilauksen, joka ei liity tähän yhteistyöhön, mutta halusin vinkata näistä kahdesta ihanuudesta tässä samalla teillekin.

Nyt kun käsiä pestään enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kuluu saippuaa ja paljon. Rakastan ihania saippuapulloja ja laadukkaita käsisaippuoita. Jos vessan lavuaarin saippuassa voin tinkiä ylellisyydestä, on ihana kun keittiössä on erityisen huolella valittu saippua. Tilasin ensimmäistä kertaa Neal’s Yard Remedies -sarjan käsisaippuan – myönnän että varsinkin pullon takia. Mutta saippua on myös todella ihastuttava sisällöltään. Tämä on meillä keittiössä tiskipöydällä ja ilostun aina kun näen tuon kauniin pullon.

Toinen tärkeäkin vinkki on aurinkosuoja. Tilasin taas kerran yhden tuubin lisää Mádaran CC-voidetta, jota ilman en oikeastaan halua olla. Minulla on tuo vaalein sävy. Tätä levitän joka aamu kasvoilleni, tai oikeammin taputtelen, sillä siten ihon pinnasta tulee vieläkin tasaisempi ja heleämpi. Tässä on aurinkosuoja ja ihon tasoitus samassa pullossa. Suojakerroin on maltillinen 15, joten tämän lisäksi käytän ulkoillessa vielä erikseen korkeampaa suojakerrointa. Mutta voisin sanoa tämän voiteen olevan arkipäivieni aloitus melkein aina.

Nyt on tärkeää muistaa käyttää aurinkosuojaa, luin juuri että otsonikerros on todella ohut nyt ja aurinko erityisen voimakas.

Tästä tuli todella pitkä postaus kun innostuin pitkästä aikaa kosmetiikka-aiheesta. Ehkä kirjoitan useamminkin kauneudenhoidosta, koska se jotenkin virkistää kun saa pohtia itsensä hellimiseen liittyviä asioita.

Kauniita hetkiä ja muistakaa hellävarainen kasvojen puhdistus!

2 Comments

  1. Mullekin tuo Madaran CC-voide on must! Sain jostain näytepakkauksen ja totesin, että tämä on loistava tuote. Sitten tilasin Madaralta tuubin ja se on nyt yli vuoden päivät ollut käytössä.
    Tämä oli kiva postaus ihonhoidosta. Putsari on tärkeä tuote, joidenkin kosmetologien mielestä jopa kaikkein tärkein ihonhoitotuote.

  2. Anne

    Juuri sama, sain ensimmäisen tuubin testiin ja sen jälkeen olen ostanut sitä aina lisää. Ihana että pidit tästä postauksesta – itse suhtaudun niin intohimolla erityisesti ihon puhdistamiseen. Minustakin ihon oikeanlaiseen puhdistamiseen ei kiinnitetä tarpeeksi huomiota, moni kuivattaa ihonsa liiaksi voimakkailla ja toisaalta huolimattomilla puhdistusmenetelmillä.