Meidän makuuhuone kylpee valossa suurimman osan päivästä. Joskus olen miettinyt, pitäisikö siirtää makkari työhuoneen paikalle – joka on talon suurin makuuhuone. Makuuhuone sopisi toki idän puoleiseen osaan taloa, sillä se pysyisi viileämpänä, kun sinne paistaisi vain aikaisin aamulla aurinko. Mutta en raaski – tässä pienemmässä huoneessa on niin ihana valo pitkin päivää. Vaikka eniten makuuhuoneessa tulee oleskeltua iltaisin, silti nautin siitä että sinne tulvii valoa myös päiväsaikaan, se luo niin raikasta tunnelmaa. Toisaalta, mielelläni teen töitä hämärämmässä työhuoneessa, kun siellä istun tietokoneen ääressä. Joten huoneet saavat olla näin.

Nämä kuvat olen ottanut ehkä noin kuuden aikoina illan suussa. Valo leikittelee kauniisti seinällä ja kaikki värisävyt hehkuvat – sikäli mitä värejä tässä huoneessa on. Ikkunassa on edelleen vaaleanpunainen verho, pidän sitä vedettynä syrjään, sillä muuten koko huone muuttuu hennon vaaleanpunaiseksi kun valo siivilöityy sen kautta. Vähän väriä tuovat myös kirpeän keltaiset pellavatyynyt, jotka olen ompeluttanut Kvadratin pellavakankaasta. Näitä värikkäitä tyynyliinoja ei usein tule pedattua sänkyyn, mutta kun vaihdoin vaihteeksi harmaat Midnattin lakanat, olisi kokonaisuus ollut aika ankea harmaan seinän ja harmaiden lakanoiden kombolla, päätin laittaa raikasta valkoista ja keltaista freesaamaan tunnelmaa.

Mietin juuri, että viikottaisen lakanoiden vaihdon yhteydessä huoneen fiilistä on niin helppo muuttaa. Koska tila on valinnoiltaan todella neutraali, on sillä merkitystä minkä sävyiset lakanat tai tyynyt huoneeseen petaa. Pidän juuri tästä muuntelumahdollisuudesta. Tuo harmaa seinäsävy (voit lukea seinän maalauksesta tästä postauksesta: Makuuhuoneen seinävärin muutos), on ollut oikein mainio tausta kaikelle somistelulle.

Lakanoiden vaihto on helppo tapa tuoda uusi ilme makuuhuoneeseen

Minä nukun tässä vaatekaappien puolella sänkyä. Yöpöytänä on todella vanha Tulppaani-pöytä, johon välillä kyllästyn totaalisesti, mutta sille ei nyt ole muutakaan paikkaa. Kaipaan tuohon seinälle jotakin – olen kokeillut tauluja, mutta jotenkin haluan rauhoittaa makuuhuoneen tunnelman todella selkeäksi ja siksi en ole löytänyt täydellistä yksilöä tuohon. Niinpä keksin, että haluan siihen seinävalaisimen. Meillä on toisella puolella Flosin Parentesi-vaijerivalaisin, joka antaa mukavaa tunnelmavaloa ja toisen puolelle lukuvaloakin, mutta minun puoleltani lukuvalo puuttuu – siis mitä ihmettä, minä olen se joka sängyssä lukee. Olen myös aina ”paasannut” sisustusasiakkailleni makuuhuoneen oikeanlaisesta valaistuksesta, johon mielestäni kuuluu olennaisesti hyvä valaisin sängyn vierellä. Tässä olen itse tyrinyt. Mutta tilanne korjaantuu, nimittäin olen tilannut tuohon mustan seinävalaisimen ja odotan kovasti että se saapuisi.

Jossain vaiheessa mietin, haluaisinko symmetrisesti valaisimet molemmin puolin, mutta nyt kun meillä ei ole samanlaisia yöpöytiäkään, niin aloitan tällä yhdellä valaisimella. Katsotaan sitten hankitaanko toinen samanlainen sängyn toiselle puolelle. Mutta mietin, että se valaisin toisi mainion valon lisäksi myös kontrastia ja särmää tähän tyhjään kohtaan.

Minun yöpöydällä on yleensä aina joku kirja tai kirjoja. Selaan tai lueskelen niitä mieluusti sängyssä. Lehtiä taas tykkään lukea sohvalla. Tällaisia hassuja maneereita. Tuo Instagram-kirja nauratti kun löysin sen pölyjä pyyhkiessäni vierashuoneen kirjahyllystä. Hankin sen pari vuotta sitten Fotografiskasta, kun oltiin Tukholmassa. Enemmänkin ostin kirjan kuvausrekvisiitaksi, mutta onhan se hyvä välillä vilkaista, mitä oppeja Instagramin saloihin on tarjolla. Se on eri asia malttaako liian suunnitelmallista konseptia noudattaa – ainakaan tällaisen bohoeemin intuitiivisen ihmisen toimintamallilla. Jotenkin muutenkin minusta tuntuu, että Instagram-jutut on muuttuneet Storyjen myötä rennommksi ja aidommiksi. Sinne feediin sitten voi laittaa niitä editoidumpia asioita ja kuvia.

Kaapista löytyin kirpeän keltaisiin tyynyihin sopiva hame, se on Minimumin ja saatu viime kesänä ihanasta paikallisesta Vilona Store -vaateliikkeestä (lämmin suositus tälle ihanalle putiikille). Avasin kirjan mielestäni tärkeimmän neuvon kohdalta – Do it your way!

kukallinen pellavatyyny on teetetty GP&J Bakerin klasikkokankaasta nimeltä Hydrangea Birds

Oikeastihan tuossa yöpöydän alla on kaksi tyynyä – siinä nukkuvat meidän koirat. Siivosin tyynyt kuitenkin kuvasta pois. Meillä koirulaiset eivät tule sänkyyn viereen, vaan he ovat tyytyväisiä omilla tyynyillään lattialla – kuitenkin lähellä.

Mutta mitä sinun yöpöydältäsi löytyy aina?

Comments are closed.