Viimepäivien kuumin puheenaihe kaikkialla: mitä syödä vappuna. Meillä ainakin on kaveriporukan chatti laulanut aiheeseen liittyen. Muutenkin kun tänä vuonna vappu vietetään tiiviisti kotosalla, nousee syömiset helposti juhlan kohokohdaksi – niin kutsutuksi spesiaalimomentiksi.

Itse tein mukavan yhteistyön Henkell-alkoholittomien kuohuviinien puitteissa ja samalla tuli otettua aiheeseen sopivia kuvia, niin ajattelin hyödyntää nämä täällä blogin puolellakin. On muuten mainio juttu, että tällaiselle joka haluaa nauttia alkoholittomia juomia, löytyy myös oivallisia viinivaihtoehtoja ja ihan ruokakaupasta.

Vinkki: Instagram feedissäni on käynnissä kisa, jossa arvon kahdelle paketin Henkell:in alkoholittomia kuohuviinejä! (aikaa 3.5.2020 saakka) *kilpailu on kaupallinen yhteistyö

Mitä syödä vappuna?

Mutta niihin syömisvinkkeihin – jos joku vielä sellaisia vapuksi kaipaa. Tosin, näitä voi nautiskella muulloinkin:

  • itse tehty perunasalaatti (tykkään öljypohjaisesta kapriksilla), parmesanilla silattu parsa ja savukala
  • omatekoiset tortilla/taco-letut ja niiden kanssa guacamole, pikkelöity punasipuli, itse surautettu majoneesi, friteerattu halloumi ja mangosalsa (pakko antaa ideasta kunnia naapurimaan puolelle Petralle, bongasin tästä postauksesta idean)
  • jälkkäriksi perinteistä mansikkarahkaa, tuoreista mansikoista (koska raikasta ja täyteläistä)
  • uunissa paahdettuja vihanneksia, tzatsikia, vihreä salaatti
  • valkosipuliperunat uunissa ilman kermaa; viipaloi, sekoita öljy ja mausteet, viimeistele parmesanilla ja paista uunissa rapeiksi – tämä käy minkä tahansa lisäkkeeksi
  • täytetyt paprikat – hoi perinneruoka
  • paistettu kuha ja perunamuusi, lisukkeena haudutettua kevätsipulia

Siinä listä mitä itsellä pyörii mielessä, osaan on jo ainekset hankittuna. Mutta meidän vappuviikonlopun ruokamatka alkaa vappupäivän brunssilla, jonka demonstroin kuvien kattauksiin. Ajattelin tehdä superlöysää munakokkelia (sellaista jota pyöritellään pannulla ihan miedolla lämmöllä todella kauan, niin että kokkelin väristä tulee melkein oranssia, koska keltuainen värjää valkuaisen), karjalanpiirakoita, pekonia, salaattia, tuoreita marjoja, jogurttia….nam!

upea kimppu on Piia Jaalalta

Ja näihin ruokahetkiin mahtuu lasilliset alkoholitonta kuohuvaa. Simaakin olen ostanut, itse en jaksanut tehdä – koska olisin muuten juonut ihan liikaa kaikkea sokerillista. Karkkia välttelen, mutta saatoin ostaa ihan pikkuisen suklaata.

meidän brunssipöydän kattaussuunnitelma

Tämä vappuaatto on sujunut jotenkin tosi hyvällä fiiliksellä. Se alkoi siitä kun aurinko paistoi aamulla, tuntui niin ihanalta kahden pilvisemmän päivän jälkeen. Ennätin käydä pikkuisen viime hetken ostoksilla ja muuten olen hoidellut työhommia – oli ihana palaveri puhelimessa. Nyt pitäisi hitusen siivota ja sitten odottelen miestä töistä kotiin niin startataan tämä vappu. Meillä on tiedossa monta yhteistä vapaapäivää, tai ei minulla ole vapaata kokonaan, mutta se tuntuu siltä kun toinen on vapaalla kotona. Haluttaisiin tehdä puutarhahommia, toivotaan otollista säätä.

Olen jo saattanut syödä muutaman munkin, kuten kuvasta näkyy – onneksi niitä on lisää.

Ihanaa ja lämminhenkistä läheistä vappua kaikille!

Comments are closed.