Advertisement

”kaupallinen yhteistyö Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin ja Asennemedia

Saan usein kysymyksiä kodin siisteyteen ja puhtauteen liittyen, minulle onkin tosi tärkeää pitää huolta kodin siisteydestä. Siihen liittyy olennaisesti myös raikas ja hyvä ilma. En ole tainnut pahemmin kertoilla, mutta meillähän mies on allerginen koirille – vähän jännittikin kun alettiin olla yhdessä, että mitä tapahtuu kun minulla on kaksi koiraa. Toki tämä meidän koirien rotu on kiitollinen allergian kannalta, Coton de tulear kuuluu vähän allergisoiviin koirarotuihin, sillä ei ole aluskarvaa ollenkaan. Lisäksi miehellä on muitakin allergioita, joten kodin hyvä ilma on todella tärkeä juttu.

Ollaan pyritty pitämään paikkoja mahdollisimman pölyttöminä, etenkin makuuhuoneessa on senkin vuoksi vähän tavaraa ja tekstiileitä. Mitään muuta kuin normaalia siisteyttä ei ole kuitenkaan kokeiltu, kunnes sain yhteistyön myötä testiin Electrolux  Pure A 9 -ilmanpuhdistimen.

Ennen kuin lupauduin yhteistyöhön, tutkittiin tarkasti mitä ominaisuuksia tässä Electroluxin Pure A9 -laitteessa on ja hyödymmekö me niistä. Ulkonäkökin oli plussaa, koska laite on esillä kotona, on mukava kun se on kauniin näköinen.

Ilmanpuhdistimen hyvät ominaisuudet (Electrolux Pure A9)

  • Electrolux Pure A9 on varustettu HEPA-suodattimella, PureSense-järjestelmällä ja AirSurround-teknologialla, joka levittää puhdasta ja raikasta ilmaa huoneen joka nurkkaan.
  • Laitetta voi ohjata älypuhelinsovelluksen kautta, joka tarjoaa säännöllisesti tietoja ilmanpuhdistusprosessista ja sisäilman laadusta. Ilmanpuhdistimeen saa erilaisia suodattimia eri vuodenaikoihin.
  • PureSense-järjestelmä säätää puhdistusta automaattisesti mittaamalla ilmanlaatua säännöllisesti. Tätä on muuten kiva katsoa kännykästä sovelluksen avulla.
  • Se mittaa jatkuvasti sisäilman laatua ja säätää automaattisesti puhdistustehoa sen mukaisesti. Mobiilisovelluksen kautta saa tietoa myös ulkoilman laadusta, mielenkiintoista etenkin nyt siitepölykautena.
  • Poistaa ilmasta pienhiukkasia, kuten siitepölyä, allergeeneja, lemmikkien hilsettä ja katupölyä. Lisäksi myös hajuja.
  • Electrolux Pure A9 -ilmanpuhdistin on saanut Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen.
  • Electrolux tarjoaa laitteen ostajalle 100 päivän tyytyväisyystakuun, mikäli ei ole tyytyväinen laitteeseen, saa rahat takaisin. Tämä vakuutti itseni ainakin laitteen tehosta.

Maanläheisesti sanoen Pure A9 -ilmanpuhdistin kierrättää huoneilmaa käyttäen sen suodatusjärjestelmänsä läpi. Näin ilmassa olevia partikkeleita jää suodattimen sisään ja huoneeseen virtaa suodatettua puhtaampaa ilmaa.

Laitetta on kyllä kätevä ohjata sovelluksen avulla. Appi näyttää myös kätevästi ilmanpuhtauden ja sen muutoksen. Ilman puhtautta voi seurata omasta kännykästä käsin, lisäksi ilmanpuhdistimen tehoa voi säädellä tämän sovelluksen avulla. Älykäs laite mittaa itse puhdistuksen tarvetta automaattitilassa ja säätää puhdistustehoa tarpeen mukaan. Lisäksi toki voi säätää puhdistustehoja itse oman valinnan mukaan. Maanläheisesti sanoen Pure A9 -ilmanpuhdistin kierrättää huoneilmaa käyttäen sen suodatusjärjestelmänsä läpi. Näin ilmassa olevia partikkeleita jää suodattimen sisään ja huoneeseen virtaa suodatettua puhtaampaa ilmaa.

Mehän asumme kaukana keskustan pölyistä, sen kyllä huomaa kotona, nokipölyä ei täällä tule. Mutta sen sijaan meillä on luonto tuossa vieressä, metsän kyljessä kun ollaan. Etenkin näin siitepölyaikana haluaa helpottaa oloaan kaikella mahdollisella tavalla. Minä en suoranaisesti ole allergikko, mutta huomaan, että keväisin minullakin on usein pientä nuhaa ja aivastuttaa helpommin.

Pian on myös aika kun kadut lakaistaan talven hiekoista, se jos mikä myös vaikuttaa hengitysilmaan, ihan täällä meillä saakka – kävelytiet tuossa vieressä ovat täynnä hiekkaa. Lisäksi tietysti meillä on aina eläinpölyä kahden koiran myötä.

Raikkaan tuoksuinen koti

Se tunne kun tulee ulkoa sisälle kotiin, etenkin jos on ollut hetken pidempään pois – raikas tuoksuton ilma ottaa vastaan. Tässä talossa on ainakin hyvä sisäilma ja sitä vielä parantaa tuo uusi Electroluxin laite.

Pidämme laitetta olohuoneessa, missä eniten oleskellaan, mutta välillä se on myös makuuhuoneessa, sillä jotenkin koen, että pieni huone, missä on kuitenkin paljon tekstiileitä ja kaikki nukkujat (kaksi ihmistä ja kaksi koiraa), kerää helposti enemmän pölyä kuin suurempi tila. Ja nukkumisen suo olevan erityisen raikasta ja puhdasta.

       

Kyllä raikaaseen kodin tunnelmaan vaikuttaa merkittävästi siisteyden lisäksi puhdas ja raikas ilma. Edelleenkin täytyy siivota ja huolehtia puhtaudesta, mutta kyllä selkeästi olen huomannut pölyä kertyvän vähemmän tämän ilmanpuhdistimen käytön myötä. Kokemuksia Electrolux Pure A9 -laitteesta kertyy varmasti tämän kevään aikana, nyt se on ollut vasta vähän aikaa käytössä ja pahin siitepölykausi ei ole vielä alkanut.

Niin se koira-allergia – onneksi se helpotti alun jälkeen nopeasti.

Comments are closed.