*kaupallinen yhteistyö / sisältää saatuja tuotteita

Katse kohti kesää, vaikka on tämä kevätkin aivan ihana. Ollaan niin nautittu muutamista lämpimistä päivistä, lähinnä puutarhahommien merkeissä. Melkein jo oli kesäolo, niin lämmin terassilla tuli. No, ihan oikeasti vielä on viileä viima ja tarvetta kunnollisille ulkovaatteille. Hitaasti kuitenkin luovuin untuvatakista ja siirryin kevyeen kevättakkiin. Siinäpä yksi ihana etappi kesän suuntaan.

takissa on kiristettävä vyötärönauha, näin sitä voi muotoilla omaan vartaloon istuvaksi

Nyt olen pukeutunut enemmän kuin koskaan rentoihin asuihin – ehkä tekin. Tässä tilanteessa oikein korostuu ne mukavat ja toimivat arkiasut, joissa kuitenkin mielellään myös käy asioilla. Sillä pelkkä kaupassa käynti – tai talvirenkaiden vaihto – ovat arkipäivien kohokohtia. Eilen käytiin kaupassa ja samalla napattiin pitkästä aikaa asukuvia. Näitä kuvia katsoessa huomaa miten pitkällä kevät jo onkaan -katsokaa puiden silmuja, ihanaa vihreää jo puskee.

Päällä minulla on kevyt parkatakki, joka on kotimaiselta NOSH-merkiltä. Sain äskettäin pienen pr-vaatelähetyksen heiltä ja lupasin esitellä saamiani vaatteita (vapaaehtoisesti) kotimaisen yrityksen tukemismeiningillä. Nimittäin itselleni merkki ei ollut entuudestaan tuttu ja mieluusti kerron hyvistä löydöistä myös teille.

NOSH toimii verkkokauppana ja lisäksi useiden itsenäisten vaate-edustajien kautta. Se siis työllistää useitä pieniä yksityisyrittäjiä vaatekutsujen merkeissä, NOSH-edustajilta voi myös tilata haluamiaan vaatteita.

kun kuvaaja laittaa sinut juoksemaan…

NOSH-vaatteiden pääraaka-aineena on luonnonmukaisesti kasvatettu ja sertifioitu luomupuuvilla. Kaikki vaatteet valmistetaan vastuullisesti Euroopassa.

Minulla on kuvissa päällä SUUNTA-parkatakki, joka on ihanan kevyt ja se on leikattu naisellisesti. Kaapissani oli paikka juuri tällaiselle monikäyttöiselle ja tyylikkäälle ulkoilutakille, joka taipuu myös kaupunkikäyttöön. Edellinen ulkoilutakkini oli yli kymmenen vuotta vanha ja se alkoi jo olla tiensä päässä monilta osin. Tällaiset laadukkaat ulkoiluvaatteet ovat siitä mukavia, että vaikka niihin satsaa vähän enemmän, niitä tulee vuosien varrella käyttäneeksi todella paljon. Tämä SUUNTA-takki on käsitelty vettä ja tuulta hylkiväksi, mutta on silti hengittävä. Pienessä sateessakin on mukava lähteä korien kanssa pakolliselle lenkille, kun on asianmukaiset varusteet. Takkia on saatavana useassa värissä, mutta minä valkkasin itselleni mustan.

Pidän todella paljon ajattomista perusvaatteista, tehän sen tiedättekin. Villapaitojen lisäksi kotiasujeni ehdottomia suosikkeja ovat college-paidat. NOSHin valikoimissa löytyy monia erilaisia kollareita, koristeellisempia ja selkeämpiä. Vaikka ihailen naisellisia tyylejä toisilla, kallistun itse ennemmin yksinkertaisten mallien puoleen. Tämä musta AINA-collegesvetari on hyvä esimerkki huomaamattomasta vaatteesta, johon on helppo tarttua aamulla enempiä ajattelematta kun avaa vaatekaapin oven. Paita on leikattu NOSHille tyypillisesti hitusen kapealla kaavalla, näin se myötäilee vartalon linjoja, eikä näytä ylisuurelta, vaikka siinä onkin väljyyttä. Itse tykkään erityisen paljon yhdistää tämän paidan leveälahkeisten farkkujen pariksi, niin että paita on korkean vyötärön sisällä. Mutta on tämä kiva tällaisten kapeiden suorienkin farkkujen kanssa. Paidassa on kapeat hihat ja kunnolla pitkä helma – ajattelen että useimmat pitävät siitä ettei paitaa tarvitse olla koko ajan nykimässä alaspäin.

Tässä kuvassa näkyy aika hyvin AINA-collegesvetarin leikkaus. Paita on valmistettu luomupuuvillasta ja tiedättekö, se on niin laadukasta, että siihen ei tartu kaikki karva ja pöly, vaikka onkin musta. Mietin ensin, että uhkarohkea valinta valkoisten koirien omistajalle, mutta hyvin olen pärjännyt mustan puuvillapaidan kanssa kotioloissa.

Tässä on oikeastaan aika lailla oma lemppariperusasu, silloin kun haluan olla huoliteltu vaikka kauppareissulla. Kävelylenkille vaihdan jalkaan lenkkarit ja ehkä trikoot. Parkatakkia aion käyttää myös ulkoilureissuilla, odotan jo meidän metsäretkiä eväiden kera (liian harvoin tulee mentyä).

Nyt toivottelen mukavaa ja aktiivista viikonloppua!

2 Comments

  1. Hei!
    Kiva takki varmasti, mutta mikä tässä postauksessa on pro bono jos takki on saatu palkkioksi? Eihän tuo ole hyväntekeväisyyttä millään tavalla, kun palkkio on selvästi saatu vaikkakaan ei rahana.
    Tiedän, että tätä pro bonoa on tietyt bloggarit alkaneet käyttää trendinä tällaisissa postauksissa, mutta kääntyy kyllä lukijan silmässä hyvin nopeasti itseään vastaan, kun ratsastetaan hyväntekeväisyydellä ja kotimaisen tukemisella, kun kyseessä on kuitenkin aivan tavallinen mainospostaus. Toki hienoa, että mainostat ja teet yhteistyötä kotimaisen toimijan kanssa!

  2. Anne

    Hei, oot kyllä oikeassa, voin muuttaa tuon kaupallinen yhteistyö – joskus saamme tuotteita, eikä meitä velvoiteta mihinkään. Mutta joo, ehkä vaan mennään kaupallinen yhteistyö -merkinnällä. Kiitos sinulle.