Tein viime viikonloppuna mielijohteesta suolaista piirakkaa, nappasin aineet sen mukaan mitä kaapissa oli saatavilla ja menossa huonoksi. Kuvasin koko leipomisjutun Instagramin Storyihin, olipas se kivaa, täytyy joskus toistekin kuvailla keittiöpuuhia. Nyt Storya ei ole enää nähtävillä, mutta sain kyselyitä piirakan ohjeesta ja ajattelin että on kätevintä tallettaa se tänne blogin puolelle. Minusta piirakasta tuli tosi hyvää, miehen mielestä piirakat yleensäkään eivät ole houkuttelevia, joten popsin lähinnä yksin koko piirakan. Se kesti mukavasti muutaman päivän ja oli kiva kun jääkaapissa oli välipalaa/lounasta valmiina. Tällä ohjeella tuleekin aika tuhti piirakka.

Seuraa minua Instagramissa: @anne_muotimielessa

Helppo piirakkapohja

 • 150 g voita
 • 5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 2 dl turkkilaista jogurttia (tai kermaviiliä tms. vastaavaa)

Käytin piirakkapohjaan turkkilaista jogurttia, koska sitä sattui löytymään kaapista – se teki mielestäni kivan mehevyyden taikinaan. Nypin jauhoseoksen voihin ja lisäsin jogurtin taikinaan. Taikinaa ei kannata vaivata liikaa vaan sekoittaa se mahdollisimman nopeasti. Laitoin taikinan hetkeksi jääkaappiin lepäämään siksi aikaa kun uuni lämpeni ja valmistelin täytteen.

Parsapiirakka – täytteet

 • parsapaloja (esikeitin hitusen iäkkäät parsat, tuoreita ei tarvitse )
 • kirsikkatomaatteja
 • mozzarellajuustoa
 • ripaus parmesan-raastetta
 • 2 munaa
 • 2 dl kermaviiliä
 • 1 tl Dijon-sinappia
 • suolaa ja pippuria

Käytin täytteeseen niitä aineksia mitä oli käsillä, tähän voi käyttää mielikuvitusta – mitkä tahansa juustot käy, tämä onkin mainiota hävikkiruokaa. Sekoitin kermaviilistä, munasta, mausteista ja parmesanista kastikkeen, jonka kaadoin pohjan (taputtelin sen voideltuun vuokaan) päälle aseteltujen parsan, tomaatin ja mozzarellan päälle.

Paista piirakka 225 -asteisessa uunissa noin. 20 minuuttia. Pohjaa voit halutessasi esipaistaa muutamia minuutteja, tästä tulee aika paksu pohja perus piirakkavuokaan. Itse en esipaistanut, koska pidän mehevästä pohjasta.

Pidän itse rennon näköisestä lopputuloksesta, mutta jos olet pedantti, voit painella taikinan huolellisesti vuoan reunoille ja tehdä kauniin kuvioinnin siihen haarukalla. Lisäsin vielä tarjoiluvaiheessa annoslautaselle pyöräytykset suola- ja pippurimyllystä. Tämä oli todella helppo tehdä, suosittelen.

Comments are closed.