”kaupallinen yhteistyö Sinituote ja Asennemedia

Hei on ikkunoiden pesun aika! Yksi kevään puhuttavimmista kotihommista on taatusti ikkunoiden pesu, siitä keskustellaan ja se on yksi merkkipaalu kesää kohti – kodissa on pesty ikkunat, kesä saa tulla. Kuulun ehdottomasti siihen ryhmään joka rakastaa kotitöitä, tykkää tehdä ne pieteetillä (kuvailen itseäni nysväriksi), mutta toisaalta minussa on myös se rento boheemi puoli – ei oikeasti haittaa vaikka joku talon ikkunoista unohtuu pestä.

Olohuoneessa meillä on suuret ja näyttävät ikkunat, niitä tuijotellaan koko ajan ja niistä ihaillaan pihaa, joten ne hoidetaan aina ensimmäisenä kuntoon. Sitten on talon hämärä puoli, itään osoittavat ikkunat, jotka saatetaan unohtaakin välillä. Niistä ei paista niin kirkkaasti aurinko, että hommaa tulee usein vähän lykättyä. Nyt kuitenkin kasasimme yhdessä välineet kokoon ja ryhdyttiin pesemään itäpuolen ikkunoita. Kaksin kivempaa, joten jos sinulla on ikkunanpesukaveri tarjolla, niin suosittelen ottamaan mukaan. Jos ei muuta niin rupattelukaveriksi – meillä toinen oli aina kameran takana ja toinen pesi ikkunaa. Kuvattiin nimittäin tästä hommasta samalla Instagramin puolelle myös Siivouscornerin jakso, ikkunanpesusta oli toivottu omaa jaksoa todella paljon.

Katso Siivouscorner Instagramista: @anne_muotimielessa

 

SINI:ltä löytyy eri levyisiä lastoja
SINI uutuustuote: Ikkunanpesin ja ikkunankuivain samassa välineessä.
laadukas siivousliina kerää likaa hyvin pinnoilta

Tämä postaus ja Siivouscornerin jakso on toteutettu yhteistyössä Sinituotteen kanssa. Kuten aina muistan mainita, auttaa siivoustöissä paljon, kun välineet on kunnossa. Esittelen Siivouscornerissa tarkemmin kaikki käyttämäni ikkunanpesuvälineet. Itse aloitan aina siivoustoimet kasaamalla tarvikkeet esille, koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin kesken toimien alkaa etsiä puuttuvaa välinettä.

Käytimme ikkunoiden pesussa näitä  SINI:n tarvikkeita:

SINI-pikasiivousliina, biokuituliinalla pyyhitään pölyt ja roskat ennen pesun aloitusta.

Pölypampula, tällä saa kätevästi pyyhkäistyä ”yläpölyt” ikkunan karmien yläpuolelta ja vaikka vähän seinän ja katonkin puolelta.

Sälekaihdinpuhdistin, meillä ei ole sälekaihtimia, mutta haluan tässä nostaa esille tämän kätevän uutuusharjan jolla kaihdinten puhdistus sujuu näppärästi. Sälekaihtimia ei kannata puhdistaa kostealla, silloin lika tarttuu niihin entistä tiukemmin kiinni. Harja ja tarvittaessa lisukkeena kuiva biokuituliina ovat tehokkaat.

SINI-mikrokuituliina, kevyesti nihkeällä mikrokuituliinalla pyyhitään ikkunoiden karmit. Mikrokuituliina irrottaa hyvin tahroja ja rasvajälkiä maalipinnoilta. Mikroliinalla myös kuivataan ikkunalasta pyyhkäisyjen jälkeen.

SINI:n lasi- ja ikkunaliina, jolla saa viimeisteltyä ikkunanpesua.

Tripla-pesinsetti, jossa on kääntyvä pesin, siinä on kolme eri pesupintaa. Kaikki SINI:n välineet voi liittää tarvittaessa SINI-varteen, ihan vanhoihin varsimalleihinkin. Pitkä varsi helpottaa huomattavasti kun pesee korkeita ikkunoita.

Nysväri, ikkunoissa on ahtaita välejä, joihin pääsee hyvin nysvärin kapealla harjasosalla irroittamaan sitkeästi kiinni olevan hienon pölyn.

Puhdistusterä, jolla sai tiukemmat tahrat helposti ikkunoista.

Sinisanko, johon olen aivan rakastunut! Sangon suunnitteluun on todella panostettu, siinä on esimerkiksi pidike, johon ikkunanpesimen ja lastan saa asteltua kätevästi.

Itäpuolen ikkunanpesuhommat aloitettiin työhuoneesta. Ensimmäisenä oli tietysti tehtävä tilaa työskentelylle, se tarkoitti huonekalujen ja muuan pienen karvaturrin siirtämistä pois tieltä. Työhuoneesta on tullut rakas paikka koirulaisille, ne ovat siellä aina seurana kun tehdään töitä koneella – ihan parhaat työkaverit.

Ensimmäisenä pölyt, noki ja lika pois ikkunoiden väleistä ja karmeista

Levitin lattialle froteepyyhkeen ja kasattiin kaikki välineet saataville. Ensimmäisenä pyyhittiin pölyt karmeista ja ikkunapellistä. Väliin oli päässyt niin paljon pinttynyttä pölyä, että se ei lähtenyt imurilla, joten avuksi tarvittiin nysväriä, sillä pääsi kapeisiin väleihin harjaamaan sitkeimmät pölyt pois. Myös kuiva biokuituliina oli hyvä nokipölyn sitomiseen. Sen jälkeen pyyhkäistiin pölypampulalla yläpölyt ja katon rajaa sekä vähän seiniä ikkunan ympäriltä. Sitten siirryttiin pyykimään ikkunoiden karmit ja tiivisteet nihkeällä mikrokuituliinalla.

katso Siivouscornerista videomuodossa miten pesupuuhat sujuivat

Ikkunoiden pesu ja kuivaus

Varsinaiset lasipinnat pestiin perinteisessä järjestyksessä, eli uloimmasta lasista sisempään lasiin. Näin pesutulosta on helpoin seurata etenemisen mukaan, eikä jo pestyille pinnoille roisku vettä. Meillä oli yksi pesuvesi, koska mikrokuituinen ikkunanpesin on itsessään tehokas irroittamaan likaa, ei veteen tarvita kuin muutama pisara astianpesuainetta, näin ei tarvita erikseen huuhteluvettä. (Jos olisi erittäin likaiset keskustaikkunat, silloin tekisin tujumman pesuveden ja erikseen huuhteluveden). Triplapesin oli aivan ylellinen pesuhommassa, se sitoi hyvin vettä itseensä, eli kasteli ikkunan kunnolla, muttei roiski ja valuta vettä ympäriinsä. Siinä on myös hyvin pesupintaa ja kätevästi kolme eri pesupuolta.

Pesun jälkeen sitten lastoitus, joka onkin se tarkempi homma, ettei lasiin jää raitoja. Lastoita aina yhteen suuntaan, joko ylhäältä alas tai sivusuunnassa. Kuivattiin ennen lastoitusta lasiliinalla reunat, sitten vedettiin lastalla pinta, niin että lasta on kuvan mukaisesti hieman vinossa kulmassa. Huomaa ettei kannata painaa kovaa, vaan antaa lastan liukua itsestään märällä pinnalla. Raitoja voi myös estää sillä, että pinta on tarpeeksi märkä, jos lasi on melkein jo kuiva, lasta ei liiku kevyesti ja jää helpommin pyyhintärantuja. Lasta kannattaa aina joka vedon välissä pyyhkäistä liinaan (tai housuihin kuten Hän teki).

Loppuhuolto

Lopuksi tietysti kuivataan mahdolliset valumat ja roiskeet, siivotaan välineet takaisin paikoilleen ja laitetaan pestävät osat odottamaan konepesua. Välineistä kannattaa pitää hyvää huolta. SINI:n pesimet ja liinat voi pestä pesukoneessa pesupussissa 60-asteessa. Mikään huuhtelu hanan alla ei pidä välineistä niin hyvää huolta kuin oikeanlainen konepesu.

Täytyy sanoa, että ikkunoiden pesu on oikeasti aika mukavaa hommaa. Me kun tehtiin tätä kahdestaan, niin todettiin että molemmilla on erityisvahvuudet – minulla nysvääminen ja hinkkaaminen ja Hänellä suuret linjat. Näinpä jaettiin niin, että minä hoidin karmit ja esipuhdistukset, hän suoritti varsinaisen lasien pesun. Sattui muuten vielä täydellinen ilmakin ikkunoiden pesemiselle, sikäli kun aurinko nyt itäpuolella taloa häiritsisi muutenkaan ikkunanpesukellonaikaan. Mutta tiedättehän sen sanonnan, että ikkunoita ei kannata pestä suorassa auringonpaisteessa, koska silloin pesuvesi kuivuu liian nopeaan ja tulee raitoja ja mitä muita syitä niitä olikaan. Mutta minusta on pääasia että pesee!

2 Comments

  1. Kiitos koodista, sitä tulen ehdottomasti käyttämään. Ikkunanpesuvälineet meillä ovat hyvällä mallilla, tosin tuo sälekaihdinharja saattaisi olla hyvä hankinta. Tarvitsemme myös leivänmuruja yms. keittiöN tasojen pienten roskien poistamista varten keittiöön pienen rikkasetin. Mitä tuotetta suosittelet? Onko se pieni harmaa setti ollut hyvä käytössä? Kiitos myös inspriraatiosta aloittaa vähitellen ikkunoiden siivoaminen. Teen sen vain kerran vuodessa, joten taidan kuitenkin hetken vielä odottaa siitepölykauden takia.

  2. Anne

    Jes, mahtavaa! On kyllä kätevää tilata vaikka kerralla kaikki tarpeelliset tuotteet, verkkokaupasta myös saa koko valikoimaa. Se pieni rikkasetti, jota käytän erityisesti keittiössä muruharjana on ollut ihan mahtava, lämmin suositus. Ja näiden juttujen perimmäinen tarkoitus on juuri innostaa ja tehdä yhdessä kotihommia – koska silloin se on aina mukavampaa 🙂 Kiitos kun seurailet!