tässä kollaasissa ovat kaiki materiaalilempparini – valkoinen, teräs, marmori ja tammi (sekä ripaus messinkiä)

Oi miten innoissani olen – laitoin tänään tilaukseen uudet baarituolit meidän keittiön saarekkeen äärelle. Tiedän että nykyiset baarituolit eivät ole vanhat, mutta en koskaan oikein rakastunut niihin juuri meidän keittiössä. Ne ovat kokovalkoiseen tilaan hitusen kovat ja kun tuoleille ilmoittautui ostaja, niin päätin tehdä vaihdon. Olin suunnitellut, että hankitaan uudet tuolit vasta tulevaan uuteen kotiin, mutta koska projekti on todella seisoksissa nyt, niin en vaan jaksa odottaa niin kauaa.

Mietittiin ja tutkailtiin vaihtoehtoja huolella, niin paljon kivoja tuoleja löytyi, mutta kun näin kotimaiset Woodnotesin Siro+ -baarituolit, tiesin että ne ovat etsimämme. Tammi oli meille itsestään selvä materiaalivalinta, halusin tuoleilta myös tukevuutta, mutta samalla siroutta. Nimensäkin perusteella nämä tuolit ovat Sirot ja silti malliltaan tukevat. Kauniina yksityiskohtana on messinkinen jalkatuki. Olen aivan innoissani – tuolien pitäisi saapua muutaman viikon kuluttua.

Poimin tuolikuvan lisäksi kollaasiin muutaman tämän hetken lempijuttuni. Meidän saarekkeen päällä killuu tuollainen Flosin Globall S2 -valaisin. Sen olen hankkinut jo vuonna 2004 (kolme kotia sitten), tässä näkee miten hyvin ajaton valaisin kestää aikaa ja kuinka sitä jaksaa katsella. Alun perin se on ollut ruokapöydän päällä, samaisen jalavapöydän, joka on nyt meillä terassipöytänä. Tässä kodissa valaisin sopi parhaiten keittiön saarekkeen päälle. Meillä keittiöön tarvittiin yleisvaloa antava valaisin saarekkeen ylle, joten tämä sopii huikean valotehonsa ansiosta tehtäväänsä täydellisesti.

via GIPHY

Marmori kuvastaa ikirakkauttani carraraan. Meidän saareke on saanut äskettäin ihanan paksun marmoripalan leivonta-alustaksi ystävältä, jolle se jäi yli omasta projektista. Kiitos Pialle ihanasta kivestä. Alusta tuo mukavasti ilmettä ja luksusta valkoiselle laminaattitasolle. Siinäpä oiva idea – kysäistä kiviliikkeestä ylijäämäpaloja upgreidaamaan keittiön tasoa. Kivialustalla on meillä myös oikea käyttötarkoitus, nimittäin Hän on hommannut sen nimenomaan taikinan vaivausalustaksi. Seuraavaan kotiin haaveilen saarekkeeseen marmoritasosta – siis ihan aidosta marmorista, vaikka se onkin huokoinen.

Viimeisenä kollaasiin poimin Fiskarsin ihanan Norden-sarjan keittiöveitsen. Näitä veitsiä ollaan katseltu sillä silmällä. Norden-sarja on muutenkin aivan mieletön. Meillä on siitä valurautapata ja Norden Steel -uunivuoka, joka on osoittautunut aivan mahtavaksi käytössä. Nautin siitä että astiat ja ruoanvalmistusvälineet ovat kauniita, mielestäni ne ovat osa keittiön sisustusta.

kuvat: Woodnotes / Fiskars / Flos

2 Comments

  1. Kiitos postauksesta! Niin ihana kollaasikuva, pidän itse täysin samoista sävyistä ja juuri kuvan mukaisella painotuksella kutakin, pientä ripausta mustaa unohtamatta. Siro-baarijakkarat (ja -tuolit) on äärimmäisen kauniit. Täällä kotona keittiön pöydän yllä sama Flosin valaisin ollut liki 10 v. ja olohuoneen katossa kaksi samankokoista himmennettää suoraan kattoon kiinnitettynä. Pst. Miten silmää miellyttävien juustohöylien ja kuorimaveitsien löytäminen voi olla niin vaikeaa – Collection Toolsin höyliä en ehkä raaskisi ostaa, eikä Fiskarsin Function-sarjaa enää ole. Oranssia väripistettä ei saa olla. Any hints?

  2. Anne

    Kiva että pidit postauksesta ja oi mahtista että sulla on samat valaisimet ollut jo pitkään, ah se on ihana sarja. Mulle tuli mieleen noissa veitsissä että ootko tsekannut Röslen valikoiman, niillä on superhyviä kuorimaveitsiä ja vielä ajattoman kauniita. Niissä on sellainen kunnon ammattikeittiölook. Muutenkin oon ihaillut heidän metallikulhoja ja reelinkitankoja, mulla olikin yhden kodin keittiössä sellainen koko seinän mitalta, se oli upea.