”kaupallinen yhteistyö IKEA ja Asennemedia

Kesäkoti rakentuu meillä erilaisista kesäisistä lempipaikoista – ote sisustamiseen niin sisällä kuin ulkonakin on astetta kepeämpi ja raikkaampi. Makuuhuoneen sisustus ja tunnelma on aina ollut itselle tosi tärkeä, vaikka siellä vietän lähinnä päivästä alun ja lopun. Mutta se onkin se ratkaiseva juttu, miten aloittaa päivä ihanasti ja miten rauhoittua (mieluiten kiireisen puutarhapäivän jälkeen) ennen nukkumaan menoa. Olen usein sanonutkin, että helpoin tapa uudistaa makuuhuoneen tyyli/ilme on lakanat. Loinkin meidän makuuhuoneeseen hetkessä kesäistä tunnelmaa heleiden lakanoiden avulla.

Koska nyt on kesä ja raikkaus mielessä, halusin hullutella värillä – en vaan voinut vastustaa IKEA:n uusia herkullisia ÄNGSLILJA-lakanoita raikkaassa vaaleanlilassa sävyssä. Koko huoneen tunnelma muuttui hetkessä kesäisen ilmavaksi niiden ansiosta. Lisäsin petaukseen vielä yhden raikkaan koristetyynyn, valkoinen VÄNDEROT-koristetyyny on pehmoista valkoista samettia.

kesäksi vaihdan muhkean täkin ilmavaan untuvapeittoon

Kesäpeitto aloittaa makuuhuoneen kesäkauden.

Meillä makuuhuoneen kesäkausi avataan kyllä ihan ensimmäisenä suuren täkin vaihtamisella kesäversioon. Meillä on kesätäkkinä IKEA:n ilmava SÖTVEDEL-untuvapeitto. Vaikka peite on ohut ja ihanan kevyt, se on silti mukavan kuohkea. Sitäpaitsi rakastan untuvapeiton rapinaa.

Makuuhuoneen kesäinen verhoratkaisu

Innostuin testaamaan makuuhuoneeseen myös runsaampaa verhoratkaisua. Tähän tilaan paistaa aurinko koko päivän ja näin ollen meidän on pidettävä verhoja kiinni päivän aikana, jotta huoneesta ei tule paahteisen kuuma. En kuitenkaan halua täysin peittävää verhoratkaisua, mutta toisaalta on mukava saada blokattua valoa tarvittaessa enemmänkin.

Keksin yhdistää sekä ohutta ilmavaa GUNRID-valoverhoa ja niiden seuraksi yhden peittävän ja pimentävän HILLEBORG-verhon. Sijoitin kaksi ohutta verhoa ikkunan toiseen päähän ja tumman pimennysverhon toiselle puolelle. Verhoja liikuttelemalla voi vaikuttaa valon kulkuun.

Vinkki: GUNRID-verhot on muuten valmistettu kierrätetystä polyesteristä, johon on käytetty mm. PET-pulloja ja niissä on ilmaa puhdistava ominaisuus. Sen mineraalipohjainen pintakäsittely pyydystää epäpuhtauksia huoneilmasta ja hajottaa ne hiilidioksidiksi ja pieniksi vesimolekyyleiksi.

IKEA:n tuotteita on helppo tilata kotiin verkkokaupasta tai helpottaa tavaratalossa asioimista käyttämällä Click & Drive -palvelua, jossa etukäteen tilaamasi tuotteet voit noutaa tavaratalon parkkipaikalta tai lastausalueelta

Kesäaamujen onni

Myönnän että useimmin minä olen se joka nousee ensimmäisenä, kurkkaa verhon raosta säätilaa ja hipsii keittämään aamukahveja. Unikeko ei herää edes natisevaan lattiaan, koirien tassutteluun saatikka kahvinkeittimen pulputukseen.

Mutta silloin kun Hänellä on töissä aikainen aamuvuoro, minä nautin itsekseni hitaasta heräilystä, saatan jopa hakea kahvikupillisen ja tulla sänkyyn nauttimaan aamiaista. Seurana on aina jotain luettavaa – yleisimmin aamulla se on inspiroivia lehtiä. Mikä parasta, olen saattanut käväistä koirien kanssa pihalla ja napata yöpöydälle kukkia. Tällaisia aamuja täytyy järjestää kesän aikana enemmän, koska hitaat aamut parhautta.

sängylle heitetty SOLBLEKT-rantapyyhe vihjaa kesäelämästä

GUNRID-valoverhot suodattavat auringonpaisteen kauniisti

Itse asiassa, jos lueskelen iltapäivällä jotakin, en ole aiemmin viihtynyt makuuhuoneessa, koska sinne tulee niin paahtava aurinko – mutta nyt voin hyvin kuvitella pötköttäväni välipalaa haukkaamassa sängyllä, sillä valoverhot suodattavat jyrkimmän auringon kauniisti. Valo on ihan erityislaatuinen ohuen kankaan läpi suodattuessaan.

GUNRID-valoverhojen takaa on ihana kurkistaa aamun tilanne puutarhassa
mustaksi öljytty TÄRNÖ-kalustesetti sopii täydellisesti keskieuroopplalaishenkiseen pihanurkkaukseen

Yksi tärkeimmistä asioista makuuhuoneessa on minulle ollut ikkunan alla oleva näkymä. Halusin tähän hivenen keskieuroopplalaista tunnelmaa liuskekivetyksellä, puksipuulla ja heinillä. IKEA:n klassinen TÄRNÖ-kahvilapöytäryhmä on yksi mieluisimmista paikoista pihalla. Tämä pöytäryhmä on jo vuosia vanha, ollaan öljytty se viime kesänä mustaksi. Tähän tulen mieluusti lämpimänä kesäaamuna nauttimaan santsikupillista kahvia. Tykkään myös kurkkia makuuhuoneesta aamulla tähän etukivetykselle, viehättävät näkymät rauhoittavat.

Kodin laittaminen kesäkuntoon on ihanaa. Etenkin näin alkukesästä tykkään organisoida sisällä kaiken vastaanottamaan kesäelämän – koska se on niin erilaista kuin vuoden muina aikoina. Kesällä sisällä vietetään vähemmän aikaa, mutta kun vietetään, niin tunnelma saa olla heleä, selkeä ja kepeä. Karsin myös mieluusti kaikkea ylimääräistä pois huonetiloista kesän ajaksi. Siivous saa olla nopeaa ja vaivatonta, koska käytän mielummin puuhasteluinnostukset pihan puolella.

IKEA:n verkkokauppa on loistava apu kodin järjestämisessä ja somistamisessa kesäkuntoon. Click & Drive -palvelun avulla voit noutaa tuotteet suoraan tavaratalon parkkipaikalta tai lastausalueelta, eikä sinun tarvitse käydä tavaratalossa sisällä lainkaan. Toki voit tilata tuotteet myös suoraan kotiisi tuttuun tapaan – joko kotiovelle tai paketin noutopistelle.

Ihania hetkiä kesäkeitaissa!

4 Comments

  1. Hei,
    Minkä kokoinen sänkynne ja untuvapeittonne on? Todella kaunista teillä.

  2. Anne

    Se on muistaakseeni 220×240 cm tai mikä se tuplapeiton vakkarikoko onkaan 🙂 Ja voi kiitos!

  3. Hei, mikä tuo aivan ihana valaisin tuossa yöpöydän yllä on?

    Anne