Yksi kukkahullu täällä, uskoisin että teitä on monia muitakin siellä ruudun takana, tai en usko vaan tiedän. Kukat ja sitä myötä maljakot ovat ehdottomasti yksi kodin piristyksiä ja tuovat niin paljon tunnelmaa ja pientä ekstraa sisustukseen. Meillä oli siskoni Suvin kanssa aivan ihana Koti-Live, jossa aiheena oli lempimaljakkomme ja mitä kukkia niihin haluttiin asetella. Tuo meidän kukkalive on vieläkin katsottavissa minun Instagram-tililläni IGTV:n puolella, jos satuit missaamaan sen.

KATSO —> Koti-Live: maljakot ja kukat

Koska aiheesta tykättiin kovasti, niin ajateltiin jatkaa sitä tänne bloginkin puolelle – toki myös ihanien kukkien takia, eihän niitä voi olla ikuistamatta valokuviin. Tämä on niin viehättävä aihe, että heitettiin samainen kukkahaaste myös muille – nappaa sinäkin se jos kukat ja maljakot innostavat. Jos toteutat tätä Instagramissa niin tägää minut ja Suvi kuviin, voimme jakaa omissa kanavissamme teidän maljakko/kukkakuvia.

Lempimaljakot (juuri nyt) ja viehättävät kukka-asetelmat

Suvi toteutti blogipostauksen hauskalla tavalla vastaamalla meille Livessä lähetettyihin kysymyksiin. Minä ajattelin toteuttaa tämän aiheen ihan vain esittelemällä valitsemani maljakot ja ideat kukkavalintojen takana.

Kirkas Aalto-vaasi

Ensimmäinen maljakkovalintani oli ihan klassinen kirkas Aalto-vaasi. Mielestäni tämä ikuinen klassikko on aina yhtä kaunis ja inspiroiva. Se ei ole syyttä noussut kulttimaineeseen. Maljakko on kaunis ihan tyhjänäkin, sen mielenkiintoinen ja pehmeä muoto on sympaattinen. Maljakko herättää varmasti monelle erilaisia muistoja ja tunteita.

Juuri nyt ihailen Aalto-vaasissa erityisesti toispuoleisesti asetettua runsasta ja rönsyilevää kukka-asetelmaa. Valitsin Pia Jaalan kukkakaupasta kimppuun satunnaisesti hivenen luonnonkukilta näyttäviä kukkia. Kokonaisuudesta tuli aika romanttinen ja hempeä. Tällä tavalla aseteltuna kukat eivät kuitenkaan ole yhtä juhlavia kuin vaikkapa kukkakauppiaan taidolla sitoma kimppu.

Kupittaan Saven vintage-maljakko

Toinen valintani maljakoista oli vanha Kupittaan Saven keraaminen maljakko. Tällaiset vanhat keraamiset maljakot ovat mielestäni ovelia lisämausteita sisustuksessa. Tässä minua viehättää kannumainen muoto ja kaunis kuviointi. Olen muuten aina mieltänyt että maljakko on vaaleansininen, mutta nyt kun katselin sitä tarkemmin, huomasin että sen kuviointi on mustaa tumman vihreää. Siinä ei sinistä ole missään.

Valitsin tähän maljakkoon rennosti näyttävät pionit. Näissä kuvissa ne ovat jo ennättäneet muuttaa väriä ja aueta kokonaan. Pioni on kyllä ehdottomasti yksi huikeimmista kukista ja nyt on syytä nauttia täysillä pionisesongista. Asettelin tämän kokonaisuuden meidän keittiön saarekkeelle, siellä oikein korostuu se miten valtava merkitys on valkoiseen sisustukseen pienellä värillisellä kukkavalinnalla. Keittiöön tuli heti ripaus muhevaa puutarhatunnelmaa.

Iittalan Ruutu-maljakko

Kolmantena maljakkona listallani oli Iittalan harmaa Ruutu-maljakko. Pidän sen jopa hitusen kovasta ja geometrisesta muodosta. Lisäksi maljakon suuaukkoon on helppo asetella kukkia erilaisiin asentoihin, kun se muodostaa siihen neljä kulmaa. Olen ihaillut Iittalan sivuilla heidän upeita ja ilmavia – moderneja – kukka-asetelmia. Erityisesti nyt tykkään tuollaisesta asetelmasta, missä on ohutvartisia pitkiä kukkia ja heiniä sekalainen setti.

Olipas tämä hauska toteuttaa ja vielä yhdessä siskon kanssa. Otamme muuten mielellämme idoita ja toiveita vastaan koskien Koti-Live -lähetyksiä.

Comments are closed.