Minulla on kotona uusi ehdoton lempinurkkaus. Pikku hiljaa meidän työhuoneesta on kehkeytymässä eheä ja kutsuva kokonaisuus. En nyt kylläkään puhu vielä työpöytätilanteesta, koska tekniikkaa on paljon, siitä tuskin tulee erityisen kutsuvaa. Siksi onkin tärkeää, että kaikki muu huoneessa olisi mahdollisimman rauhoittavaa ja inspiroivaa – kun kääntää katseen työpöydän äärestä, mielellään katselee kivan näköistä näkymää. Jaksan ihastella tuota Vintron kalkkimaalilla käsiteltyä eläväistä seinää ja sen eteen muodostunutta kokonaisuutta.

Katso tästä miten seinä on toteutettu: Työhuonen muutos kalkkimaalilla

Kalkkimaalin tunnelmaa olen halunnut korostaa luonnollisella fiiliksellä, Vallilan juuttimatto ja Matrin Lempi-penkki sopivat ihanasti yhteen ja tuovat sopivalla tavalla rentoa tunnelmaa tilaan. Äskettäin kiinnitettiin penkin yläpuolelle makuuhuoneessa ollut House Doctorin peili ja kokonaisuus raikastui mukavasti. Ainoastaan yksi miinus, peili heijastaa työpöytäpuolen lievän kaaoksen – sille pitää tehdä jotain (kun saan aikaiseksi vaan). Mutta hei yksi ihana juttu myös tässä huoneessa – ikkuna on pesty ja se raikasti heti tunnelman.

työhuoneen nojatuolilla majailee yleensä Iittalan tyyny ja pieni valkoinen koirulainen

Tässä huoneessa onkin kaksi second hand -löytöä, niistä olen erityisen iloinen. Pyöreän peilin olen ostanut ystävältäni, jolle sillä ei ollut uudessa kodissa sopivaa paikkaa. Viimeisin löytö taas on tuo ihana Menun TR Bulb -pöytävalaisin, jonka bongasin Torista. Olin tätä valaisinta ihaillut, sillä kaipasin tasolle tunnelmaa luovaa valaisinta, sillä usein istuskellaan IKEA:n nojatuolissa, joka on tuossa ikkunan alla, etenkin iltaisin, jos toinen istuu koneella, toinen on seurana nojatuolissa. Tällöin pehmeä säädettävä tunnelmavalo on mukava. Sattumalta eteen osui Torissa toivomani valaisin, vieläpä ihan tästä läheltä. Ja voi miten täydellinen se onkaan paikassaan. Mielestäni valaisin loi kokonaisuuteen ripauksen ylellisyyttä.

Juuri nyt lempinurkkauksessani on keskitytty haaveiluun. Olen lueskellut uusia lehtiä ja zoomaillut nojatuolikankaita. Lehdistä on sanottava, että huomaa selkeästi miten nämä ajat ovat vaikuttaneet printtiin. Ruotsalaiset suosikkilehteni ovat enää varjo siitä mitä ne parhaimmillaan olivat, sitkeästi kuitenkin ostan niitä vielä, koska pidän siitä että on myös paperilehtiä. Sen sijaan iso peukku kotimaiselle Asun-lehdelle, se on edelleen ehdoton suosikki ja tuo heidän uusi ”bookazine” -julkaisu on ihan mieletön visuaalinen pljäjäys. Pelkästään kannen kuva on sellainen joka sykähdyttää aina kun lehteä vilkaisee, suosittelen ostamaan (samalla tukee kotimaista laadukasta lehteä).

Nuo kangastilkut puolestaan ovat vaihtoehtoja tilaamaani nojatuoliin, jota odottelen olohuoneen puolelle. Ihania harmaita ja vaaleita luonnonsävyjä ja yksi värikäs vaihtoehto. Arvaatko mihin päädyin?

Nojatuolivalinnan paljastinkin jo minun ja Suvin Koti-Livessä, joka on katsottavissa Valkoisen Harmajan IGTV:n puolelta. Tokihan kerron siitä pian lisää täälläkin. Odotan innolla tuolia saapuvaksi.

Tämä viikko on kyllä hujahtanut supernopeasti. Minulla oli todella kiireinen viikko töiden puolesta, lisäksi ollaan oltu pihatöissä ahkerasti. Nyt alkaa se kausi, kun sisällä paikat saattavat olla hitusen hujan hajan, kun haluaa olla mahdollisimman paljon pihalla. Yritänkin siksi laittaa kesää varten sisällä paikkoja ojennukseen, niin että sisällä kaikki pysyy helposti järjestyksessä, vaikkei järkkäilyyn ja siivoamiseen käyttäisi juuri aikaa. Tärkeintä tässä on etsiä kaikille tavaroille omat paikat ja laittaa ne aina käytön jälkeen omalle paikalleen – se on helpoin tapa hoitaa kotia.

2 Comments

  1. Minulla ei ole juurikaan silmää sisustamiselle, mutta tuo nurkkaus näyttää todella kivalta, niin kauniilta ja harmoniselta.