meillä on aina keittiön tasolla Iittalan Kartio-kaatimet, niillä lisätään kahvinkeittimeen vesi ja ne muistuttavat riittävästä veden juomisesta

Lämpimät terveiset meidän keittiöstä. Olen tällä hetkellä sisäisesti aika kyllästetty jauhoilla, se tulee ekana mieleen, sillä niin meillä, kuin monella muullakin on varmasti leivonta ja taikinoiden pyörittely ollut viime aikoina entistä ahkerampaa. Meillä on innostuttu etenkin pitsasta ja oikeanlaista pitsapohjaa on opiskeltu ja testailtu – lopputuloksia olen itse lähinnä onnellisena maistellut ja taikinoiden vaivaamista sivusta ihastellut. Muutenkin keittiöjutut kiinnostavat nyt todella paljon, paitsi että haaveillaan hyvästä yleiskoneesta (että voi leipoa entistä enemmän), myös keittiön sisustaminen pyörii mielessä.

Valkoinen keittiö on ajaton ja raikas, ihana kun siihen voi tuoda pienillä somisteilla erilaisia tunnelmia. Tykkään edelleen valtavan paljon etenkin tänne valitsemistani yksityiskohdista – valaisimista, vetimistä ja hanoista. Sen sijaan layout on mikä on, talon mukana tullut ja sitä on muokattu lisäämällä saareke ja freesaamalla yleisilmettä. Saareke onkin meillä mieluinen paikka, niin kokkailussa kuin syömisessäkin. Täytyy myöntää, että useammin syödään keittiön puolella kuin varsinaisessa ruokatilassa.

Ferm Livingin hauska naamaruukku saa seuraa Muubsin naamapatsaasta

 

Valkoisen keittiön somistaminen

Koska valkoinen keittiö, haluan kiinnittää erityisen paljon huomiota pieniin yksityiskohtiin. Ja muutenkin tykkään pitää jotakin esillä keittiön tasoilla, koska meillä on niin paljon tasotilaa, että kokonaisuudesta tulisi todella kolkko, jos mitään sommitelmia ei olisi pehmentämässä tunnelmaa. On kuitenkin hiuksen hieno raja siinä, mikä on liikaa ja mikä sopivasti.

Myönnän että meilläkin joskus tasoille kertyy ylimääräistä kampetta, kun kerran on tilaa mihin laskea, eikä mikään oikein ole tiellä, juuri koska tasotilaa on enemmän kuin tarpeeksi. Nyt on tullut sekin nähtyä että tasotilaa on melkein liikaa.

soma suolalusikka on tuliainen viimeisimmältä Lontoon reissultamme

Lieden vieressä meillä on aina eniten käytetyt mausteet heti saatavilla – suola, pippuri ja öljy. Lisäksi sommitelmasta löytyy vaihtelevasti yrtti, soijakannu, kauhanlepuutin ja keittiöpyyhe. Pinosinpa mukaan myös kauniit Muuton marmoriset pannunalusetkin. Niitä käytetään monessa tarkoituksessa, eikä vähiten ihan koristeenakin. Yritän aina valita kauniita keittiöesineitä, koska ne ovat niitä helppoja arjen ilostuttajia.

pitkä kapoinen puulusikka on mielestäni paras tomaattikastikkeen sekoittelija
marmorialusta on Hayn ja graniittipala on keittiötason mallipala

Kivialustat tuovat mielenkiintoa valkoisuuteen

Viime aikoina tosiaan leipomisinnostus on kasvanut ja ollaan täydennetty leivontakalustoa muutamalla uudella tarvikkeella. Rostin klassiset taikinakulhot ovat ihania ja laadukkaita, kunhan muistaa poistaa pohjan silikonirenkaan ennen konepesua. Taikinalastat ja selkeä mittakannu ovat myös ehdottoman kätsyjä. Erilaiset kivialustat ovat ihania yksityiskohtia. Nyt tarvittaisiin vähän suurempi marmorialusta leivonta-alustaksi, sellainen saattaakin jo olla löytynyt yhden ystävän kätköistä. Muuten puulusikka on minusta superkaunis, vaikka toisen mielestä epäkäytännöllinen, mutta minä hämmentelen sillä mieluiten esimerkiksi pastakastiketta.

Marimekon suloinen keittiöpyyhe ilostuttaa valkoisessa keittiössä

Paljon tapahtuu keittiössä myös altaan ympärillä, kaunis käsisaippua, paperiset käsipyyhkeet (korona-ajan takia lisänä) ja nätti käsien kuivauspyyhe ovat ihan ehdottomat. Minulla on pakkomielle siihen, että käsipyyhe roikkuu aina tuossa ovessa. Astiapyyhkeet ovat puolestaan taiteltuina keittiön tasolle – näitä ei parane sekoitella keskenään.

tähän toivoisin tammisia baarijakkaroita

Yksi asia minua askarruttaa keittiössä juuri nyt. Tykkään kovasti noista mustista tuoleista, mutta koen ne tänne valkoiseen keittiöön kuitenkin liian jyrkiksi. Olenkin miettinyt että vaihtaisin tuolit puisiin versioihin. Jotenkin nyt kiinnostaa kovasti saada tunnelma entistä lämpimämmäksi ja kodikkaammaksi.

miten niin toinen on pakotettu kuvaan..

Minä ja pikkuapulaiseni toivotellaan teillekin herkullisia keittiöhetkiä. Leivoin viime viikonloppuna helppoa parsapiirakkaa ja voisin laittaa sen ohjeen tänne blogin puolellekin seuraavaksi. Tätä kirjoittaessa juuri syön viimeistä palaa siitä…

2 Comments

  1. Moikka!

    Baarituoleista … tuohon sopisi niin täydellisesti ne Nikarin tammiset Perch baarituolit, eikös vaan? =)

  2. Anne

    No niin sopisi, ne on ihanat 🙂 Meillä oli Koodissa sellainen tiskin edessä ja vitsit miten kaunis, mutta me istutaan tosi paljon tuossa, ja mukavuudessa se ei ihan pääse siihen mitä haetaan. Katsotaan mihin päädyn 🙂 Woodnotes on vahva ehdokas.