”Kaupallinen yhteistyö Nanso

Nyt on virallisesti kesä ja se on ihanaa! Olen möyrinyt pihatöissä enemmän kuin uskoisikaan, mutta olen myös viettänyt ihania hetkiä puutarhassa ystävien kanssa. Nyt innostaa paljon piknikit ja syömiset muutenkin ”al fresco”. On myös ihana puketutua puutarhahetkiin muutenkin kuin kitkemistöihin. Minä esittelen teille muutaman kivan kesäasun Nanson mallistosta.

Elaine-mekko

Pitkähelmaiset mekot ovat erityisesti mieleeni. Säärien rusketusprojekti on vielä aluillaan ja muutenkin pidän liehuvista ilmavista pitkistä helmoista pukeutumisessa. Tällaisen yksinkertaisen mekon voi asustaa monella tavalla. Itse viihdyn hyvin valkoisissa tossuissani, mutta etsin juuri itselleni ihania matalia sandaaleita, jotka olisivat täydellinen pari myös kesämekoille. Tämä Elaine-mekkomalli löytyy Nansolta myös yksivärisenä pellavaversiona, mutta minä valitsin itselleni tällä kertaa raikkaan raidallisen viskoosisekoiteversion. Ihastuin palavasti tuohon raitakuosiin, mutta myös mekon malliin. Mekossa on säädettävät olkahihnat, joka on todella hyvä, sillä itse olen lyhyt (163 cm), näin mekon pituutta ja avonaisuutta voi säädellä itselleen sopivaksi.

Aino-neule

Jos ja kun ei ole aina ihan täysi helle, tykkään pitää mekon seurana jotakin kevyttä lämmikettä. Nansolla on aina mallistossaan ihania yksinkertaisia neulepaitoja, ne ovat minusta tuoneet kivaa lisää merkin valikoimiin – villapaitaihminen kun olen niin peukutan tietty tätä. Yhdistin Elaine-mekkoon nyt puuvillaisen Aino-neuleen, jonka pellavaisen beige sävy on todella onnistunut mielestäni. Tämä on sellainen neule, jota kuljettaa koko kesän mukana missä vain – se ei rypisty, menee pieneen tilaan ja lämmittää silloin kun on tarve. Yhdistäisin tämän mielelläni myös esimerkiksi pellavasortseihin tai pellavahousuihin.

On kyllä sanottava, että tällainen mekko+neulepaita on yksi kaikkien aikojen lempiyhdistelmäni pukeutumisessa. Neuleen mitoituksesta; se on mielestäni hyvin kokoa vastaava, itse pidän hitusen väljästä, joten otin S-koon, vaikka normaali kokoni onkin XS/S. Molemmat toimisivat tällaisessa vaatteessa, mutta jos pitää valita, menen aina koon ylöspäin.

Luoto-mekko

Toinen mekkovalintani on pellavainen Luoto-mekko. Voi miten ylellinen tämä onkaan. Kangas on paksua ja mekossa on vuori. Vaikka mekko on rento ja mukava, näen tämän myös hitusen juhlavampana mekkona. Tässä on kesäjuhliin aivan ihana vaihtoehto. Mekkoa on myös valkoisena ja punaisena. Itse olen viime aikoina löytänyt mustan värin uudelleen pukeutumisessa. Innostun nyt selkeydestä ja jotenkin mustan eleganttius viehättää juuri nyt.

 

Luoto-mekko on myös mietitty leikkaukseltaan monelle vartalotyypille sopivaksi, nimittäin tässäkin voi säädellä istuvuutta ja mallia vyötäröllä olevien vyönauhojen avulla. Itse sidoin nauhat eteen rennolle solmulle, mutta ne olisi voinut myös sitoa taakse, tai vaikka antaa roikkua auki. Plussaa annan myös sivusaumojen taskuista, koska huomaan vieväni usein kädet taskuun jos taskut on tarjolla. Ja vielä  huomio Luoto-mekon pellavakankaasta, etenkin mustasta – tähän ei tartu kaikki karvat ja hiukset, vaan kangas pysyy helposti siistinä. Tärkeä huomio mustassa vaatteessa, etenkin eläinperheessä.

Pellava-paitapusero

Halusin nostaa tähän juttuun vielä nanson Pellava-paitapuseron, sillä se on mielestäni yksi vaatekaapin perusjutuista. Minulla on ollut parisen vuotta tämä paita valkoisena ja se on edelleen ihan lemppareitani. Ihastuin siis oitis myös tähän oliiviin sävyyn kun tämä tuli mallistoon. Näihin kuviin valitsin lempifarkkuni pellavapaidan kaveriksi, mutta paitapuseroon nyt voi yhdistää mitä vain.

Tykkään pukea pellavapaidan rennosti, jätän nappeja auki ylhäältä ja alhaalta ja kääräisen hihoja rennosti ylöspäin.

Nanson pellavat

Taidan itse seuraavaksi ostaa tämän kaveriksi Nanson pellavamallistosta sortsit. Nämä Nanson kevyet pallavapaidat, sortsit ja housut ova kaikki sellaisia, joita voi käyttää myös kotiasuina ja yöpaituleinakin. Pellavavaatteet on mielestäni vaatekaapin klassikoita mitä suurimmassa määrin.

Nämä kesäillat ovat niin ihania, oli mahtavaa hyppiä omalla pihalla ja iloita kaikesta vihreydestä ja lintujen iltakonsertista. Nyt toivotaan ihania lämpimiä ja aurinkoisia kesäpäiviä että saa nauttia kepeistä kesävaatteista!

Ps. Nanson kaikki kivijalkamyymälät ovat taas auenneet!

6 Comments

 1. Tosi kivoja asuja ja kauniit kuvat 🙂 Tykkään juuri tälläisista kuvista – huolitellut, mutta rennot ja asut sellaisia, joita voi oikeasti käyttää!
  Olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutten ole tainnut ennen kommentoida.

  Aurinkoista kesää!

  Toivottelee, kaima

 2. Anne

  Hei kaima 🙂 Voi miten ihana palaute, kiitos paljon. Olen myös iloinen että kommentoit, nämä lämmittävät aina sydäntä kovasti. Aurinkoista ja lämmintä kesää sinullekin!

 3. Aivan ihania kuvia, ja valitsemasi vaatteet ovat juuri näköisiäsi. VIhreä pellavapaita on sellainen, jonka itsekin valitsisin.

 4. Anne

  Kiitos Marjukka, oli kyllä täydellinen kuvaushetki tuo illan kaunis pehmeä valo – sitä pitää muistaa hyödyntää enemmän 🙂 Pellavapaidat ovat minunkin ikisuosikkejani. Ihanaa viikonloppua!

 5. Moikka, mikä koko sinulla on ihanasta Elaine-mekosta?

 6. Anne

  Moikka, mulla on siitä koko 34 🙂 Ja voi vitsit oon rakastunut siihen mekkoon! Oikein odotan kun nyt alkaa lämpimät kelit niin saa huilutella siinä menemään.