”kaupallinen yhteistyö Adea

Meidän olohuoneessa on vihdoin uusi ihana nojatuoli. Ollaan etsitty meille sopivaa ja molempia miellyttävää nojatuolia pidemmän aikaa. Aina kun ollaan jossain käyty, ollaan katseltu vaihtoehtoja ja koeistuttu eri tuoleja. Esimerkiksi Kööpenhaminan reissulla tuli testailtua ja ihailtua aika monta nojatuolivaihtoehtoa. Mikään kiire nojatuolilla ei ole ollut, joten hauduteltiin rauhassa hankintaa. Aloitettiin etsintä oikeastaan Adean mallistosta ja lopulta se myös päättyi siihen. Valitsemamme tuoli on Adean Bonnet-sarjaa ja nojatuoleista pienempi Bonnet Club -tuoli.

Bonnet Club -nojatuolin on suunnitellut kaksikko Mats Broberg & Johan Ridderstråle, jotka ovat erittäin tunnettuja ja arvostettuja ruotsalaismuotoilijoita. Laadukkaassa huonekalussa kaikki osa-alueet on mietitty tarkkaan, ei pelkästään työ ja materiaalit vaan tietysti myös muotoilu. Hyvin muotoiltu tuote on mukava käytössä, se kestää aikaa ja on vaivaton silmälle.

Kotimaiset Adea ja Annala

Minulle Adea on hyvin tuttu ja rakas kotimainen huonekaluvalmistaja, olenhan työskennellyt heidän huonekalujen parissa yli kaksikymmentä vuotta. Tiedän miten intohimoisesti Adealla suhtaudutaan huonekalujen valmistukseen ja muotoiluun. Tämän tuolivalinnan kotimaisuusastetta lisää vielä kangasvalinta, sillä verhoilukangaskin on kotimainen, sen on kutonut myös Pohjanmaalta löytyvä kangastalo Annala, joka on tehnyt jo sadan vuoden ajan kankaita. Annalan kankaat ovat myös minulle tuttuja, ihan sieltä sisustusuran alkuajoilta saakka. Nyt Adea ja Annala ovat luoneet yhteisen malliston ja se on minusta mahtavaa. Usein huonekalujen verhoilukankaat tulevat eri puolilta eurooppaa, on kuitenkin aivan mieletöntä, että myös meiltä kotimaasta löytyy kankaiden valmistusta.

Kehrä-kankaassa on kauniita sävyjä, minkä vain valitsee ei voi epäonnistua

Laadukaan huonekalun yksi merkki on täydellisesti istuva irtoverhoilu

Kun tuolimalli oli valittu, alkoi kankaan pähkäily. Adealla on laaja oma kangasmallisto, lisäksi heidän huonekaluja saa tilattua käytännössä ihan millä tahansa kankaalla minkä vain valmistajan mallistosta. Itselleni oli kuitenkin selvää, että haluan tuoliin Annalan kankaan. Valitsemani Annalan Kehrä-kangas on villasekoitetta. Värivaihtoehdot olivat kaikki hyviä – hitusen ehkä pähkäilin, vaikka myönnän, että valintani oli aivan päivänselvä kun näin mallipalat. Niin kauniita kuin kitin ja harmaan eri sävyt ovatkin, halusin meidän olohuoneeseen ripauksen väriä. Oli aika ihana sattuma, että tässä kankaassa oli värillisenä vaihtoehtona pehmeä roosa, koska se oli alunperinkin haaveilemani värisävy.

Tässä Annalan kangasmallistossa on myös samaan sarjaan tehty kuosikangas nimeltä Pioni, jonka kuvion on aikanaan suunnitellut Marjatta Metsovaara.

Mistä vain suunnasta Bonnet-tuolia katsookaan, se on silmiä hivelevän kaunis

Tuolin väri elää valon mukaan, välillä se on hennomman roosa ja välillä syvän täyteläinen. Pidän siitä valtavasti ja se tuo olohuoneeseen toivottua syvyyttä ja sävykkyyttä. Miellän tämän valinnan lopulta aika neutraaliksi, sillä kankaan väri on murrettu sopivalla tavalla ja siihen on erittäin helppo yhdistää mitä tahansa muita värejä. Tämän nojatuolin yksi taidonnäyte on esimerkiksi huolella viimeistelty irroitettava verhoilu. Kangas istuu tuoliin täydellisesti joka puolelta, eikä arvaisi verhoilun olevan irroitettava. Tämä mahdollistaa sen, että voin halutessani tilata tuoliin toisetkin päälliset. Minulla on sohvaankin kahdet eri päälliset, miksei nojatuolissakin voisi olla. Mutta nyt nautin tästä herkullisen roosasta tuolista, katsotaan toista väriä joskus myöhemmin.

Pidän meidän olohuoneen kerroksellisuudesta, uudemmat ja vanhemmat hankinnat sopivassa suhteessa

Voin kertoa, että tuoli on ollut jo kovassa käytössä. Meillä on tapana viettää paljon aikaa olohuoneessa koko perheen voimin; sohvalle on yleensä ahtautunut kaksi ihmistä ja kaksi koiraa. Tilanne on tasapainottunut huomattavasti, kun minä olen ominut nojatuolista itselleni oman pesän. Mahdun hyvin pesiytymään tuolin uumeniin, tai nautiskelemaan sen mukavuudesta ihan kunnon istuma-asennossakin, miten milloinkin. Kummasti vaan nojatuolissakin on välillä ahdasta, kun kaksi pikkukaveria haluaisivat molemmat aina olla siellä minun kanssa samaan aikaan.

Koirista puheen ollen; heillä ei periaatteessa ole lupaa mennä itsekseen tuoliin, sillä se olisi aivan liian hyvä tähystyspiste. Mutta toki he välillä siinä myös oleskelevat ja kangas on ollut loistava, vaikka villakangas on hitusen karkea, ei siihen ole jäänyt koirista karvaa ja sen vahva pinta kestää hyvin myös pienet petaamisyritykset.

Olemme kaikki erittäin tyytyväisiä uuteen nojatuoliimme!

5 Comments

  1. Sinulla on kiva blogi, olen saanut paljon kivoja ideoita myös oman kotini sisustukseen. 🙂

  2. Anne

    Hei Terhi, aivan ihana kuulla – kiitos kivasta palautteestasi 🙂

  3. Moikka Anne. Oletteko luopuneet Bertoian Diamond-tuolista? Olen harkinnut sitä tuoliksi meidän pienehköön olohuoneeseen, koska ajattelen sen olevan sopivasti ilmava. MIetityttää, että onkohan siinä hyvä istua. Olisi kiva kuulla kokemuksia sinulta, kun muistelen, että teillä sellainen on joskus ollut. Kiitos jo etukäteen ja tsemppiä rakennusprojektiin!

  4. Anne

    Moikka, joo möin tuolin kun muutettiin tähän väliaikaiskotiin ja sille ei löytynyt täältä tilaa. Tuoli on tosi hyvä istua, sen muotoilu on niin onnistunut – moni sanoi aina meillä siinä istuessa että on paras tuoli. Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! <3