Niin paljon kun pidänkin sisustuksessa neutraalista luonnollisesta värimaailmasta – valkoinen, hiekka, tammi, harmaa – kaipaan niiden seuraan vähän värisävyjä, joskus enemmän ja joskus vähemmän. Nyt ihailen kovasti tanskalaista väri-iloittelua, johon kuuluu murrettu väriskaala niin pastellisia karkkivärejä, kuin syvempiä tummia sävyjäkin.

Tähän postaukseen lainasin kuvat Hayn sivuilta, siellä on aivan mahtava inspiroiva kuvapankki. Iso osa kuvista on Kööpenhaminan Hay Housesta, jossa käytiin meidän Köpiksen reissulla. Se oli kyllä aivan upea ja inspiroiva myymälä. Tällaisia kodinomaisia lifestyle-myymälöitä saisi olla enemmänkin. Vaikka onko se niin, että suuri osa hankinnoista nykyään tehdään verkkokaupoissa – harmi.

postauksen kaikki kuvat HAY
kynttilänjalka ja kirjapino tuovat väriä valkoiselle sohvapöydälle, asetelma on kuin vahingossa syntynyt
harmaa hyllystö ja valaisin pääsevät hienosti oikeuksiinsa pehmeän kellanpersikan seinäsävyn kanssa

Värit tuovat eloa sisustukseen

Näistä kuvista huomaa miten rohkeatkin värisävyt tuovat eloa neutraaliin sisustuksen. Joskus kannattaa olla rohkea isommissakin asioissa, kuten vaikkapa sohvan tai nojatuolin värissä – kun valitsee laadukkaan tuotteen jossa on irtoverhoilu, voi siihen hankkia vaikka kahdet päälliset. Toisaalta, esimerkiksi kuvan Hayn modulisohvassa on kiinteä verhoilu, mutta kun se on villakangasta, on helppohoitoisuus taattu ja väriä voi loihtia erilaisin tyynyrykelmin. Tyynyissä kannattaa uskaltaa kokeilla erilaisia sekoituksia, tuossa sohvakuvassa on esimerkiksi neljä ihan erilaista tyynyä. Kombo on mielenkiintoinen ja silti harmoninen. Kuvitelkaapa jos siinä olisi vaikka kaksi noita oransseja tyynyjä ja tuota lilaa tyynyä ei ollenkaan – niinpä, ei toimisi yhtä hyvin (ainakaan minun silmään).

Seinäväreillä leikitteleminen on myös kiva tapa tuoda tunnelmaa sisustukseen. Ihailen harmaan hyllyn takana olevaa kellanpersikkaista sävyä. Vaikka kaikki isot huonekalut olisivat neutraaleita, yksi pastellinen seinä tekee heti pehmeyden ja kutsuvuuden.

Tämän hetken yksi hittivalaisin on varmasti tuo Hayn vekkivarjostiminen Matin-valaisin. Onhan se hauska omalla hitusen ysärityylisellä romantiikallaan ja kivoilla värivaihtoehdoilla. Sisustuksen trendiasuste tällä hetkellä. Sananen avohyllyistä; mielestäni ne tuovat eloa sisustukseen, kokonaisuus kirjoineen ja esineineen tuo tunnelmaa. Jos tilassa on pelkkiä matalia umpinaisia tasoja siellä täällä, voi kokonaisuus olla lattea. Säilytyskalusteissa kannattaa suosia vaihtelua, niin korkeuden kuin tyylinkin suhteen. Lipastot on kivoja, mutta ei ehkä joka seinustalla.

Nyt: sisustushitti on Hayn Matin-vekkivalaisin

Ihailen aina erilaisia hentoisia viherkasveja, jotka ovat vähän jopa keskenkasvuisen näköisiä. Tuossa Hayn ruukussa oleva kasvi on hauska, mikäköhän se on. Pastellin turkoosi Hayn kastelukannu on harkittu yksityiskohta ikkunalaudalla, taas pieni piste väriä kätevästi.

meillä on telkkaritasona tuota samaa Hayn New Order -hyllystöä makkarin puolella

Nyt näkyy paljon myös pitkiä verhoja sisustuksessa, ne tuovatkin ihanaa pehmennystä tiloihin. Itse olen yksiväristen ja neutraalien verhojen ystävä. Tosin jos olisi vaikkapa vanha puutalo, voisin hyvin valita sinne myös kuviollista verhokangasta -nyt kiinnostaa esimerkiksi Libertyn pikkukuvioiset kankaat.

tässä on huikea kivitaso ja kaapistojen pehmeä oranssi sävy on ihana

Rakastan keittiöjuttuja ja tunnelmallista keittiötä. Vaikka meillä onkin hyvin valkoinen ja tilava keittiö, tykkään koota sinne välillä erilaisia pikkujuttuja, joilla tulee vähän rentoa tunnelmaa. Yllä olevissa kuvissa rakastan erityisesti kiinteää tammista seinähyllystöä ja eläväistä kivitasoa. Elementtejä joita havittelen seuraavaan kotiimme.

     

murretut karkkivärit tuovat hauskuutta ja pehmeyttä sisustukseen, ne eivät näytä liian imeliltä, kun seuraan yhdistää luonnonmateriaaleja ja neutraaleita sävyjä

Siskoni Suvin makuuhuone on aivan ihastuttava pehmeän keltaisine seinineen. Näistä kuvista tuli mieleen juuri sellainen 90-lukulainen murrettu pastellisuus joka viehättää taas kovasti. Raitalakanatkin näyttävät hurmaavilta selkeässä ympäristössä.

Omaan kotiini olen tuonut tällaista sävymaailmaa pienillä yksityiskohdilla kuten kynttilänjaloilla, kukilla, lehdillä, maljakoilla, lakanoilla (nämä ihanat lilat IKEA:n lakanat), tai no onhan uusi nojatuoli myös aika kiva väripiste.

Innostutko sinä nyt väreistä sisustuksessa?

2 Comments

  1. Hei Anne! Vähän ohi aiheen, mutta olisiko sinulla vinkata kivoja suojakuoria iPhoneen (8)? En haluaisi ihan mustia, eikä bling blingkään tunnu oikein omalta jutulta. Tuli mieleen, että oletko sinä törmännyt sellaiseen kuoriin, jotka miellyttävät myös modernin sisustajan silmään.

  2. Anne

    Heippa Minna! Mä oon tykännyt mun iPhonessa ihan Applen omista kuorista. Ne on niin eleettömiä ja laadukkaita. Nyt mulla on valkoinen kuori. En itse tykkää läpällisistä kuorista, vaan mulla on vain se silikoninen takakuori. Nyt juuri katsoin että Applelta oli tullut ihania kesävärejäkin kuoriin.