Minä ostin viime viikolla elämäni ensimmäisen (eikun oikeasti toisen*) haalarin. Olen jo pitkään ihaillut erilaisia haalareita, mutta en ollut uskaltanut edes ikinä sovittaa sellaista, kun ajattelin ettei minulle sovi yksiosainen asu. Mutta niin vain testasin COS-myymälässä tätä beigeä versiota ja ihastuin kyllä siihen heti.

Oikeasti ajattelin, että tälläinen veikeä asu olisi kiva monissa kuvissa – se kun kuuluu työhöni, että mietin millaisia kuvia mihinkin tarkoitukseen sopii. Mutta nyt kun olen vähän tutustunut tähän vaatekappaleeseen, aion varmasti käyttää sitä monessa eri tilanteessa. Kotosallakin tuli heti hyväksyntä tälle asulle.

*Palaanpa siihen elämäni ensimmäiseen haalariin.

Joskus minun teiniaikoina haalarit oli kovasti muodikkaita, eikä sellaista löytynyt valmiina. Koska olen aina tykännyt vaatteista, myös niiden visioinnista, päätin että teetän tutulla ompelijalla itselleni haalarin. Näin mielessäni tällaisen väljän pyjamamaisen haalarin. Kankaaksi valitsin murretun pinkin sävyisen, vähän liukkaan ja paksun kankaan. Jännityksellä kiikutin haalarikankaan ompelijalle ja hän otti minusta mitat. Kerroin miten haluan taskut ja muut sijoitettavan.

No kun haalari vihdoin valmistui, noudin sen innolla ja sovitin päälleni. Se oli toooodella tiukka, siis sellainen kapea putki. Voitte varmaan kuvitella miltä se näytti erittäin hoikkeliinilla pienellä tytöllä. En tiedä missä vaiheessa minun ja ompelijan kommunikointi tökki, mutta sitä väljyyttä siinä ei ollut yhtään. Haalaria en tainnut lopulta käyttää kuin yhden kerran. Siitä minulle taisi jäädä haalarikammo.

Eilen sunnuntaina Suvin ja minun Koti-Livessä puin ekaa kertaa tämän uuden haalarin päälle – koska ajattelin sen olevan sopivan rento kotiasu makuuhuoneaiheiseen jaksoon. Pidän siitä miten sen sävy sopii tällä hetkellä myös meidän makuuhuoneen värimaailmaan. Tästä tulikin mieleeni, että miten sisustus ja pukeutumistyyli kohtaavat. Suvi kirjoittikin omaan blogiinsa tästä aiheesta; Tyylini kulmakivet – onko sisustus- ja pukeutumistyylissä yhtäläisyyksiä.

Voit muuten katsoa meidän makuuhuone-aiheisen Koti-Liven vaikka tästä linkistä.

en kestä tuota pientä nukkujaa, jonka pitää olla siellä missä minäkin
olen aivan ihastunut tuohon väriyhdistelmään, hiekkaisia sävyjä ja persikkaista sävyä

Tämä herätti minutkin ajattelemaan omalta kohdaltani asiaa. Koen kyllä ehdottomasti, että pukeutumistyylini ja sisustustyylini kohtaavat, niissä on aivan samoja elementtejä. Molemmissa nojaan ajattomaan ja selkeään pohjaan. Rakastan erilaisia kulmakiviä – kuten valkoisia t-paitoja ja valkoisia lakanoita, laadukkaita käsilaukkuja ja upeita valaisimia, luonnonmateriaaleja niin vaatteissa kuin kodin tekstiilivalinnoissakin. Listaa voisin jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

Samalla kuitenkin pidän yllätyksistä, olkoon se pukeutumisessa vaikka tämä haalari tai kölhöt värikkäät kengät. Sisustuksessa taas vaaleanpunainen nojatuoli ja värikkäät isän maalaukset. Haluan ympärilleni harmoniaa ja selkeyttä, mutta haluan silti jotakin sykähdyttävää. Mieluiten sellaista sykähdyttävää jonka huomaa kun tarkastelee kokonaisuutta pidempään.

Olen muuten värittänyt selkeästi beigeä – tuossa sisustuksessa persikansävyisellä krysanteemin oksalla ja Raami-tuikkukupilla, asussa taas oranssinpunaisella huulipunalla.

Ne pienet yksityiskohdat on kyllä aika merkityksellisiä. Niin, mitä pidät haalarista?

4 Comments

 1. Else Hirvonen

  Hei !
  Hauska tuo haalari, tykkäsin. Itsellä ollut monia haalareita, nuoruudessa olevaa muistelen vieläkin, olisi ollut hauskaa jos olisin säästänyt. Marinmekon raitahaalari oli tosi kiva. Monia mikrohaalareita omistin myös, saappaita käytin kesällä niiden kanssa. Pari oli ompelijan tekemää. Nyt tuli halu hankkia haalari. 🤔😍

 2. Ihana haalari, passaa sulle hyvin. Ihana oli myös koti-live lähetys kiitos siitä. Meille kotiutui uusi konjakin värinen sohva, copenhagen , siihen liittyen kysyisin mielipidettä, että minkä väriset sisustustyynyt ja viltti siihen sopisi sinun mielestä? Onko valkoinen hyvä vai liian kova väri?

 3. Anne

  Hei, ihana kuulla että haalari on sustakin kiva 🙂 Joskus on kiva muistella vanhoja vaatejuttuja, mitä vaatemuistoja sitä onkaan.

 4. Anne

  Voi kiitos paljon 🙂 Ihana kuulla että pidit meidän Livestä <3

  Sohvajuttuun; tietysti en tiedä mitä sävyjä teillä muuten on kotona, mutta konjakin sävy on yksi perusväreistä mielestäni, joten siihen voi yhdistellä hyvin eri tyylisiä juttuja. Ihan kova puhtaanvalkoinen voi olla aika jyrkkä, mielummin lähtisin vähän pehmeämpää valkoista yhdistämään, yleensäkin pehmeitä vaaleita luonnonsävyjä, pellavan beigeä, hiekkaa tms. kun haluaa neutraalia. Ei haittaa vaikka muualla kotona olisi puhtaanvalkoista. Mutta ehkä itse yhdistäisin pari erilaista tyynyä, jos toinen on neutraali vaalea, vaikka joku struktuuripintainen kangas niin toisessa voisi olla kuviota, tai sitten eri värinen ja muotoinen. Viltiksi valitsisin jonkun luonnovalkoisen, beigen tms. neutraalin villaviltin. Materiaaleissa käyttäisin vain luonnonmateriaaleja. 🙂