Ensinnäkin ihanaa perjantaita (tai mitä tahansa päivää, koska tätä luettekaan)! Aloituskuvassa on perjantain kukkaostokset, jotka ovat minusta erittäin viehättävät ja vähän erilaiset. Onko noissa vähän jopa vintage-fiilistäkin. Kukat ostin Piia Jaalalta, jossa on aina niin kivoja vaihtoehtoja. Sinne oli tullut mielettömiä kuivakukkia, kuten tuo suuri kuivattu lehdykkä, jonka yhdistin leikkokukkiin. Herkullinen persikan värinen krysanteemi pääsee yöpöytää koristamaan, muut ruokapöydälle Marimekon Ming-maljakkoon.

Ajattelin koota tähän postaukseen viikon varrelta erinäisiä asioita, tykkään itse tällaisista koostepostauksista kovasti.

Ystävän keramiikkateos on huikea

Ystävät

Viime viikonloppuna vietettiin sekä lauantaina että sunnuntaina aikaa ystävien kanssa. Miehelläkin oli vapaa viikonloppu, joten oli ihanaa nähdä yhdessä kavereita. Lauantaina oltiin kaupungilla ja sunnuntaina remonttiapulaisina. Kuvassa on mieletön keramiikkakulho, jonka sain ystävältäni Henriikalta, joka harrastaa keramiikkatöitä. Olen aina ihaillut hänellä ihastuttavia keramiikkaesineitä, joten olin aivan ihastuksissani kun hän lahjoitti minulle yhden keramiikkatöistään. Tämä on erittäin ihana ja rakas esine.

Ruoka ja kattaminen

Tällä viikolla ostettiin meille yleiskone. Innostuttiin erityisen paljon leipomisesta keväällä (kuten moni muukin tietysti). Silloin tuli semmoinen fiilis, että yleiskone olisi kiva. Hauduteltiin päätöstä tovin ja tutkittiin erilaisia konevaihtoehtoja. Lopulta päädyttiin Kenwoodin yksinkertaiseen malliin. Tästä teen vielä erikseen vaikka tänne postausta, kun konetta on ennätetty kunnolla käyttää. Sain nimittäin siihen liittyen tosi paljon kysymyksiä Instassa.

Ruokahommat ja kattaushommat kiinnostaa taas näin syksyn tullen entistä enemmän. Mikä siinä onkin, että kesäaikaan ulkona syömistä varten ei niin innosta kattaa kauniita astioita kummemmin. Mutta kun syöminen keskittyy enemmän sisälle ja ruokatilan pöydälle, haluaa siihen panostaakin. Myös ruoanlaittoinnostus nostaa päätään, siihen boostia tuo vielä uusi keittokirja. Olen odottanut kovasti Hanna Gullichsenin uutta keittokirjaa ja tänään se tuli postista (*pr-lahja). Vaikuttaa tosi ihanalta – kuvat on inspiroivat ja reseptit erittäin käyttökelpoisia.

Tilasin Biskobhidesilta muutaman lampaantaljaistuinsuojan talveksi, ihana tuo tummanruskea väri

Lammasistuintyynyt

Inspiroiduin siskoni Suvin lampaantaljoista, joita hän oli ostanut kokkolalaiselta Biskobhidesilta. Tilasin meillekin muutaman ruskean lammasistuintyynyn. Ne ovat aivan ihanat lämmikkeet. Nyt tuommoinen ruskea näyttää muutenkin kivalta karvajutulta. Bertoian tuoliin tilasin hitusen pitkäkarvaisemman version. Suositus näille kotimaisille eettisille lammasjutuille!

Nyt on taas luumusesonki alkamassa, voisin syödä noita (kunnon kypsinä) vaikka kuinka paljon. Muutenkin viimeaikoina on tullut herkuteltua vähän liikaa taas vehnäjauhoilla ja sokerilla – apua se yleiskone, varmaan tulee leivottua liikaa. Mutta yritän lisätä kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia entistä enemmän ruokavalioon. Liikuntaakin olen yrittänyt lisätä, kuten aiemmin sanoinkin. Metsälenkit lämpimässä ja aurinkoisessa syyssäässä on niin piristäviä. Pakko tosiaan hehkuttaa näitä ilmoja – kuinka huikean ihana syksy on ollut.

Syksyn sävyt

En voi itselleni mitään, mutta näen koko ajan värejä joka puolella. Etenkin nyt syksyllä ne ovat niin upeita. Tänään aamulla kun toinen ajoi töihin, hän soitti minulle matkan varrelta, vaan sanoakseen että kun ajan kaupunkiin niin mene ”oikoreittiä” koska siellä on niin kaunis ruska yhdessä kohtaa. Siis miten ihana kun huomioi ympäristöään ja näkee kauneutta. Se jos mikä virkistää mieltä. Tekisi viikonloppuna mennä etsimään huikeita ruskapaikkoja ja ottaa valokuvia – ehkä saan aikaiseksi jopa.

Nyt lähden virittelemään Instagram-juttuja (teen IG-kirppiksen). Muutenkin Instagramissa on varmasti vilkasta, olen taas niin innostunut siellä monista jutuista. Muistakaa nyt sunnuntaina (klo 19) mun ja Suvin Koti-Live, aiheena makuuhuone.

Comments are closed.