Meidän makuuhuoneessa on taas tapahtunut pienimuotoinen muutos. Sängynpäätyseinässä on taas uusi sävy, tällä kertaa halusin vaihtaa harmaan seinän vähän ruskeampaan ja tummempaan suuntaan. Kun into maalaamiseen tuli, ei kauaa mennyt kun kaiveltiin meidän suosikkivärimalleja – kyllä meillä on sellaisia – niistä lopulta sävyksi valikoitui Teknoksen T1728. Ensin mietin astetta vaaleampaa, mutta koska huoneessa on ollut kaksi vaaleaa sävyä aiemmin, haluttiin nyt vähän syvyyttä.

Kuvasin huoneen iltapäivän auringonvalossa, onneksi apuna oli läpikuultavat verhot, nillä liian valon sai kätevästi blokattua. Mutta tältä värimaailma nyt näyttää, hain tällä kertaa neutraalia ja pehmeää lopputulosta. Tähän on helppo tuoda väriä ja kuoseja jos siltä tuntuu.

tässä kuvassa seinä näyttää harmaammalta

Teknos T1728 -sävy elää ihanasti valon ja päivän kulun mukana. Näissä kuvissakin voi havaita miten välillä seinä taittaa kylmempään ja välillä lämpimämpään nyanssiin. Kuvailisin tätä väriä ehkä kaakaon väriseksi, se on aavistuksen punertavampi kuin maitokahvin sävy, joka taittaa kellertävämpään.

Meillä on muissa seinissä ns. listavalkoinen perussävy T1714, joka on siis sama kuin kaapinovet, väliovet, kattopaneelit ja listat. Näin mikään valkoinen ei pomppaa silmille ja tämän listavalkoisen lämmin kellertävyys on pehmeä tausta tehosteseinän sävyille. Tähän taloon listavalkoinen seinäväri on ollut mainio. Kirjoittelin siitä aiemmin blogiin artikkelissa ”Valkoisen seinävärin valinta”.

Luonnonvalkoiset villaverhot pehmentävät kauniisti huoneen tunnelmaa.

verhoihin pitää vielä lisätä verhokoukut, niin ne laskeutuvat pari senttiä alaspäin

Huone on pehmentynyt myös uusilla verhoilla. Nämä aivan upeat villaverhot sain äidiltä kun käytiin Kokkolassa. Heillä ei ollut niille käyttöä ja ne ovat ollet monta vuotta kaapissa. Pesin verhot villapesuohjelmalla koneessa ja sen jälkeen vein ne ompelijalle. Verhoja oli kolme ja ne ovat tuplaleveää kangasta. Onneksi niitä oli kolme, sillä pituus oli liian lyhyt meille, niinpä ylimääräisestä verhosta tehtiin jatkopalat verhoihin. Nyt leveä helmakäänne näyttää ihan siltä, kuin se kuuluisi alun perin verhoihin.

Makuuhuoneen nurkassa on nyt myös tuo ihana TON-tuoli, joka tosiaan tähän kokonaisuuteen suunnittelin. Nostin kylläkin tuolin tänne vain näitä kuvia varten, koska haluan pitää sitä näkyvämmällä paikalla, joten se on varsinaisesti ruokapöydän päädyssä. Tässä on Hayn harmaalla villakankaalla verhoiltu tuoli, nätti sekin, mutta ei niin täydellinen kuin tämä.

”koska on aina pakko ikuistaa Lätsä kun hän haluaa poseerata”
Bondenin villatyyny tuo kontrastia petauksen puuvillalle ja pellavalle

Sängyltä löytyy kotimaisen Bonden Livingin ihania lampaanvillaisia tekstiileitä. Mustasävyisen villatyynyn tilasin pariksi mustalle yövalaisimelle ja tuon henkäyksen ohuen lampaanvillapeiton sain Bonden Livingiltä lahjana. On niin totta, että luonnonmateriaalit luovat olemuksellaan tiloihin ihan erilaista tunnelmaa kuin keinokuidut. Villa on huikea materiaali myös kodin tekstiileissä.

Sängyn toisella puolella seinällä on isäni Juhani Melenderin taideteos. Siinä on niin huikean ihana väriyhdistelmä. Katsokaas miten sama sen pohjasävy on kuin tuo seinä. Sininen ja pehmeä punainen nostavat maanläheiset värit hienosti esille. Taulun kehyskin sopii huoneen muihin vaaleaa puuta oleviin yksityiskohtiin. Taulu on kuin tehty tähän tilaan.

lehtipino peittää johtohässäkkää

Pieniä mutta huimia muutoksia on myös tapahtunut sängyn vastapäisellä seinällä. Meillä on televisio vain makuuhuoneessa, emme katso varsinaisia tv-lähetyksiä, vaan ainoastaan suoratoistopalveluita ja yleensä juuri ennen nukkumaan menoa. Niinpä telkkarin luontevin paikka meillä on makuuhuoneessa. Nyt saimme telkun vihdoin kiinnitettyä seinään, ei uskoisi miten paljon vähemmän se hallitsee tilaa seinällä eikä tuossa tason päällä, vaikka paikka pysyi lähes ennallaan. Tänne ei alettu virittelemään johtokouruja, joten yritin peittää johtohässäkkää lehtipinon avulla. Seuraavaan kotiin haluan hankkia Samsungin Frame-telkkarin ja upottaa johdot seinään.

Ajattelin että kiinnitetään vielä tuonne tuolin taakse muutama seinäkoukku, jotka meillä jo on valmiina. Niihin voin halutessa ripustaa jonkun vaatteen tai muuta sellaista.

on ihan hurjan tunnelmallista kun aurinko siivilöityy verhojen lomasta huoneeseen

 

Olen kyllä kaiken kaikkiaan erittäin tyytyväinen tähän makkarin uuteen ilmeeseen. Kyllä välillä on kiva hioa kotia erilaisin pienin keinoin. Etenkin kun koti on oma työpaikkani tätä nykyä ja vietän täällä hurjan paljon aikaa. Mitäs olette mieltä näistä muutoksista?

Comments are closed.