Toteutettiin kesällä pieni mutta aika merkityksellinen muutos kotona – nimittäin vaihdettiin väliovet ja niiden painikkeet. Tämä oli taas sarjassamme sellainen muutos, jota olin suunnitellut vuosikausia, mutten ollut saanut aikaiseksi. Lopulta tuli sellainen olo, että olisi vaan pitänyt heti ryhtyä toimeen, sillä homma oli suhteellisen edullinen ja nopea verrattuna siihen valtavaan positiiviseen vaikutukseen jonka uusi ilme kotiin toi.

Meillä oli tosiaan ennen rakennuttajan tänne aikanaan laittamat kolmipeiliset edulliset väliovet ja niissä valkoisen peruskahvat. Ilme oli parantunut jonkin verran, kun olimme aiemmin maalanneet seinät uudelleen – valkoisen sävy ei näyttänyt enää niin keltaiselta kuin vanhan seinävalkoisen sävyn kanssa.

vanhat kolmipeiliset ovet luovat hitusen nuhjuisen vaikutelman

Tässä nyt yksi ennen kuva jonka löysin kännykästä. Koska seinän valkoinen sävy on sama kuin listoissa ja ovissa, on kokonaisuus rauhallinen. Miettikää miltä se näytti ennen kun seinissä oli maalarinvalkoinen sävy. Niinpä – ovet näyttivät ihan keltaisilta. Tällaiset ovet kyllä tekevät jotenkin ”vanhanaikaisen” ilmeen.

Tässä jälkeen kuva samasta eteistilasta. On ihan kuin eri talosta! Meidän talo on kuitenkin kymmenisen vuotta vasta vanha, eli suhteellisen uudesta kokonaisuudesta puhutaan. Tuo ylempi kuva voisi olla jostain kasaritalosta. Nyt kun ovet päivitettiin, tuli ilmekin ajan tasalle.

Väliovien vaihtaminen selkeämpiin loi koko kotiin modernimman yleisilmeen.

Uudet väliovet vanhoihin karmeihin

Me tilattiin uudet väliovet Bauhausin verkkokaupasta. Se oli helppo ja nopea tapa, koska näin ovet tuotiin kotipihaan, eikä kuljetus ollut kallis. Ovet ovat ihan perusvalkoiset laakaovet Jeld-Wenn-mallistosta. Väliovissa on toki hintaeroja, jos haluaa laadukkaan ja paksun oven se on arvokkaampi kuin ihan perusovi, me siis kuitenkin päädyimme edulliseen perusoveen tällä kertaa. Halusimme säilyttää hyvässä kunnossa olleet karmit – se oli mahdollista kun ovissa on standardikoot. Ovet oli todella helppo asentaa paikalleen vanhoihin karmeihin.

Musta välioven painikkeet

Jotta ovien muutos olisi vielä hienostuneempi, keksi toinen vaihtaa niihin myös mustat välioven painikkeet. En olisi itse uskonut etukäteen miten paljon tämäkin pieni yksityiskohta tuo uutta ilmettä ja skarppiutta kokonaisuuteen. Koska valkoista pintaa on paljon, mustat yksityiskohdat piristävät ja ovat ehkä kiva ripaus tätä hetkeä ovikokonaisuudessa.

Välioven kahvojen vaihtaminen on myös aivan simppeli homma. Kahvat on äkkiä irroitettu ja ruuvattu uudet tilalle. Nämä mustat painikkeet ovat Abloyn mallistosta ja ostimme ne K-Raudasta.

tässä kuvassa oltiin juuri testattu uutta mustaa kahvaa vanhaan oveen
mustat ovenkahvat ovat hauska yksityiskohta kokovalkoisessa nurkkauksessa

Tuossa yllä ennen ja jälkeen näkymä olohuoneen puolella. Nautin kun istun sohvalla ja väliovet ovat neutraalina taustana sisustukselle. Olin ensin miettinyt vierashuoneen oveksi jotakin lasiruudullista ovea, mutta nyt olen ihan tyytyväinen ettei siihen päädytty, vaan näkymä pysyi rauhallisena.

Tuo pieni musta koira on Ikeasta – se toimii ovipönkänä kodinhoitohuoneen ovelle. Tämä ovi on usein auki, koska meidän koirien ruokailupiste on siellä ja heidän täytyy päästä vapaasti kulkemaan sinne.

Jos teillä on vastaava tilanne väliovien suhteen, niin suosittelen ehdottomasti tekemään tällaisen muutoksen. Vaihdoimme kaikkiaan kuusi ovea kahvoineen ja kokonaisuuden hinnaksi tuli alle 500 euroa. Vanhoista ovista laitoin Toriin ilmoituksen, jossa lahjoitin ovet eteenpäin.

Kotia on mahdollisuus uudistaa pienin yksinkertaisin keinoin, aina kaikki remontit eivät ole superkalliita, vaikka vaikutus on suuri. Meillä eniten on vaikuttanut oikeanlaisen seinäsävyn valinta ja tämä väliovien vaihto.

Comments are closed.