Ajattelin että pidän tämän sunnuntain täysin rentoutumispäivänä. Hiimailen itsekseni kotona, lueskelen, ulkoilen ja vain nautin olostani. Toinen on töissä ja minä saan olla ihan vain koirien kesken kuten huvittaa. Aamupalan jälkeen ja yksin jäätyäni aloin kuitenkin olla levoton – en vaan millään malttanut jäädä loikoilemaan sohvalle koirat kainalossa lukemaan kirjaa. Niinpä rupesin järkkäilemään, imuroimaan ja tartuin kameraan. Tässä teille syksyistä fiilistä meidän olohuoneesta.

sohva sillon kun se on paraatiasussaan, normaalisti tyynyt on koirien mylläämät ja heidän torkkupeitto on suojana, kutsuva se niinkin on

En mitenkään kummemmin sisusta tiloja uudelleen vuodenaikojen mukaan, enkä edes harkitusti tuo niihin mitään kausi-ilmettä. Mutta kun katson ympärilleni, olen intuitiolla lisännyt syksyistä fiilistä sinne tänne. Kaikki varmasti alkoi tuosta Marimekon ruskeasävyisestä tyynystä, johon olen palavasti ihastunut. Sen sävymaailma on yhtäaikaa maanläheinen ja raikas – juuri sellainen mikä minua puhuttelee. Jo pelkällä yhdellä tyynyllä vaalea ja neutraali sisustus sai maustetta.

Nyt innostaa tyhjä sohvapöytä, no okei koska en osaa näköjään ihan tyhjänä sitä pitää, asettelin siihen kaksi kynttilänjalkaa ja elokussa Helsingin reissulta tuliaisiksi ostamani Ferm Livingin kynttilät, joita en ole vielä raaskinut ottaa käyttöön.

Betoniselle sivupöydälle meillä kerätään olohuoneen ajankohtaiset lehdet. Minusta se on kiva tapa koota ne yhteen paikkaan ja samalla se on myös sisustuksellinen elementti. Lehtipinon päälle olen asetellut Marimeko Fyr-lyhdyn, joka on tämän syksyn uutuus ja ilmeisesti jo aika monesta paikasta loppuunmyyty. Sohvan käsinojalla on upea ohut lampaanvillainen Bondenin torkkupeitto. Se tuo mihin tahansa henkäyksen luontoa ja tunnelmaa.

Betonikuutio on muuten Plantagenin kukkapylväs, jonka mies on päällystänyt kuitulaastilla, näin siitä tuli entistäkin betonimaisempi fiilikseltään.

olohuoneen seinäsävy on minulta eniten kysytty kysymys, se elää valossa, tässä paljon haaleampi kuin luonnossa

Sesongin kukkia ja yksityiskohtia

Ruokatilassa on varma syksyn merkki eli krysanteemikimppu. Tässä sesongissa oleva krysanteemi on kyllä mitä mainioin kukka, se kestää todella pitkään maljakossa ja sitä on ihanissa syysväreissä. Nyt minua puhutteli ruokakaupassa tuo syvä viininpunainen sävy. Maljakon mies osti äskettäin Dots-liikkeestä. Hän ihastui maljakon metalliseen fiilikseen ja onhan se aika kiva – huomaamatta sekin tuo ruskeaa sävymaailmaa ja tunnelmaa tilaan. Ruokatuoleilla on tummanruskeat lampaantaljat, jotka olen tilannut Biskobhidesilta. Ja tuo ihana keramiikkakuppelo on ystävän tekemä ja häneltä lahjaksi saatu, superihana!

Koska joku kuitenkin kysyy: Ruokatilan seinäsävy on NCS S 2005-Y.

En voi oikein kuvata sisustuskuvia ilman apulaisia, miten sattuukin että he usein osaavat asettua kuvissa kauniisti. Flora Maia nauttii tähystystornistaan, minä puolestani pidän siitä enemmän nojatuoliominaisuudessa. Tämä Adean Bonnet-tuoli on ollut aivan ihana, mielipaikkani käpertyä oleskelemaan iltaisin.

Miten käy kun alan kuvata seesteisiä ja selkeitä kuvia sisustuksesta. Jos nyt vähän somistaisin – lopputulos on aina kirjoja, lehtiä, juotavaa ja kynttilöitä. Mutta sellaista täällä yleensä on. Pidän kodikkudesta, enkä voi sivuuttaa syystunnelmoinnissa näitä elementtejä. Tuossa on nyt tämänhetkinen lukulista – en ole vielä päässyt hehkutettuun romaaniin käsiksi (koska keksin aina jotain puuhaa lukemisen sijaan), sen lisäksi sain Birger Kaipiaista käsittelevän kirjan luettavakseni ja haluan myös pehehtyä tuohon viimeisimpään sisustuskirjaankin paremmin.

Tietysti kasassa on myös uusimat sisustuslehtihankinnat, niissäkin riittää vielä luettavaa. Ehkä jatkan tästä myöhemmin illalla…

mihin vain täällä lasketaa pehmeä peitto, siihen löytyy joku makoilemaan

Jos mietin mikä minua inspiroi juuri nyt syyssisustuksessa, niin selkeästi ruskea maanläheinen sävymaailma, jota terästä heleillä pastellisävyillä. Samoin innostun sommittelusta, niin huonekalujen kuin pienten yksityiskohtienkin. Sommittelussa pätee rytmi ja ryhmittely, tiivistä ja jätä reunoille tilaa – se on mielestäni paras sääntö. Jotta tila on rauhallinen, se vaatii myös selkeyttä joihinkin kohtiin. Siksi huonekalut kannattaa vetää lähekkäin alueiksi, taulut sijoitella lähelle toisiaan, koriste-esineet yhdistää keskenään ryhmäksi jne.

Sommittelussa pätee rytmi ja ryhmittely, tiivistä ja jätä reunoille tilaa – se on mielestäni paras sääntö.

 

Viihdyn kyllä oikein hyvin syystunnelmissa. Nyt se tietynlainen kesän haikailu on jäänyt ja syksyn kauneus sekä ulkona että sisällä on parhaimmillaan. Minulle on tärkeää että etenkin juuri nyt kun kotona on vietettävä tavallistakin enemmän aikaa, se on viihtyisä, toimiva ja siisti.

Ps. Huomaatteko että sivupalkkiin on tullut uusi elementti – siitä pääsee suoraan minun ja Suvin Koti-Live -jaksoihin käsiksi. Sieltä voit käydä katsomassa kaikki tekemämme lähetykset.

Comments are closed.