Tässä kuvassa on monta lähiaikoina tekemääni second hand -löytöä. Tiedättekö, että aina kun löytää jotain etsimäänsä/tarvitsemaansa tai muuten vaan kivaa käytettynä, siitä tulee erikoisihana olo. Olen viime aikoina keskittynyt selaamaan esimerkiksi Toria aina kun etsin vaikkapa huonekalua.

Esittelenpä nyt teille nämä löytöni, joista jokaisesta olen todella innoissani. Pakko sanoa että aikamoinen tuurikin on kyllä käynyt tällä kertaa. En nimittäin ole sellainen joka kyttää harrastuksen vuoksi käytettyjä juttuja tai kiertäisi kirpputoreja – en uskalla, koska yritän olla tekemättä ihania löytöjä, joita en voi vastustaa ja sitten tavaraa kertyy enemmän kuin tarpeeksi. Eli pyrin kartoittamaan tilannetta vain silloin kun etsin jotakin tiettyä, mutta toki mukaan aina päätyy jotakin odottamatonta, jota vaan ei voi vastustaa.

Menu TR Bulb -pöytävalaisin

Viime keväänä aloin miettiä meidän työhuoneen sivutasolle jotakin nättiä pöytävalaisinta. Etsiskelin vaihtoehtoja ja päädyin tähän Menun TR Bulb -valaisimeen. Siinä yhdistyy tasaista valoa antava pallomainen kupu, joka oli toiveissa, ripaus kaunista kiveä ja moderni muotoilu. Olin näyttämässä tätä ajatustani miehelle, kun hakutuloksissa nousi Tori-ilmoitus ykköseksi. Kappas, myyjä sattui vielä olemaan tästä ihan läheltä. Olinpas iloinen kun sain hankittua vielä alkuperäisessä pakkauksessa olleen valaisimen itselleni ”käytettynä”. Nyt olen siirtänyt valaisimen vaihteeksi olkkarin puolelle ja työhuoneessa on aiemmin olohuoneessa ollut Iittalan pöytävalaisin. Tällaisia pieniä valaisimia on kiva siirrellä kotona eri paikkoihin.

Carl Hansen & Son CH33T

Oltiin kesällä auttamassa meidän ystävää muutossa. Hänellä on aivan ihana koti täynnä himoittavaa designia. Siellä järkkäillessä hänelle ei löytynyt paikkaa tälle ihanalle Wegnerin suunnittelemalle tuolille ja sain ostaa sen itselleni. Oi hitsit miten iloinen olen tästä löydöstä! Ihailen joka päivä tuolia ja sen sulavaa klassista muotoilua. Tuolissa on tammirunko ja pähkinäiset selkä- ja istuinosat. Tämä on Carl Hansen & Sonin CH33T -malli. Minulla oli aiemmin Y-tuoli, mutta olin myynyt sen siskolleni, joten ei enää kaduta kun sain tämän, heh. Tuoli näyttää kokonaan tammen sävyiseltä, pähkinässä on nimittäin sellainen ominaisuus, että se vaalenee ja kellertyy ikääntyessään. Joka tapauksessa, tämä tuoli piristää ruokailuryhmää ihanasti, koska pidän sekalaisesta tuolikombosta.

Helena Tynell Pala-maljakko

Tuon sinisen Pala-maljakon ostin Kokkolan reissulta, kun käytiin äidin kanssa kaupungilla kiertelemässä sisustusliikkeitä ja kirppiksiä. Ihailen aina äidin vintagekokoelmia ja tässä on pieni alku omaani. Tosin en aio alkaa keräilijäksi, olen ihan liian minimalisti siihen (vaikken siis ole minimalisti). Mutta en halua liikaa tavaraa, jatkuvasti tasapainoilen sen kanssa. Summa summarum, on kiva saada kokoelmiin uusia ja vanoja esineitä sekaisin, siksi muutama vintagejuttu on kiva. Tämä myös tuo ripauksen väriä asetelmiin.

Muuton tuolin nahkaistuin on pehmeä ja patinoituu aikanaan nätisti

Muuto Fiber Chair cognac leather

Työhuoneeseen meillä oli ollut jo pidemmän aikaa etsinnässä uusi työtuoli tai kaksikin. Siellä oli aiemmin Stuan työtuolit, mutta koska istun yleensä työpöydän ääressä jalat nostettuna tuolille (ei saisi tiedän) niin ne olivat siihen asentoon epämukavat. Halusin jotain muhkeampaa ja käsinojallista. Kun olimme elokuussa Helsingissä kesälomareissulla, kierreltiin sisustusliikkeitä etsimässä sopivia tuoleja ja päädyttiin Muuton Fiber -tuoliin, mutta villakankaalla. Hinta oli ripauksen päälle tuhat euroa. Pyysin tuolista meilitse vielä tarkemman hinnan valitulla kankaalla ja en vielä siellä lyönyt tilausta lukkoon. Kun sain tuon hinnan meiliin, sanoi mies että kurkkaa huviksesi Torin valikoima.

No, mitä ihmettä! Siellä oli myynnissä tuota tuolia nahkaisena useampikin kappale. Hinta oli todella hyvä tällä myyjällä, joten lyötiin heti kaupat lukkoon kahdesta tuolista. Niinpä tehtiin kiva kesälomareissu Tampereen seudulle ja samalla napattiin nämä löydöt kyytiin.

En voisi olla tyytyväisempi tuoleihin. Nämä olivat ihan uutta vastaavassa kunnossa (oli ostettu jostain toimistosta) ja voi että miten mukava näissä on istua. Epäilin ensin tuota nahkaa, kun minulla on se kuva, että nahka on kylmä. Mutta mitä vielä, se tuntuu silkinpehmeältä ja tuolissa on aivan ihana istua, sekä jalat ylhäällä että normaalissa asennossa. Konjakin värinen nahka on nätti meidän työhuoneen mustan Hayn työpöydän parina. Nämä tuolit on heittämällä paras second hand -ostos ikinä!

& Other Stories -mekko

Kesällä bongasin Instagram Storyista tuon ihanan & Other Storiesin mekon ja olin siitä löydöstä niin mielissäni. Ostan harvoin vaatteita käytettynä, koska muutenkin niitä kertyy tiuhaan tahtiin kaappiin. Mutta tänä kesänä ostin kaksi mekkoa, toinen on sellainen valkoinen brodeerattu pitsimekko, jonka ostin ystävältäni Hennalta. Valkoinen puuvillamekko on nyt laitettu talvisäilöön, mutta tätä pitkähelmaista mekkoa ajattelin käyttää vielä talvellakin bootsien ja villapaidan kanssa. Tykkään tuosta kankaan kuosista kovasti.

Muistutanpa tässä teitäkin katsastamaan käytetyt jutut jos on tarvetta esimerkiksi jollekin huonekalulle. Tori on minusta tosi helppo, muita kanavia en ole käyttänytkään. Mutta nytkin kun katsoin, siellä on hurjasti kivoja design-juttuja myynnissä. Siitä saa tosi paljon iloa kun voi ostaa käytettynä jotakin. Samoin saa muuten myymisestäkin, tiedätte että minä olen ahkerasti myös myynyt eteenpäin itselle tarpeettomia juttuja. Välillä myös tulee fiilis, että ei ehkä kuitenkaan halua olla koko elämää jonkun jutun seurana, joten on kiva vaihdella asioita. Silloin olen iloinen että hankintani ovat ollee laadukkaita ja aikaa kestäviä, niistä jollekin on ollut minun jälkeeni iloa. Siksi ostan harvoin mitään ”halppisjuttuja”, koska niitä on hankalampi saada eteenpäin jos on tarvis, plus muutenkin yritän lopulta ostaa isoja hankintoja sillä silmällä, että ne kulkevat mukana monia vuosia. Sitten jos joskus ne eivät sovi enää omaan kotiin, saa ne tosiaan myytyä. En tässä kuitenkaan ojenna ketään, jokainen tehköön siten mikä itselle on mieluisinta.

mielummin ostaisin käytetyn design-tuotteen kuin massaliikkeen edullisen tuotteen

Näyttävät muuten aika näteiltä nuo löydöt yhdessä rykelmässäkin. Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen tekemiini second hand -löytöihin. Näistä iloitsen joka päivä, etenkin tuoleista!

6 Comments

 1. Ihania löytöjä! 😍 Sulla on niin inspiroiva tyyli ja sisältö jota tulee päivittäin seurattua somessa. 😊

 2. Ihania löytöjä. Parasta kyllä on kun tekee jonkun ihanan löydön käytettynä. Se on sekä ekologista, että säästää kukkaroa.

 3. Hei ihania löytöjä!

  Varsinkin Carl Hansen & Son tuoli.
  . Allekirjoitan tuon, että kierrätysköydöstä tulee erikoishyvä mieli.

 4. Anne

  Voi miten ihana kommentti, lämmin kiitos <3 Mukava kun seuraat!

 5. Anne

  Kiitti, oon itsekin ihan hämmästynyt että olen tehnyt näin hyviä löytöjä 🙂 Ja todellakin, on vielä erityisen ihanaa löytää käytettynä ihanuuksia.

 6. Anne

  Voi kiitos, on kyllä ollut hyvä tuuri näiden kaa 🙂 Ja joo, ehdottomasti tulee vielä parempi mieli kun uusista jutuista!