Est Living My Space Shannon Mcgrath 18*kaikki tämän jutun kuvat Shannon McGrath via  Est Living

Tänään on juuri sellainen pimeä ja sateinen päivä, että eniten inspiroi pieni herkkulautanen ja kauniiden sisustuskuvien selailu. En varmaan koskaan kyllästy katselemaan inspiroivien kotien kuvia, vaikka omassa kodissa kaikki alkaakin olla nyt kunnossa, lepuutan silmiäni kauniiden tilojen parissa. Ja toivottavasti jossain kohtaa unelmatkin toteutuisivat seuraavan kodin suhteen.

Usein näillä omilla inspiraatioseikkailuilla päädyn Est Living -sivustolle. Seuraan myös toki heitä Instagramissakin, ah mitä kuvia. Mutta välillä on ihana katsella kuvia heidän kotisivuiltaan tietokoneen äärellä rentoutuen.

Est Living My Space Shannon Mcgrath 16
sysimusta keittiö on ihanan pehmeän näköinen mattaisten materiaalien ansiosta
Est Living My Space Shannon Mcgrath 12
miten kaunis yhdistelmä eri värisiä tuoleja

Tämä upea koti sijaitsee Melbournessa ja kodissa asuu sisustuskuvistaan tunnettu valokuvaaja Shannon McGrath kahden tyttärensä kanssa. Mukava artikkeli tästä löytyy tietysti Est Livingin sivuilta. En kummemmin tuota juttua tässä siteeraa, vaan keskityn ennemminkin tekemään pieniä huomioita näistä kauniista kuvista.

Ensimmäisenä kiinnitän huomiota arkkitehtuuriin ja kodin yleiseen värimaailmaan. Tiloissa on paljon valkoista ja mustaa yleisväreinä, mutta huonekaluvalinnoilla kokonaisuuteen on tuotu erilaisia lämpimiä ja pastellisia värisävyjä. Täältäkin voi poimia nimenomaan nyt pinnalla olevan tavan yhdistellä lämpimiä mausteisia sävyjä heleiden raikkaiden pastellisävyjen kanssa. Pidän kovasti lopputuloksesta. Vaikka kalusteissa ja tekstiileissä on erilaisia värejä, silti kokonaisuus on rauhallinen. Myös lämmin puu tuo oman mausteensa ja tunnelmasa sisustukseen. Oikeastaan itse en ole koskaan sisustanut kotia ilman että jossain muodossa olisi ollut puuta.

Täältäkin voi poimia nimenomaan nyt pinnalla olevan tavan yhdistellä lämpimiä mausteisia sävyjä heleiden raikkaiden pastellisävyjen kanssa

Est Living My Space Shannon Mcgrath 4
vihreä matto on ihana tässä tilassa, se tuo raikkautta, miettikää jos tilalla olisi vaikka luonnovalkoinen matto…

Est Living My Space Shannon Mcgrath 3

Pidän hurjasti erilaisista kiinteistä säilytysratkaisuista. Tässä on kätevästi saatu lipasto ja pöytätaso aikaiseksi seinään kiinnitetyillä matalilla laatikostoilla. Aivan upea toteutus. Paksu harmaanvihreä pellavaverho ja villainen kokolattiamatto pehmentävät kauniisti arkkitehtonista tilaa.

Est Living My Space Shannon Mcgrath 2
syvätunnelmainen maalaus on sijoitettu kivan epäsymmetrisesti, sekin tuo kauniisti sävyjä niukkaan värimaailmaan

Upea sängynpääty ja yöpöytä! Mutta minun silmäni hakeutuvat noihin sängyn tekstiileihin. Olen työskennellyt tekstiilien parissa todella pitkään ja melkein voin tuntea hyppysissäni tuon paksun pellavan ja villapeiton tunnun. Kun pääsee yli tekstiilien ihailusta, voikin kääntää katseen söpöön tunnelmavalaisimeen (onkohan Le Klint) ja keramiikkakuppeloon. Olen nimennyt tuollaiset pienet kuppelot ”laskin tämän tähän vahingossa” -kuppeloiksi. Niillä on sisustuksessa tärkeä pieni tehtävä, ne taikovat tunnelmasta helposti huolettoman ja luovat mielenkiintoa – miltä näyttäisi jos pientä keramiikkakuppia ei olisi tuossa kuvassa..

Est Living My Space Shannon Mcgrath 1

Yksi kaikkien aikojen lempilaatoistani on varmasti 5×5-kokoinen laatta. Miten vaan laatoissa muoti tulee ja menee, tämä on mielestäni aina klassikko. Itselläni oli aikanaan yhdessä keittiössä kokonainen seinä tuosta laattakoosta, valkoisena mattapintaisena betonin harmaalla saumalla, että se oli upea ja on varmasti vieläkin. Tykkään tässä tuon laatan sävystäkin, astetta beigempi kuin munankuorenvalkoinen. Voisin valita seuraavaan kotiin helposti tuollaista.

Samoin muuten on vetimien kanssa; minulla sattui olemaan aikanaan ihan tuollaiset samanlaiset lankavetimet vaatekaapeissa. Niihin ei ole ajan hammas purrut – voisin valita edelleen. Olen muuten ehdottomasti ihanien vedinten ystävä. Yksi lempiasioista kiintokalusteissa on aina kiinnostavien vedinten valinta.

Est Living My Space Shannon Mcgrath 21

Kylpytilojen koko värimaailma on kauniin harmoninen. Pyyhepatteri ja pallovalaisimet toistavat allaskalusteiden valkoisuutta. Pallovalaisimet on myös sellainen, että niihin ei aika pääse käsiksi, toimi joskus, toimii nyt ja toimii jatkossakin. Jos ei osaa päättää valaisinta – valitse pallo.

Hurjan kaunis koti kerrassaan, niin paljon inspiraatiota taas kerran. Toivottavasti tekin tykkäsitte!

Comments are closed.