Äskettäin vietettiin kansainvälistä korvapuustipäivää ja koska se sattui olemaan sunnuntai ja vapaapäivä molemmilla, päätettiin ottaa ilo irti ja leipoa pullaa. Oikeastaan se meni niin, että minä etsin ideaa ja nostin tarvikkeet pöydälle ja toinen toteutti minun visiotani. Perinteisen pullan sijaan halutti kokeilla tahmabostonkakkua – siinä on mehevään bostonkakkuun lisätty viellä vähän enemmän sokeria ja voita. Uh, aikamoinen lopputulos, mutta herkullinen ja kerrankos sitä…

syksyn parhautta – pullakahvit kynttilänvalossa

Yhdistelin useampia netistä löytämiäni ohjeita tähän lopputulokseen, johon ollaan tosi tyytyväisiä. Bostonkakku on sellainen että siinä voi soveltaa ja käyttää omia mieltymyksiä täytteissä ja kuorrutteessa, taikinaa suosittelen tällaisenaan sillä se oli loistava.

Ohjeesta tuli kaksi kakkua, toisen laitoin normaalikokoiseen irtopohjavuokaan ja toisen pienempään, niin vielä jäi yli kaksi erillistä pullaa. Mutta tästä seuraavasta ohjeesta tulee kaksi n. 26 cm halkaisijan kakkua.

Bostonkakku on klassikko, johon fariinisokeri ja voikuorrute tuovat lisämakua

Tahmabostonkakku

Pullataikina:

3 dl maitoa

50 g hiivaa tai 1,5 pussia kuivahiivaa

1,5 dl sokeria

1 rkl kardemummaa tai maun mukaan

0,5 tl suolaa

1 muna

11 dl jauhoja

150 g voita

Liuota hiiva maitoon, lisää sokeri, kardemumma, suola ja muna. Sitten lisää jauhot vähitellen ja lopuksi pehmeä rasva. Me vaivasimme taikinaa n. 10 minuuttia yleiskoneella ja sitten vielä lisäksi käsin jonkin aikaa. Kunnon vaivaaminen tekee taikinasta mielettömän ja sitä on sitten helppo käsitellä.

Laita taikina kohoamaan noin tunniksi. Me käytimme uunitemppua: peitetty kulho uuniin, jossa valo päällä, näin taikina kohoaa vedottomassa ja lämpimässä. Toimi hyvin.

Täyte:

Tässä voi noudattaa noin mittoja ja tehdä täytettä oman mielen mukaan.

150-200 g voita

1 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria

ripaus suolaa

kanelia runsaasti

Tee aineista valmis tahna. Me sekoitettiin tämä yleiskoneella valmiiksi.

Kauli kohonneesta taikinasta iso suorakaidelevy ja levitä täyte levylle. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Asettele palat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jätä hiukan ilmaa palojen väliin. Kohota vielä noin 30-40 minuuttia ennen uuniin laittamista.

Uuni 200-astetta / paistoaika 15-20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä meheväksi.

Kuorrute:

100 g voita

1 rkl sitruunamehua

2 rkl kylmää vettä

n. 4 dl tomusokeria

Sekoita pehmeään voihin muut aineet jotta muodostuu tahna. Levitä hyvin jäähtyneelle kakulle joko pursottamalla tai veitsellä levittäen.

Kakku oli todella mehevää ja herkullista. Säilytin sitä jääkaapissa kakkukuvun alla, ettei kuorrute tahriintunut. Tämä säilyi usean päivän hyvänä – minä pidin siitä ihan jääkaappikylmänä ja toinen lämmitti hetkisen mikrossa viipalettaan. Kakku sopii silloin kun tekee mieli tuhtia pullaa – ei sitten vähään aikaan taas tule pullanhimoa…

Comments are closed.