Anne Melender Juustokakku Resepti 2

Joitakin viikkoja sitten vietin ystäväni Henriikan kanssa ihanan päivän meillä – leivottiin superherkullista Baskilaista poltettua juustokakkua ja suunniteltiin kauniiden kuvien ottamista. Leipomishommissa ja muissa meni niin kauan, että varsinaiset kakkukuvat otin seuraavana päivänä, kun ikkunasta tuli armollisesti edes hitunen luonnovaloa.

En tiedä mistä Henriikka aina keksikkin kaikki ovelimmat reseptit. Tämä juustokakku oli aivan taivaallisen mehevää ja hyvää. Makumaailma on hitusen pannukakku kohtaa creme brulén, uppoaa siis minuun ihan täysin. Mehevää vaniljaista kuohkeutta karamellisen makuisella pinnalla. Suosittelen testaamaan, kakku oli aika helppo vielä valmistaa.

Anne Melender Juustokakku Resepti 5

paahtunut sokeri tekee kakkuun karamellisoituneen maun ja tumman pinnan

Anne Melender Juustokakku Resepti 8

Baskilainen poltettu juustokakku

Linkkaan teille reseptin tähän, se löytyy paikallislehti Aamusetin sivustolta, jonne Henriikka kirjoittaa juttuja. Tässä oiva joulukauden kakku, kun haluaa jotakin tavallisuudesta poikkeavaa ja pehmeän makuista kahvi- tai teepöytään. Me nautimme kakkua teen kanssa ja se oli kyllä täydellinen yhdistelmä. Meillä oli pannussa mustaa Earl Greytä tällä kertaa. Tästä tuli mieleen että voisin investoida tuollaiseen kauniiseen teepannuun, kuvan pannu oli Henriikan.

Anne Melender Juustokakku Resepti 6

Kattauksen koristeena on kaunis kukkakimppu, joka on koottu kuivakukista ja muutamasta tuoreesta kukasta. Leinikit on kukkakaupasta, kuivakukat vanhoista kimpuista säästettyjä ja saniaiset napattiin pihalta. Kimppu rakennettiin Iittalan kastehelmi-maljakkoon, jonka pohjalla on mytätty verkko asetelman apuna. Tällaiset tuoreita ja kuivia oksia yhdistelevät kimput ovat minusta nyt kiinnostavia ja varmasti tämän talvikauden yksiä hittijuttuja kukkasidonnassa. Anne Melender Juustokakku Resepti 14

Herkullisia kakkuhetkiä, kannattaa ehdottomasti testata tätä kakkua! Sen seuraksi ei mielestäni tarvitse edes mitään marjaisaa kastiketta, tämä on kosteampi kuin perinteinen New York juustokakku. Kakku myös paranee hitusen jääkaapissa, eli tämän voi leipoa etukäteen.

Comments are closed.