Fregatti Kaupunki
Meidän talosta ei tule valkoinen eikä musta…

Jos seuraat mua Instagramissa niin olet bongannut Storyista videota meidän varaamasta tontista! Pikku hiljaa täällä käynnistellään rakennusprojektia (yksi syy miksi olen töiden lisäksi käynyt viime kuukausina ylikierroksilla), mikä on superjännittävää. Tullaan raportoimaan kaikesta tosi tiiviisti ja varmasti lisää kanavia on myös tulossa tämän projektin puitteissa – kun se ensi vuoden alussa oikeasti käynnistyy. Talomallia meidän ei tarvinnut kauaa miettiä, kun kerran oma sisko Suvi on suunnitellut mitä ihanimman Fregatti-talomalliston Kannustaloille. Talomme mukailee Suvin visioita, mutta koska Kannustaloilla voi suunnitella oman näköisiä muutoksia, niin me ollaan itse muokattu tuo malli meille sopivan kokoiseksi ja toiminnalliseksi. Saatiin juuri ensimmäiset luonnokset siitä ja näytti niin kivalta. Mutta toki sitä täytyy vielä hioa monella tavalla – nyt kaikki näkee vaan paremmin kuin minun käsin piirtämästä hahmotelmasta.

Kannattaa ottaa minut seurantaan Instagramissa jos haluaa seurata tiiviisti tätä projektia.

Anne Melender Tontti
kännykkäräpsy metsäiseltä tontilta

Meille tulee Fregatista yksikerroksinen versio, mutta suurempi kooltaan kuin tuo linkkaamani Fregatti96. Myös monia muita muutoksia teemme siihen, mutta enemmänkin sisäpuolelle. Haluan että visuaalisesti talo kuitenkin noudattaa Suvin luomaa mallia. Ihana myös yhdessä siskon kanssa saada tätä projektia pähkäillä.

Haave itse suunnitellusta talosta on kytenyt jo pitkän aikaa ja ollaan pohdittu asiaa paljon. Kiinnostavin osa on meille mieluisan pohjaratkaisun suunnittelu. Miten sovittaa paljon toiveita järkeviin neliöihin. Kääntelin ja vääntelin ratkaisua ja lopulta luulen keksineeni aika kivan ratkaisun kokonaisuudelle, jossa on otettu kaikki alla mainitut toiveet huomioon. Pohjaa en ole (vielä ainakaan) valmis esittelemään, koska se on niin henkilökohtainen ja katsotaan miten se lopulta toteutuu.

MENU Eave Houkime Rug Knitting Chair Plinth 1
kuva: Menu

Mutta ajattelin listata tähän asioita joita me haluttiin ottaa talon suunnittelussa huomioon.

 • Pitkiä näkymiä tiloista toiseen
 • Eteisestä näkymä läpi talon suoraan takapihalle (kodinhoitohuoneen läpi)
 • Kodinhoitohuoneessa suuri ikkuna ja lasiovi terassille
 • Erillinen tekninen tila
 • Korkea yleinen tila
 • Kiinteä kirjahyllystö
 • Betonilattia
 • Eteisessä/hallissa tilava kiinteä säilytysratkaisu
 • Liukuovet makuuhuoneeseen ja työhuoneeseen
 • Huoneet talon toisessa päässä ja yleinen tila toisessa päässä
 • Kylpyhuone ilman saunaa, amme ja alas saakka menevä ikkuna
 • Pieni vaatehuone/varastotila makkarin ja kodinhoitohuoneen vieressä
 • Ei pukeutumishuonetta, makuuhuuoneessa kompakti ja huolella suunniteltu vaatekaapisto
 • Työhuoneessa kiinteä työpisteratkaisu säilytystiloineen
 • Keittiö yleisten tilojen keskiössä, kuitenkin hitusen piilossa
 • Keittiön yhteyteen ”skafferi” eli pieni säilytyskomero
 • Saareke jakamassa yleistä tilaa, ilman toimintoja, enemmänkin kokoontumispaikka
 • Takka suuren ikkunaseinän edessä
 • Käynti terassille olohuoneesta, keittiöstä, kodinhoitohuoneesta ja makuuhuoneesta
 • Terassikalustus ei näy olohuoneeseen

Olipas siinä toivelistaa! Pakko sanoa että tätä oli aivan ihana suunnitella ja pohtia. Toki tässä auttoi oma ammatti, niin paljon on vuosien aikana tullut pohjia suunniteltua ja muokattua, että matkan varrella se itse hahmottaminen oli aika helppoa. Piirsin aina vaihe vaiheelta karkean hahmotelman, jota sitten vähän hiottiin aina eteenpäin.

Nyt odotellaan jännityksellä kaikkea mitä tämä projekti meille tuo kunhan päästään kunnolla aloittamaan rakentamista. Pysykää siis kuulolla täällä blogin puolella, sillä postailen säännöllisesti ajatuksia ja edistyksiä rakentamiseen liittyen. Seuraavaksi tulee luonnoksissa jo oleva postaus siitä mihin halutaan panostaa.

Olisi kiva kuulla mitä toiveita teidän unelmatalolistalta löytyisi?

11 Comments

 1. Meidän unelmistalon pitäisi ensi vuonna alkaa rakentumaan. Iso kodinhoitohuone, paljon keittiö on kaappitilaa, meillä on hirveästi astioita, makuuhuoneen yhteyteen iso vaatehuone, iso olohuone/ yhteinen tila, saareke/ niemeke, tv- huone erikseen, pieni toimistohuone ja yksi makuuhuone rebornnukkeharrastukselle. Ylipäätänsä paljon kaappitilaa, minä sairastan ja mun Hoitotarvikkeet tarvii tilaa paljon. Ja kissoja täytyy ajatella, eli ei voi olla kaksikerroksinen ja auki ylös asti esim.olohuoneessa, että ei kissat tipahda 😂😂. Ja yksikerroksinen ja esteetön, jos joudun pyörätuoliin. Ja pariovet haluaisin pääoveksi ja kodinhoitohuoneesta ovi myös ulos, ja olohuoneesta terassille.
  Olisi haluttu joko Rauhala classic tai toisena vaihtoehtona on Lato 154 , mutta valitettavasti Kannustalosta ei ole edes tarjousta saatu täällä Pirkanmaalla. Joten nyt näyttää että meille tulisi Sievi, Deko, Design, Jetta tai Kreivitalo. Oltiin valmiit peräti maksamaan enempi/ ylimääräistä Kannustalosta😢. Mutta saahan sitä samanlaisen muiltakin firmoilta. On piirretty omia pohjia satoja ja aina me Rauhalaan palataan ja jollain lailla se Latomallikin viehättää. Kyläläiset luulisivat että tehdään uutta konehallia😄😄

 2. Onpa kiva päästä seuraamaan teidän rakennusprojektia! Talosta tulee varmasti upea!
  Me rakennettiin 6-7 vuotta sitten samanlailla Kannustalo, että valittiin talomalli (Harmaja) ja sisäosista esitettiin vaatimukset/ toiveet, mutta meillä Kannustalon arkkitehti piirsi ehdotuksia joita sitten muokattiin. Ollaan tykätty kovasti, ja erityisesti kotimme isosta katetusta terassista.

 3. Moikka!
  Innolla odotan teidän rakennusprojektia, todella kiva päästä seuraamaan sen toteuttamista.
  14 vuotta sitten haaveilin itse kovasti Kannustalosta, mutta kustannussyistä valitsimme Kastellin.
  Tosin siihen olemme olleet tyytyväisiä. Nyt olisi ihanaa päästä suunnittelemaan ja sisutamaan uutta taloa.

 4. Moi Anne! Onpa kiva päästä seuraamaan teidän raksaprojektia! Me rakennetaan paraikaa toista taloamme ja lähtötilanne oli vähän erilainen kuin nykyisessä talossa; ostettiin puolivalmis talo, joka siis antoi valmiit raamit kaikelle suunnittelulle ja on näin estänyt joidenkin unelmien toteuttamisen, mutta toisaalta asioita on tullut ajateltua toisin ja on päätynyt yllättäviin ja sitä kautta toisella tavalla ihaniin ratkaisuihin kuin uuden kanssa.

  Yhtenä hankaluutena on vessan kapeus, jossa allaskalusteen syvyys ei mielellään saisi ylittää 40 cm:ä, mikä rajoittaa valintoja jonkin verran. Muistelen, että teidän vessan/kylppärin pyöreä allas tulee jonkinverran allaskalusteen ”yli” ja tämäntyyppinen ratkaisu voisi sopia meillekin. Voisitko avata vähän, että mistä kalusteenne on, mikä sen syvyysmitta on ja miten altaan kiinnittäminen noin onnistui? Onko tässä jotain näkökulmaa/ongelmaa, jota en osaa ajatella? Nykyisessä talossamme turvauduimme Ikean allaskalusteisiin, joissa on mielestäni ylivertainen hintalaatu-suhde, mutta valitettavasti sieltä löytyy heikosti syvyydeltään sellaisia laatikostoja, joita me etsimme.

 5. Maltan tuskin odottaa!
  Pystyttekö säästämään noita kauniita vanhoja puita hienolla tontillanne? 🙂

 6. Anne

  Kuulostaa ihanalta teidän projekti! Rakentamisessa kivaa on se että voi toteuttaa omia toiveita ja tarpeita. Huolella suunniteltu talo palvelee hyvin. Juurikin kannattaa kiinnittää suunnittelussa huomiota säilytysratkaisuihin. Teille tulee varmasti kiva talo 🙂

 7. Anne

  Ihana kuulla että seurailet 🙂 Se on kyllä mukavaa, että valmistaloakin pystyy vapaasti itse muokkailemaan. Meillä on juuri meneillään tuo muokkausprosessi, niin kivaa sekin. Teidän koti kuulostaa kivalta, iso katettu terassi on kyllä mahtava. Meillä on nykyisessä kodissa iso katettu terassi, tuohon uuteen taloon ei niin suurta katettua terassia saa, mutta onneksi vähän kuitenkin.

 8. Anne

  Ihana kuulla että seurailet! Omakotitalo on kyllä niin kiva asumismuoto ja mukavaa kun voi itse vähän vaikuttaa siihen 🙂

 9. Anne

  Kiva kuulla 🙂 Katsotaan, täytyy ensiksi tilata maaperätutkimus ja sitten sovitella taloa tontille ja sen mukaan tehdä päätöksiä puustosta. Toivotaan että jotain puita toki säästyy, tontti on suuri niin eiköhän se onnistu 🙂

 10. Anne

  Mukava kun seurailet! Meillekin tulee osin valmis talo ja sisätöitä tehdään (lue mies tekee) itse. Yritetään kuitenkin saada mahdollisimman monia toiveita toteutettua, katsotaan miten onnistuu 🙂

  Meidän veskin leveys on 120 cm ja laatikoston syvyys on 40 cm, se on hankittu keittiöliikkeestä (tämän talon rakennuttaja on hankkinut). Siinä on päällä maljamainen pyöreä allas (ilmeisesti Bauhausista, rakentaja hankkinut). Allas tulee muutamia senttejä tason yli. Tällaisen kokonaisuuden saa helposti rakennettua, hankkii kalusteliikkeestä laatikoston, meillä on kivitaso päällä (sen olen itse vaihdattanut ja tilannut kiviliikkeestä), siihen vaan istutettu tuo erillinen päälle laitettava allas. Meillä hana on tuossa altaassa kiinni.

 11. Kiitos tästä! Mukava kuulla, että toimii tullainen ratkaisu. Kaikenlaiset etualaltaan kaarevat, kiinteät allastasot eivät oikein iske, joten tämä olisi hyvä vaihtoehto.